BlogOntdek de verhalen
  Ga terug

Reisbloopers: reisexperts onthullen hun meest gênante reiservaringen

Reisbloopers - reisexperts - reiservaringen

Reizen is uit je comfortzone komen. Soms gaat het even mis en botst wat je normaal vindt of hoe je hoopt dat het gaat, met wat je onverwachts mee maakt. Vaak zijn dat achteraf de mooiste verhalen. De reisexperts van Footprint Travel onthullen hun reisbloopers en meest gênante verhalen.

Namibië | 15-04-2019
Paulien van der Geest

Reizen is uit je comfortzone komen. De wereld vanuit een ander perspectief zien. Je verbazen over andere culturen, eetgewoonten of prachtige natuur. En soms gaat het even mis en botst wat je normaal vindt of hoe je hoopt dat het gaat, met wat je onverwachts mee maakt. Vaak zijn dat achteraf de mooiste verhalen. De reisexperts van Footprint Travel onthullen hun reisbloopers en meest gênante verhalen.
 
 

Laxerende middelen die iets te goed werken

Ferry: Op mijn 18de ging ik voor het eerst naar Indonesië. Ik had al een week obstipatie en voelde me opgeblazen als een ballon. Daarom nam ik stevig laxerende middelen. De apotheker verzekerde me ervan dat ik dan de volgende ochtend eindelijk naar de wc zou kunnen. Helaas, de volgende morgen in mijn hotel nog steeds geen verlossing. En dat terwijl ik die middag met de trein moest, maar daar was gelukkig een wc aan boord. Maar nee hoor, ik hoefde nog steeds niet. Maar toen ik bij aankomst in de becak zat op weg naar mijn guesthouse, voelde ik het opkomen en hoe! Het was niet meer te stuiten… Met een rood hoofd en samengeperste billen hield ik het vol tot de eenvoudige guesthouse voor backpackers. Onze gastheer stond met uitgestoken hand in de deuropening om ons welkom te heten. Ik holde langs ‘m en riep in blinde paniek: Waar is de wc?!! Er werd mij een wc-hokje met gat in de grond gewezen. Ik sprintte naar binnen. In 1 beweging rukte ik mijn broek omlaag, draaide me om én boog door mijn knieën… maar het was niet meer te stoppen… De druk was al een week opgebouwd zal ik maar zeggen. De hele muur zat onder!! Niets was in het gat in de grond zelf terecht gekomen... Gelukkig was dit nog een traditionele wc met mandi bak waar je met een bakje water uit schept en kon ik het wc hokje nog enigszins fatsoeneren. Met rood hoofd moest ik de gastvrije familie weer onder ogen komen.  
 
 

Slang in zwembad in Namibië

Kieke: Na een warme dag in de caprivi strook in Namibië was een verkoelende plons in het ‘rivier zwembad’ een heerlijk vooruitzicht. Het ‘zwembad’ in kwestie was een kooi die drijvend werd gehouden door oliedrums met een steiger naar de kant. Zo kun je veilig poedelen tussen de nijlpaarden en krokodillen in de rivier. Gewapend met een handdoek en muggenspray maakten wij stoere meiden ons klaar voor een bommetje. Terwijl we lekker dobberden in onze kooiconstructie, zagen we aan de overkant van de rivier een groepje nijlpaarden ook lekker poedelen. Maar deze gevaarlijk jongens konden toch niet bij ons komen, dus we maakten ons geen zorgen. Verderop zagen we een rimpeling in het water die steeds dichterbij komt. “Ach we zitten toch veilig in de kooi, zelfs een krokodil kan er niet in,” dachten we. Maar toen de rimpeling vlakbij kwam… bleekt het een slang te zijn! We wisten niet hoe snel we uit het zwembad moesten klauteren! De rest van de middag lag de slang lekker te chillen op de steiger bij zijn privé zwembad, terwijl hij goed op onze achtergelaten handdoekjes lette en wij ons rot zaten te zweten in de schaduw bij de bar...
 
 

Op een dodelijk gevaarlijke Komodo varaan gaan zitten...

Paulien: Op de Komodo eilanden maakten we een wandeling over het eiland Rinca. Op zoek naar de levensgevaarlijke komodo varaan. Een prehistorisch monster van 3 meter lang en 100 kilo zwaar, waarvan de beet dodelijk is. Op de top van de heuvel aangekomen, wees de gids naar een groot rotsblok in de schaduw van een boom. ‘He lekker, even rustpauze,’ dacht ik, dus ik slenterde ernaar toe om me te laten zakken op de rots…. Om net op tijd te ontdekken dat bovenop het rotsblok doodstil een Komodo varaan lag te loeren op een langskomende prooi! Echt, ik miste een paar hartslagen! Ferry en de gids stonden me verbaasd aan te kijken, die vonden al dat ik wel heel enthousiast een kijkje van dichtbij wilde nemen…
 

