BlogOntdek de verhalen
  Ga terug

Farmstay Mariental: onverwachts leuk!

Namibië reizen - Mariental - bijzonder hotel - cultuur Namibië

In het gebied van de Kalahari woestijn is een groene oase. Verrukt proeven we perfecte Hollandse kaas en krijgen als bonus een spontaan privé concert aan tafel door de gastvrouw.

Namibië | 10-12-2011
Paulien

De Fish River Canyon is waarschijnlijk de meest ondergewaardeerde bezienswaardigheid van het Afrikaanse continent. Na de Grand Canyon in Amerika, is dit de één na grootste canyon ter wereld, maar je staat hier niet met bussen vol toeristen met klikkende camera’s, je staat hier min of meer alleen! De reden: het ligt enigzins uit de route in het uiterste zuiden van Namibië. Om de rit van 9 uur uit de hoofdstad Windhoek te breken, slapen we een nachtje ter hoogte van Mariëntal. De afslag brengt ons naar de grens van de Kalahari woestijn. We rijden door een gortdroog gebied, maar tot onze verrassing is de Farmhouse waar we slapen een groene oase in de woestijn.
 
We worden opgewacht door Maggie en vragen of ze ons een rondleiding wil geven. Er is hier een ‘Zelfvoorzieningscentrum’, van waaruit verschillende lodges van eten worden voorzien. Op deze manier wordt er door toerisme werk voor de dorpelingen gecreëerd. We zien de koeien die gemelkt worden, en in de kaasmakerij hangen Frico posters aan de muur! Een medewerker van Frico heeft hier lesgegeven. Trots snijdt de lokale kaasmaker verschillende kaasjes aan. We smakken en knikken enthousiast: “Ja zo hoort échte kaas te smaken!” Na 3 maanden onderweg is het een feest om Hollandse kaas te proeven!  Maggie laat ons de tuinen zien met groente en zelfs aardbeien. En dat in te midden van de woestijn, het is best wonderbaarlijk.
 
De hele lodge is in een gezellige boerderij uit 'grootmoeders tijd' -maar dan hip- stijl ingericht. Aan de muren van het restaurant hangen allerlei oude reclame borden. Onze huisjes in Kaapse stijl hebben gezellige patchwork quilts, waar Oilily jaloers op zou zijn. De wasbak is een emaille bak, met een stoere boerderij kraan erboven. We komen helemaal in de stemming!
 
Als diner krijgen een sappige steak van Gemsbok (Oryx) en het is heel leuk om te zien hoe goed Maggie haar best doet om het ons helemaal naar de zin te maken. Bij het toetje vragen we haar wat voor muziek er op staat, we horen zelfgemaakte houten instrumenten. Enthousiast pakt Maggie haar dienblad als drum, begint ritmisch te bewegen en zingt een paar liedjes voor ons. De overnachtingstop die begon als een ‘moetje’, is zeer de moeite waard gebleken!

Vraag nu vrijblijvend een reisvoorstel aan

Tags: Zuid Namibie - Bijzonder hotel

Namibië reizen - De kaasmakerij. Farmhouse MarientalNamibië reizen - Onze veranda met stormlamp. Farmhouse MarientalNamibië reizen - Wasbak van boerenteil. Farmhouse MarientalNamibië reizen - We slapen in een Kaaps huisje. Farmhouse MarientalNamibië reizen - Restaurant met emaille bordjes aan de muur. Farmhouse Mariental, NamibieNamibië reizen - Farmhouse Mariental, NamibieNamibië reizen - Knisperend bedje met quilt. Farmhouse MarientalNamibië reizen - Farmhouse MarientalNamibië reizen - Schattige details. Farmhouse MarientalNamibië reizen - Lekker kaasjes proeven! Farmhouse MarientalNamibië reizen - Maggie in de kas op zoek naar aardbeien, Farmhouse Mariental 

Blogs over Namibië


Stel je reis samen
Beleef de aanraders van kenners
Ga van de gebaande paden
Maak écht contact met de locals
Laat je bestemming beter achter