Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
BlogOntdek de verhalen
  Ga terug

Fish River Canyon: Aan de rand van de eeuwigheid

Namibie reizen - Fish River Canyon - Bijzondere hotels

Het uitzicht over de Fish River Canyon in het verre zuiden van Namibie is spectaculair. De enormiteit, de uitgestrektheid, de oudheid: we worden er stil van...

Namibië | 12-12-2011
Paulien

De Fish River Canyon, waar de tocht naar het zuiden van Namibië allemaal om begon, is vanaf de rand te bewonderen. De enorme kloof, die zo’n 161 kilometer lang is, 27 km breed en 550 meter diep, kronkelt door het landschap. Zou je naar de bodem klimmen, dan zou je bij de rivier wild kunnen treffen, zoals bergzebra of gemsbok. Helaas, de enigen die vanaf het uitzichtpunt naar beneden mogen zijn mensen met een vergunning voor een wandeling van 5 dagen, waarbij je op de bodem kampeert. Maar niet getreurd, we maken een wandeling langs de rand en hebben het idee dat je de kloof misschien eigenlijk wel beter van boven ziet. Het is veel mooier dan ik had gedacht en je kunt in alle rust genieten, zonder busladingen toeristen.
 
We verblijven in een grappig hotel, wat helemaal ingericht is met oldtimers. De receptie bijvoorbeeld is in een opengevouwen truck, de eettafeltjes staan tussen oldtimers. En het eten, keuze uit verschillende steaks van wild is ook nog eens heerlijk. 's Avonds maken we een wandeling over het  privé reserve waar de lodge in ligt en genieten van het uitzicht met hier en daar een kokorboom die dapper stand houdt in dit bar droge landschap. We zijn ook erg gecharmeerd van de iets duurdere zuster lodge. De woestijnchalets zijn tegen rotsen aangebouwd. Dus een wand van je kamer of badkamer kan zomaar van steen zijn! Ook leuk!
 
Om voor Footprint Travel verschillende hotels met elkaar te vergelijken, rijden we de volgende dag een paar uur om naar een ander hotel, die op de rand aan de andere kant van de kloof ligt. Als we aankomen rijden, wordt het uitzicht afgeblokt, we vragen ons af of we voor niets uren zijn omgereden. Wanneer we het restaurant in lopen, blijkt de voorpui te bestaan uit één grote glazen wand waarachter de Fish River Canyon zich majestueus ontvouwd. Wow! Vanaf je eettafel, vanaf het terras, vanuit het zwembad, vanaf de veranda van je designkamer, ja zelfs vanuit je bed kun je het spectaculaire uitzicht zien!
Jullie denken misschien: wat schrijf je veel over hotels, maar de hotels in Namibië zijn vaak heel bijzonder of hebben een prachtige ligging. Hier kan ik erg van genieten!
 
Ook hier maken we een wandeling van een paar uur langs de rand van de Fish River Canyon. We zijn nu aan de overkant van het uitkijkpunt van gisteren. We zijn zo een uur langs de rand aan het lopen. Even krijg ik het gevoel te verdwijnen in de tijd. Ik loop hier langs een miljoenen jaren oude kloof en ben maar een kruimeltje in de kosmos. De kloof was er ver voordat er mensen en zoogdieren op aarde waren. En als wij mensen allemaal verdwenen zijn, dan nog zal deze kloof er zijn.

Vraag nu vrijblijvend een reisvoorstel aan

Tags: Fish River Canyon - Zuid Namibie - Bijzonder hotel - Off the beaten track

Namibië reizen - Fijn uitzicht vanaf je veranda! Fish River Canyon.Namibië reizen - Onze grappige lodge vol oldtimers.Namibië reizen - Slapen tussen de rotsblokken. Fish River Canyon.Namibië reizen - Fish River Canyon van de andere kant.Namibië reizen - Zonsondergang Fish River Canyon.Namibië reizen - Fish River Canyon NamibieNamibië reizen - Fish River Canyon Namibie.Namibië reizen - Op weg naar de andere kant van Fish River Canyon. We komen onderweg alleen een trein tegen.Namibië reizen - Fish River Canyon NamibieNamibië reizen - Namibië reizen - Wandeling bij de onze lodge. Fish River Canyon.Namibië reizen - Kokerboom met zonsondergang. Fish River Canyon.Namibië reizen - Lodge tussen de rotsen gebouwd. Fish River Canyon.Namibië reizen - Je kunt een slechter uitzicht treffen! Fish River Canyon, NamibieNamibië reizen - De huisjes van de lodge liggen op de rand van de kloof. Namibië reizen - Glazen wand in lounge en restaurant. WOW. 

Blogs over Namibië


Stel je reis samen
Beleef de aanraders van kenners
Ga van de gebaande paden
Maak écht contact met de locals
Laat je bestemming beter achter