Taart in het verkeerde restaurant

Karin: Tijdens een Cambodja-reis als reisbegeleidster van een groep, was er iemand jarig tijdens het verblijf in Siem Reap. We zouden met de groep gezamenlijk eten en de jarige had een restaurant uitgezocht. Om de feestvreugde wat te verhogen had ik bij de bakker een verjaardagstaart gekocht en deze vast stiekem naar het betreffende restaurant gebracht. Echter bij aankomst ‘s avonds bleek ik het ene restaurant gereserveerd te hebben en de taart bij het naastgelegen restaurant in de koelkast te hebben gezet. Eerst schoot ik ontzettend in de lach, maar ik geneerde me ook erg voor mijn fout, dus met een rood hoofd en veel excuses heb ik de taart opgehaald (en het werd me met een glimlach vergeven…)
 
 

Mental breakdown om giegelende taxi chauffeur

Denise: Een drukke Thailand reis voor het werk samen met Paulien… Ik was hartstikke zwanger en moe. We kwamen heel laat met het vliegtuig uit Chiang Rai aan op Bangkok, wetende dat we de volgende morgen echt heel vroeg op moesten - om voor het ontbijt te vertrekken -  naar het Wildlife Center in Hua Hin. Ik liep me bij voorbaat enorm druk te maken of ik wel genoeg kon slapen. Ik was al zo moe! Konden we op het vliegveld van Bangkok onze chauffeur niet vinden. Uiteindelijk, een uur later ofzo, verscheen meneer. Lachend! Grumbl! Het stoom kwam uit mijn oren. Terwijl de zwangerschapshormonen door mijn lijf gierden, weigerde ik stampvoetend bij de man in de auto te stappen (waardoor het natuurlijk alleen maar langer duurde voordat ik in bed zou liggen). Terwijl ik echt wel weet dat Aziaten juist lachen en giechelen als ze een fout hebben gemaakt en ze zich heel ongemakkelijk voelen. Totdat Paulien me erop wees dat de chauffeur duidelijk heel bang aan het worden was, dat ik ‘m zou laten ontslaan. Oeps… Dat was nou ook weer niet de bedoeling. Bij het uitstappen de arme man maar een fooi gegeven voor de schrik.
 
 

Even snel een hotelletje boeken

Obbo: Handig die boekingssites waarop je met drie muisklikken een hotel boekt. Zo handig, dat je het soms iets te snel doet. Zo loop ik in Aqaba in Jordanië een hotel binnen, waar ze mijn reservering niet kunnen vinden. Ik reageer een beetje knorrig, ze zullen mijn naam wel weer eens niet kunnen vinden en in mijn laptop weet ik de bewuste reservering op te diepen. "Maar meneer, u heeft niet voor 23 -25 oktober geboekt, maar voor 23-25 november en wij zitten helemaal vol''. Dat was, met het Slachtfeest aan de gang en alle hotels vol, nog een heel duur grapje. Voortaan check ik twee keer mijn reservering voor ik op 'Verzenden' druk.
 
 

Met vier wielen door de lucht in Zuid-Afrika!

Judith: Na dagen in de auto in korte tijd de lange afstand van de West-Cape naar Kwazulu-Natal te hebben overbrugd, raken we in de East-Cape provincie verdwaald in het stadje Mqanduli. Het was vrijdagmiddag, het weekend was begonnen en iedereen was buiten in de dorpsstraat, een drukte van jewelste. Moe en gestresst met nog een lange rit voor de boeg en nu ook nog aan het einde van de dag verdwaald, reden we met veel te veel vaart de dorpsstraat in. Wat we niet hadden gezien, was dat zich daar een uitzonderlijk hoge verkeersdrempel bevond. We reden dan ook veel te hard richting de drempel… Toen we het gevaarte voor ons zagen opdoemen was afremmen niet meer mogelijk. De auto schoot omhoog en vloog letterlijk een stukje door de lucht! Nadat we weer met 4 wielen op de weg terecht waren geland en opgelucht dat onze auto-stunt goed was afgelopen, hoorden we de menigte juichen. Iedereen riep en joelde uitbundig! Tip: De kans is best klein, maar mocht je ooit in Mqanduli zijn, rem dan af aan het begin van de dorpsstraat!
 
 

Waar ga jij naartoe op reis?

Ons team van reisfanaten zit over de hele wereld en weet de weg. Ook als er helemaal geen weg is. Wij gaan ver om jou dichtbij te brengen. Bij locals, cultuur, natuur, bij elkaar en bij jezelf. Welke bestemming wil jij beter leren kennen? Bekijk onze reizen naar Indonesië, Vietnam, Cambodja, Thailand, Zuid-Afrika, Namibië, Suriname, Sri Lanka en Myanmar. Stel jouw eigen avontuurlijke droomreis samen!
 

Vraag nu vrijblijvend een reisvoorstel aan 

Blogs over Namibië


Stel je reis samen
Beleef de aanraders van kenners
Ga van de gebaande paden
Maak écht contact met de locals
Laat je bestemming beter achter
Footprint Travel
Voordat je doorgaat...
Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website.
Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!

Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis?
Rondreizen Riksja Travel