Wij reizen de wereld over op zoek naar de leukste plekjes voor onze duurzame reisorganisatie Footprint Travel. Onze leukste momenten zijn de contacten met de lokale bevolking en het ontdekken van plekjes waar het gros van de mensen niet komen. Ons credo is: Go local, meet the world. Reis in dit blog met ons mee naar Suriname!

Relaxte Weekend Uitjes vanuit Paramaribo

Suriname | 28-07-2020

In Suriname leiden alle wegen naar Paramaribo. Je zult hier regelmatig een dagje doorbrengen tussen meerdaagse excursies naar andere gebieden. Geen straf, want vanuit Paramaribo zijn genoeg dagtochten te maken. We vroegen de locals naar hun favoriete trips en dit doen zij in het weekend om te relaxen.

Ervaringen en tips voor vakantie naar Suriname met kinderen

Suriname | 05-05-2020

Ben je de zomervakantie met de kids aan het plannen en wil je weten of tropisch Suriname een geschikt land is voor jullie gezin? We hebben in dit blog een aantal vragen en antwoorden op een rijtje gezet, die je laten zien dat dit zeker een goed idee is! Ook geven we slimme tips en tricks van een ervaren moeder.

7 Tips voor een privé rondreis in Suriname

Suriname | 17-02-2020

Wat zijn de mogelijkheden als je als koppel of als gezin een privé rondreis wilt maken? Met een auto en gids zijn er volop mogelijkheden in het binnenland, om avontuurlijk Suriname te ontdekken. Brulapen of luiaards, jungle of plantage? Met deze tips bepaal je helemaal je eigen programma.

4 redenen waarom een vakantie naar Suriname leuk is met kinderen

Suriname | 26-01-2020

Exotische dieren in de jungle, spelen in de rivier, ziplinen of kanoën? Tijdens een reis door Suriname komen je kinderen zonder morren achter hun schermpjes vandaan en samen geniet je in de buitenlucht!

Op reis in Suriname - culturele do’s en dont’s

Suriname | 24-06-2019

Ga je naar Suriname? Zorg dus de je op de hoogte bent van de culturele gewoontes in Suriname.

Snelle Reisgids Suriname: In 60 seconden op de hoogte

Suriname | 23-03-2019

Geen zin om dikke reisgidsen door te ploeteren? Wil je je in sneltreinvaart inlezen in Suriname? We maken het je makkelijk met deze snelle reisgids Suriname. We bespreken in vogelvlucht natuur, cultuur, handige weetjes, eten en drinken.

Markten in Paramaribo

Suriname | 12-11-2018

Wil je je onder de locals mengen, ga dan naar een van de vele markten van Paramaribo. Hier komt iedereen zijn dagelijkse inkopen doen. Tania, geboren en getogen in Paramaribo, neemt je mee naar de leukste markten.

Deze 7 exotisch vruchten in Suriname moet je proeven!

Suriname | 10-09-2018

Ok, we geven het eerlijk toe, bij Footprint Travel zijn we dol op lekker eten. En wat is er leuker dan in een exotisch land nieuwe vruchten proeven? Suriname heeft allerlei vruchten die je nog niet kent. Tania, geboren in Paramaribo en onze Suriname kenner, neemt je mee om te proeven…

Eettips: Dit zijn onze 10 favoriete eethuisjes in Paramaribo!

Suriname | 28-05-2018

Suriname expert Tania is geboren en getogen in Suriname. Ze onthult haar favoriete eettentjes in Paramaribo!

Dieren spotten in Suriname

Suriname | 23-04-2018

Suriname ligt in Zuid-Amerika en bestaat grotendeels uit Amazone regenwoud. Je vindt hier dan ook allerlei bijzondere en exotisch dieren. Welke dieren heb je een goede kans om te spotten op reis in Suriname?

Lekker eten in Suriname: Njan Njan!

Suriname | 19-03-2018

Doordat Suriname rijk is aan verschillende culturen, tref je ook eten aan van verschillende keukens! Proef Creoolse, Hindoestaanse en Chinese gerechten. Laat je verleiden door het eten van de Marrons en Indianen. Gooi je heupen los na een glas Casiri, cassave bier van de Indianen!

Tips om als vrouw alleen te reizen in Suriname

Suriname | 13-11-2017

Reiservaring: hoe is het om als vrouw alleen in Suriname te reizen? Met reistips en adviezen voor je eigen Suriname reis.

8 Must-sees in Paramaribo die je niet mag missen!

Suriname | 24-07-2017

In het gezellige Paramaribo is genoeg te zien en te doen! Zet deze 10 bezienswaardigheden op je lijstje!

10 tips voor trips met tieners in Suriname!

Suriname | 05-06-2017

10 tips ter inspiratie voor een onvergetelijke Suriname reis met het hele gezin!

7 vragen aan Suriname expert Tania van Velthuizen

Suriname | 24-04-2017

Wat mag je absoluut niet missen als je naar Suriname gaat? Tania is geboren en getogen in Paramaribo en onthult haar tips.

NIEUW! Nu ook Suriname reizen met Footprint Travel

Suriname | 22-01-2017

We zijn supertrots op onze nieuwe reisbestemming Suriname!

Footprint Travel
Voordat je doorgaat...
Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website.
Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!

Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis?
Rondreizen Riksja Travel