Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →

Blog - Reisverslagen

Tips en adviezen van onze reisspecialisten

Wij reizen de wereld over op zoek naar de leukste plekjes voor onze duurzame reisorganisatie Footprint Travel. De leukste momenten zijn de contacten met de lokale bevolking, het ontdekken van plekjes waar het gros van de mensen niet komt en het proeven van exotische gerechten. Ons credo is: Go local, meet the world. Lees alle tips en adviezen van onze reisspecialisten en maak jouw reis uniek. Laat je inspireren! 
  

Namibië | 28-07-2020
De 3 belangrijkste nationaal parken van Namibië mogen aan geen enkele Namibië vakantie ontbreken. We vertellen je wat Sossusvlei met Deadvlei, Etosha Nationaal Park en de Fish River Canyon in het zuiden zo bijzonder maakt en hoe je de 'grote 3 van Namibië' op zijn mooist ziet en fotografeert, zodat je op het juiste moment op de juiste plaats bent.

Doe aan social distancing met wilde dieren

24-07-2020

Elk jaar waarschuwen de organisaties World Animal Protection, SPOTS en AAP vakantiegangers om entertainment met wilde dieren te mijden. Nu het vakantieverkeer langzaamaan weer op gang komt, grijpen de organisaties het moment aan om extra te waarschuwen: houd afstand voor mens én dier. Footprint Travel werkt al jaren samen met de dierenorganisaties en ondersteunt deze oproep van harte.

Help jij de leeuwen Mufasa en Soraya?

Zuid-Afrika | 24-07-2020

Mufasa is een witte leeuw. Deze dieren zijn erg in trek bij canned hunting jagers. Daarom wil dierenarts Tjitske Mufasa niet afstaan aan de autoriteiten van Zuid-Afrika. De angst bestaat dat hij dan wordt afgeschoten in de jacht of dat zijn skelet wordt gebruikt voor ‘medicijnen’. Door deze weigering is er al enkele jaren een getouwtrek om Mufasa die inmiddels een symbool is geworden voor alle gefokte leeuwen van Zuid-Afrika.

Beste reistijd Thailand

Thailand | 14-07-2020

Staat Thailand hoog op je reis-verlanglijst, maar twijfel je over de juiste reisperiode? Wij helpen je op weg om de ideale maand voor jouw vakantie te kiezen. Of als je geen keuze hebt in welke periode je reist, om de juiste gebieden te kiezen of verwachtingen te scheppen.

Angkor en de andere must see tempels van Cambodja

Cambodja | 02-07-2020

Een bezoek aan Cambodja is niet compleet zonder tempels. Het Angkor complex bij Siem Reap is een schatkist voor historici. Voor gewone stervelingen is het een enerverende ervaring om te bezichtigen. Het is indrukwekkend te zien wat men eeuwen geleden heeft gebouwd. Maar ook buiten Siem Reap en Angkor zijn er een aantal tempels een bezoekje waard. We nemen je mee naar onze favoriete tempels bij Angkor, maar ook de minder bekende tempels buiten Angkor die volgens ons de moeite waard zijn!

Riksja Travel wordt financieel partner van Footprint Travel

12-06-2020

Het afgelopen weekend was Footprint Travel jarig en bestonden we precies 12 jaar! Het werd een extra groot feest omdat we met Riksja Travel zijn overeengekomen dat zij onze financieel partner worden. Waar tijdens de coronapandemie de druk op de reisbranche groot is, is ons voortbestaan daarmee in ieder geval gegarandeerd.

Do’s en Don’ts in Sri Lanka: voorkom deze culturele blunders!

Sri Lanka | 18-05-2020

Probeer jij je aan te passen aan de lokale cultuur als je op reis bent? Of dender je als een olifant in een porseleinkast door een exotisch land? Bij Footprint Travel vinden we het belangrijk om met respect voor de lokale cultuur te reizen. Daarom is het belangrijk om de meest basale omgangsregels te kennen. Zo voorkom je dat jij een culturele blunder begaat!

7 - 12 van 457 blogs