Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
BlogOntdek de verhalen
  Ga terug

Niet missen: De 3 mooiste nationaal parken van Namibië

Namibië rondreis - Reistips - Sossusvlei - Deadvlei - Etosha - Fish River Canyon - Reisfotografie

De 3 belangrijkste nationaal parken van Namibië mogen aan geen enkele Namibië vakantie ontbreken. We vertellen je wat Sossusvlei met Deadvlei, Etosha Nationaal Park en de Fish River Canyon in het zuiden zo bijzonder maakt en hoe je de 'grote 3 van Namibië' op zijn mooist ziet en fotografeert, zodat je op het juiste moment op de juiste plaats bent.

Namibië | 28-07-2020
Paulien van der Geest

Sossusvlei: unieke rode duinen

Sossusvlei: unieke rode duinen

Wat maakt Sossusvlei zo bijzonder?
Hét iconische beeld van Namibië is natuurlijk het rode duinlandschap van de Sossusvlei.
Dit zie je nergens anders ter wereld zo mooi! Dune 45 is de beroemdste rode duin. Dichterbij de ingang ligt duin Elim, hier kun je ook eerst kijken, je meegebrachte ontbijtje oppeuzelen en dan doorrijden naar de befaamde (en dus ook drukker bezochte) Dune 45. De Sossusvlei is onderdeel van de Namib Desert. Met een beetje geluk zie je struisvogels of een oryx (gemsbok), het nationale dier van Namibië, in de duinen staan. Het is bijna niet voor te stellen hoe de dieren in deze woestijn kunnen overleven.

Afbeelding
Fotografie tip Sossusvlei:

Fotografie tip Sossusvlei:

De kleuren zijn het mooiste vlak na zonsopkomst en voor zonsondergang. De toegangspoort naar het Nationaal Park gaat om 6 uur open. De meeste accommodaties liggen een eind van de toegangspoort af (vaak tot een uur rijden), het is dus vroeg opstaan geblazen. Maar vrees niet, je hoeft niet perse met zonsopkomst er te staan om prachtige plaatjes te zien. Het gaat erom dat je het warme ochtendlicht pakt en dat is tot een uur of 9 á 10. De stand van de zon in de ochtend of namiddag zorgt voor een duidelijke schaduwlijn op de duin. Als de zon hoog aan de hemel staat, is dit effect weg.

Afbeelding
Deadvlei: alsof je op Mars bent

Deadvlei: alsof je op Mars bent

Wat maakt Deadvlei zo bijzonder?
Nadat je de rode duinen van Sossusvlei hebt gezien, ga je vervolgens naar Dead Vlei, de dode vallei. Er is hier geen weg naar toe, alleen maar mul zand. Je parkeert je eigen auto en stapt in een 4x4 van het nationaal park. Op een witte zoutvlakte van een opgedroogd meer tekenen zwarte dode bomen zich scherp af tegen de strakblauwe lucht.

Afbeelding
Fotografie tip Deadvlei:

Fotografie tip Deadvlei:

Zak door je knieën zodat je niet de blauwe lucht fotografeert maar de rode duinen als achtergrond. Dit levert een surrealistisch beeld op, alsof je op Mars bent!

Stel je reis samen
Beleef de aanraders van kenners
Ga van de gebaande paden
Maak écht contact met de locals
Laat je bestemming beter achter
Etosha: grote kuddes dieren op safari

Etosha: grote kuddes dieren op safari

Wat maakt Etosha zo bijzonder?
In Etosha Nationaal park kun je heel goed: leeuw, luipaard, neushoorn, olifant en met een flinke dosis geluk, de cheeta spotten. Etosha bestaat grotendeels uit een enorme zoutpan bestaat omgeven door droog bushveld. Door de droogte zijn er maar weinig bosjes en kun je hier bizar goed dieren spotten. De dieren komen massaal naar de drinkplaatsen. Je hoeft alleen maar je auto te parkeren en af te wachten. Grote kuddes gemsbokken, springbokken, zebra’s en wildebeesten (gnoes) komen voorbij. Giraffes spreiden voorzichtig hun benen en laten hun lange, lange hals zakken om te gaan drinken. In de verte zie je een stofwolk opdoemen. Als het dichterbij komt worden de contouren duidelijk: een kudde olifanten! ‘s Ochtends vroeg heb je een goede kans om leeuwen terug te zien keren van de jacht. Met wilde dieren is er nooit een garantie, maar tot nu toe hebben wij nog altijd geluk gehad in Etosha en leeuwen gespot. Namibië is ook echt een land waar de bedreigde cheetah floreert. Op de kale vlakte (pan) kan de cheeta goed gebruik maken van zijn formidabele snelheid. Om de cheeta te zien moet je wel een dosis geduld en geluk hebben.

Afbeelding
Afbeelding

Fotografie tip Etosha:
De 3 restcamps in het Nationaal Park hebben verlichte waterpoelen. Vaak komen hier ‘s avonds dieren drinken. Gebruik een klein statiefje om fotos in het donker te maken. Zet je ISO omhoog, zodat je sluitertijd aanpast. Zodat je dieren scherp krijgt, in plaats van een vage veeg. Misschien leg jij die schuwe neushoorn of beweeglijke hyena vast op de gevoelige plaat!

Afbeelding

Onze Afrika kenners Judith en Mark wonen en werken vanuit Kaapstad. Zij weten dus precies wat de beste plekjes zijn in het zuiden van Afrika. Er is geen tijdsverschil en zij zijn gewoon op een Nederlands telefoonnummer te bereiken om je wensen en vragen door te spreken. Natuurlijk ook gewoon per e-mail. Zij helpen je graag met het samenstellen van jouw ideale rondreis Namibië.

Fish River Canyon: na de Grand Canyon de grootste ter wereld

Fish River Canyon: na de Grand Canyon de grootste ter wereld

De Fish River kloof is 126 km lang, 27 km breed en 500 meter diep en na de Grand Canyon de grootste kloof ter wereld. Maar in tegenstelling tot de beroemde Grand Canyon krijgt de Fish River kloof weinig bezoekers. Je geniet dus praktisch in je uppie van het waanzinnige uitzicht. En dat maakt het volgens ons nog veel leuker! Vanaf uitzichtpunt Hobas wandel je op je gemakje een uur langs de kloof voor steed wisselende uitzichten. Als je bedenkt dat de kloof 1 miljard jaar geleden werd gevormd, voel je je als mens maar een eendagsvlieg op de aarde!

Afbeelding
Fotografie tip Fish River Canyon:

Fotografie tip Fish River Canyon:

Ga zeker niet op het heetst van de dag, het felle licht zorgt ervoor dat je de diepte kwijtraakt. De schaduw van de zon valt in de namiddag en in de ochtend anders. Vanaf uitzichtpunt Hobas is volgens ons het het mooiste om ‘s ochtends de kloof te bekijken. De kant waar je naar toe kijkt, krijgt dan zon.

Afbeelding

Zelf op reis naar Namibië?

Kun je niet wachten om naar Namibië te gaan? Bekijk dan onze voorbeeld individuele Namibië reizen. Je kunt deze verder op maat maken met de handige extensies, zodat de reis precies de lengte krijgt die jij wilt. Zit jouw droomreis er niet tussen? Ga dan aan de slag met onze Namibië bouwstenen -korte Namibië vakanties per gebied- en stel zelf je Namibië rondreis samen. 

Blogs over Namibië


Stel je reis samen
Beleef de aanraders van kenners
Ga van de gebaande paden
Maak écht contact met de locals
Laat je bestemming beter achter