Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
BlogOntdek de verhalen
  Ga terug

7 insider tips, die je reis naar Sri Lanka uniek maken

Sri Lanka reistips: Knuckles - Regenwoud Sinharaja - Jaffna - strand Pasikudah - Raften Kitulgala - Safari tenten - Wilpattu Nationaal Park

Vaak lees je over de bekende hoogtepunten die niet op je bucketlist Sri Lanka mogen ontbreken. Maar met dit blog geven we je 7 insider tips om je vakantie naar Sri Lanka extra bijzonder en uniek te maken. Zo ga jij naar de mooiste plekjes, ver weg van massatoerisme!

Sri Lanka | 26-03-2018
Linda Bezemer

Vaak lees je over de bekende hoogtepunten die niet op je bucketlist Sri Lanka mogen ontbreken. Maar met dit blog geven we je 7 insider tips om je vakantie naar Sri Lanka extra bijzonder en uniek te maken. Zo ga jij naar de mooiste plekjes, ver weg van massatoerisme!
 

Insider tip 1: Wandelen in Knuckles Mountains

Houd je van wandelen door de bergen, ga dan naar de Knuckles Mountains. Dit grillige gebergte dankt haar naam aan de vorm van de  toppen die op de knokkels van een vuist lijken. Je kunt hier werkelijk schitterend wandelen. Na je wandeling kom je bij op de veranda van je hotelkamer, genietend van een fantastisch uitzicht over de bergen.
 

Insider tip 2: Ongerept regenwoud van Sinharaja

En wist je dat je in Sri Lanka ook naar het regenwoud kunt? Het Sinharaja regenwoud is een ongerept regenwoud waar je prachtig kunt wandelen. Het heeft een enorme rijkdom aan planten en dieren en is ook een aanrader voor vogelliefhebbers! Het regenwoud van Sinharaja staat zelfs op de UNESCO werelderfgoedlijst. Met Footprint Travel overnacht je in een guesthouse midden in het regenwoud. Wat is er beter dan in slaap vallen met de geluiden van het regenwoud?
 

Insider tip 3: Van de gebaande paden in Jaffna

Een andere “off the beaten track” bestemming is Jaffna in het uiterste noorden van Sri Lanka. Deze stad wordt nog maar weinig door toeristen bezocht. De bewoners zijn met name Hindoestaans, wat net voor een andere sfeer zorgt. Hier vind je dan ook prachtige, kleurrijke hindoe tempels. Ook vind je in Jaffna nog Nederlands cultureel erfgoed, zoals een Hollands Fort en het eiland Delft. Met een pontje kun je het eiland bezoeken. Het is er heerlijk rustig en ook hier vind je een oud Hollands Fort. Ook leven er veel wilde paarden op het eiland. Met Footprint Travel maak je een fietstocht in de omgeving van Jaffna, een leuke manier om meer in contact te komen met de lokale bevolking!
 
Linda is een professionele reisgek. Voor haar werk bezocht ze meerdere malen Sri Lanka. Ieder keer ontdekt ze weer iets nieuws!
 

Insider tip 4: Het strand van Pasikudah

Het strand van Pasikudah in Oost Sri Lanka is nog vrijwel onontdekt door toeristen. En dat terwijl het een schitterend uitgestrekt, wit zandstrand is omzoomd door palmen, met kristalhelder water. In de periode mei tot en met oktober is het hier geweldig snorkelen of duiken. Sssst, niet verder vertellen!
 

