BlogOntdek de verhalen
  Ga terug

Top 5 natuurreizen: Van safari tot jungle tocht!

Namibië reizen - Zuid-Adrika reizen - Suriname reizen - Natuur reizen - Vakantie - Geld - Wildlife

Vind jij het belangrijk dat je vakantiebestemming een overweldigende mooie natuur heeft? Raak jij niet uitgekeken op wilde dieren? Dan hebben wij nog wel wat ideetjes waar jij je vakantiegeld aan kunt besteden.

Namibië | 29-05-2017
Paulien van der Geest

Vind jij het belangrijk dat je vakantiebestemming een overweldigende mooie natuur heeft? Raak jij niet uitgekeken op wilde dieren? Dan hebben wij nog wel wat ideetjes waar je het beste je vakantiegeld aan kunt besteden. Trek per korjaal de jungle van Suriname in. Ga op safari in Zuid-Afrika en ontdek de woestijn van Namibië. In willekeurige volgorde, onze 5 toppers van natuurreizen!
 

Ga op safari in Zuid-Afrika!

Droom je ervan om giraffes, zebra’s, olifanten en leeuwen eens in het wild te zien? In Zuid-Afrika is dit betaalbaar omdat je zelf een auto rijdt. Je kunt zelf aangeven wat voor klasse huurauto je wilt rijden (daarom is de huurauto nog niet inbegrepen). De Zuid-Afrikaanse rand staat gunstig ten opzichte van de euro, dus een hapje en drankje zijn nu erg goedkoop!
 

Topper 1: Zuid-Afrika - Vanaf €1.187,-

Van Krugerpark tot Kaapstad
Al jaren dé favoriet van onze reizigers en terecht: in deze reis zie je alle hoogtepunten van Zuid-Afrika. Je gaat op safari in het Krugerpark en vergaapt je aan de waanzinnige uitzichten op de Panoramaroute. In Swaziland mountainbike je tussen zebra's en bij St Lucia spot je nijlpaarden tijdens een rivier cruise. Olifanten spot je in Addo en struisvogels in Oudtshoorn. Drink wijn in de wijnlanden en spot walvissen bij Hermanus, voordat je de Tafelberg bewondert bij Kaapstad.
 
 

Topper 2: Zuid-Afrika - Vanaf € 771,-

Hoogtepunten Krugerpark, Swaziland en Drakenberg
Heb je wat korter de tijd, of wil je wat minder kilometers maken? In 2 weken zie je de hoogtepunten van het noorden: safari Krugerpark, de vergezichten van de Panoramaroute, mountainbiken tussen de dieren in Swaziland en de nijlpaarden bij St Lucia. Daarnaast ga je óók nog wandelen in de Drakensberg, een waanzinnig mooi berggebied.
 
 
Onze Afrika specialisten Sanne en Judith wonen in Kaapstad. Zij weten als geen ander de leukste plekjes te vinden in Zuid-Afrika en Namibië. Zo is je reis net even bijzonderder!
 

 

Ga in Suriname het oerwoud in!

Cultuur, avontuur en natuur worden moeiteloos gecombineerd tijdens een rondreis door Suriname. Het land bestaat voor 80% uit jungle en Paramaribo is de spil van het land.
 

Topper 3: Suriname - Vanaf € 1.515,-  

Ontdek Surinaamse gastvrijheid
Vaar over Bigipan en het Brokopondo stuwmeer, en trek de jungle in om het leven van de Saramaccanners van dichtbij te ervaren. Wie weet spot je in de binnenlanden een luiaard, kaaiman of mooie vogels. Tijdens je verblijf in het afgelegen binnenland zitten de excursies en maaltijden al inbegrepen, je weet dus precies waar je aan toe bent. Vanuit Paramaribo kun je schildpadden en dolfijnen spotten.
 
 
Tania, de Suriname expert, is geboren en getogen in Paramaribo. Op haar 35ste verhuisde ze naar Nederland. Ze weet dus alle mooie plekjes van Suriname én ze weet wat Nederlanders graag willen op vakantie!
 

Topper 4: Namibië - Vanaf € 994,-

Hoogtepunten Namibië in 2 weken
De rode duinen van Sossusvlei zijn adembenemend mooi! Tijdens een safari in Etosha zie je grote kuddes dieren door elkaar heen lopen, giraffes en zebra’s gaan opzij voor olifanten en neushoorns. Bij Swakopmund kun je zeekayakken tussen zeehonden. Heb je langer de tijd? Maak je rondreis op maat met de extensies naar het Himba volk. Of voeg de bouwsteen Fish River Canyon en wilde paarden bij Aus toe. De Fish River Canyon is na de Grand Canyon de grootste kloof ter wereld! In Namibië is veel te ontdekken!
 
 

Topper 5: Namibië, Botswana en Victoria Watervallen in Zimbabwe  - Vanaf €1970

Hoogtepunten Namibië, Botswana en Victoria Falls
Toegegeven, de duurste reis van deze top 5. Maar met deze reis combineer je dan ook de hoogtepunten van maar liefst drie landen in één reis! In Namibië zie je de rode duinen van Sossusvlei en ga je op safari in Etosha. Op safari in Chobe in Botswana heb je goede kans om leeuwen te spotten en tijdens de sunset cruise op de rivier zie je nijlpaarden en soms olifanten in de rivier. De overdonderende Victoria Watervallen spot je vanuit Zimbabwe, op de grens met Zambia. Je kunt nog even de grens oversteken naar Zambia voor een extra stempel in je paspoort!
 
 
De accommodaties in Namibië, Botswana en bij de Victoria Watervallen zijn zeer beperkt en momenteel is de vraag groter dan het aanbod. Uiteraard zijn de betaalbaarste accommodaties het eerste volgeboekt. Boek bij voorkeur een jaar van te voren je reis.
 

Zin om een mooie natuurreis te maken?

Onze landenkenners helpen je graag bij het samenstellen van jouw droomreis. We hebben voorbeeldreizen uitgewerkt die je nog verder op maat kunt maken met extensies (verlengingen) en excursies. Kijk eens naar onze Zuid-Afrika reizen, Namibië rondreizen en Suriname rondreizen. Zit jouw reis er niet bij? Dan kun je gemakkelijk zelf je reis samenstellen met onze bouwstenen!
 

Vraag nu vrijblijvend een reisvoorstel aan 

Blogs over Namibië


Stel je reis samen
Beleef de aanraders van kenners
Ga van de gebaande paden
Maak écht contact met de locals
Laat je bestemming beter achter
Footprint Travel
Voordat je doorgaat...
Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website.
Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!

Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis?
Rondreizen Riksja Travel