Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →

Blog - Reisverslagen

Tips en adviezen van onze reisspecialisten

Wij reizen de wereld over op zoek naar de leukste plekjes voor onze duurzame reisorganisatie Footprint Travel. De leukste momenten zijn de contacten met de lokale bevolking, het ontdekken van plekjes waar het gros van de mensen niet komt en het proeven van exotische gerechten. Ons credo is: Go local, meet the world. Lees alle tips en adviezen van onze reisspecialisten en maak jouw reis uniek. Laat je inspireren! 
  

Namibië | 28-07-2020
De 3 belangrijkste nationaal parken van Namibië mogen aan geen enkele Namibië vakantie ontbreken. We vertellen je wat Sossusvlei met Deadvlei, Etosha Nationaal Park en de Fish River Canyon in het zuiden zo bijzonder maakt en hoe je de 'grote 3 van Namibië' op zijn mooist ziet en fotografeert, zodat je op het juiste moment op de juiste plaats bent.

Spreekuur met reisdokters Denise en Paulien

Vietnam | 10-10-2019

Gure herfstregen klettert tegen je ramen… Verlang jij dan ook spontaan naar tropische bestemmingen? Maar weet je nog niet waar en hoe? Maak dan een afspraak met reisdokters Denise en Paulien. Zij bekijken wat voor reisvirus je precies hebt en welk medicijn er het beste bij past. Eerste Hulp Bij Reisstress dus! Dit spreekuur is uitsluitend op afspraak, en alléén op zaterdag 14 december in Utrecht.

Bucketlist Sri Lanka: Walvis spotten in Mirissa

Sri Lanka | 07-10-2019

Sri Lanka heeft zijn eigen safari Big 5. In de nationale parken kun je op zoek naar olifant, buffel, luipaard en de lippenbeer. Op zee kun je op zoek naar nummer 5: de walvis. De Blauwe Vinvis is het grootste zoogdier op aarde. Wij kunnen ‘m afvinken van onze bucketlist!

Kies voor de trein! Ideale treinroutes in Zuidoost-Azië

Indonesië | 30-09-2019

Duizenden kilometers spoor verbinden de mooiste bestemmingen met elkaar in Zuidoost Azië. Waarom zou je vliegen als je treinend het land door kan kruisen? Al trein reizende ontmoet je lokale bewoners, zie je de omgeving én bespaar je veel CO2 uitstoot. Uitstekende redenen om te treinen. We zetten de mooiste routes in Vietnam, Thailand, Myanmar en Indonesië per trein voor je op een rij.

100 toerismebedrijven tekenen voor minder plasticvervuiling op vakantiebestemmingen

Indonesië | 26-09-2019

Ruim 100 bedrijven en organisaties uit de toerismesector tekenen vandaag de International Tourism Plastic Pledge. Hiermee spreken ze uit zich gezamenlijk in te zetten voor het verminderen van plasticvervuiling op vakantiebestemmingen. Ook Footprint Travel behoort tot de ondertekenaars. MVO Nederland is initiatiefnemer en begeleidt de bedrijven naar verdere stappen.

Boek nu een reis naar Myanmar en krijg 2 excursies cadeau!

Myanmar | 24-09-2019

Samen met onze partner in Myanmar mogen we je een heel speciaal aanbod doen: boek vóór 30 november je Myanmar reis en je krijgt niet één, maar zelfs twee bijzondere excursies cadeau! Ontdek met een e-bike het platteland rondom Bagan én leer de kneepjes van de heerlijke Shan keuken bij het Inle meer! Zo is je Myanmar rondreis supercompleet!

Nieuwe ontdekkingen in Cambodja: hier ontmoet je lokale mensen

Cambodja | 23-09-2019

Bij Footprint Travel werken echte reizigers, die vaak de wereld over zwerven. Ze gaan er graag op uit zodat we onze reizigers nieuwe activiteiten en de gezelligste hotels aan kunnen bieden. Karin reist met haar man Benno door Cambodja; daar is nog veel te ontdekken. Karin vertelt over haar nieuwe vondsten waardoor jij op een bijzondere manier de lokale bevolking kan ontmoeten.

49 - 54 van 457 blogs