Insider tip 5: raften in Kitulgala

Kitulgala is prachtig gelegen aan de Kelani rivier middenin het tropisch regenwoud. Raften op deze snelstromende rivier is een geweldige ervaring. Onder leiding van een ervaren rafting guide trotseer je wilde rapids. Vooraf krijg je goede instructies en tijdens het raften zegt (commandeert!) de gids wanneer je wat moet doen. Super spannend wanneer je de enorme stroomversnelling op je af ziet komen….. en voor je het weet ben je er alweer doorheen. De namen van de stroomversnellingen wekken tot de verbeelding: Utter Crunch, Killer Falls, Head Chopper and Virgin's Breast. Maar, af en toe zijn er ook rustige stukken en heb je de tijd om te genieten van de prachtige tropische omgeving. Vanuit Kitulgala kun je ook een canyoning tocht door een kloof maken, waarbij je klimmend, klauterend, springend en zwemmend de rivier trotseert.
 

3 REDENEN WAAROM REIZEN MET FOOTPRINT TRAVEL LEUKER IS!

1. avontuurlijke, individuele Sri Lanka rondreis op maat
2. reizen met aandacht voor de natuur en de lokale bevolking
3. we hebben alles zelf uitgeprobeerd en de meest bijzondere plekjes voor je uitgezocht
 

Insider tip 6: Slaap in safari tenten

In Sri Lanka vind je prachtige nationale parken, waar je per jeep op zoek kunt gaan naar olifanten, beren, luipaarden en andere wilde dieren. Om de natuurervaring echt optimaal te maken, raden we je aan om minimaal één nacht door te brengen in een safari tent van Big Game Camp. De tenten liggen verspreid in de jungle. Het personeel van het kampement doet er alles aan om je te verwennen. Zo wordt het avondeten geserveerd op een speciale plek in het bos en natuurlijk wordt er ook een kampvuur gemaakt. ‘s Avonds val je in slaap met de geluiden van de jungle. Goed om te weten is, dat de kampementen om de zoveel maanden verplaatst worden, om de impact op de natuur minimaal te houden. Met Footprint Travel kun je in Yala, Udawalawe en in Wilpattu overnachten in safari tenten.
 

Big Game Safari /// Sri Lanka from PRYMEDIA on Vimeo.

Insider tip 7 : Wilpattu Nationaal Park

De nationale parken in het zuiden van Sri Lanka zijn erg populair. Met name Yala, aangezien je in dit park de meeste kans hebt om een luipaard te zien. Die kans heb je ook in Wilpattu Nationaal Park in Noord-Sri Lanka, vlakbij Anuradhapura. Toch wordt dit park veel minder vaak bezocht. Dit komt met name doordat de kans op het spotten van een luipaard hier kleiner is dan in Yala. Wilpattu is het grootste nationale park van Sri Lanka dus de luipaarden zijn minder geconcentreerd. Het voordeel is echter dat de bezoekers zich ook meer over het park verspreiden. Een safari in Wilpattu is dan ook een meer exclusieve ervaring dan een safari in een van de druk bezochte parken in het zuiden. Wilpattu betekent land van meren en die vind je dan ook veel in Wilpattu. Bij de meertjes verzamelen zich veel wilde dieren om te drinken. Tijdens je safari heb je, buiten de luipaard, kans op het zien van waterbuffels, herten, jakhalzen, wilde zwijnen, pauwen, apen, varanen, olifanten en de lippenbeer.
 

Zelf op reis naar Sri Lanka?

Bekijk ter inspiratie onze privé rondreizen Sri Lanka. Je kunt deze reizen verder op maat maken met extensies (verlengingen) en excursies. Kun je niet vinden wat je zoekt? Gebruik dan onze bouwstenen Sri Lanka - korte stukjes Sri Lanka reizen - om zelf je reis samen te stellen. Natuurlijk helpen we je graag bij het in elkaar zetten van je droomreis naar Sri Lanka. Geef je wensen aan en wij maken met veel passie een reisvoorstel voor je.
 

Vraag nu vrijblijvend een reisvoorstel aan

Tags: Sri Lanka - Reisadvies 

Blogs over Sri Lanka


Stel je reis samen
Beleef de aanraders van kenners
Ga van de gebaande paden
Maak écht contact met de locals
Laat je bestemming beter achter