Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
BlogOntdek de verhalen
  Ga terug

8 Must-sees in Paramaribo die je niet mag missen!

Suriname reizen - Bezienswaardigheden Paramaribo - Excursies Paramaribo

In het gezellige Paramaribo is genoeg te zien en te doen! Zet deze 10 bezienswaardigheden op je lijstje!

Suriname | 24-07-2017
Tania van Velthuizen en Linda Bezemer

Ga je op reis naar Suriname, dan begint en eindigt je reis in Paramaribo. Alle wegen leiden terug naar ‘de stad’, Paramaribo. Grote kans dat je tussen twee verblijven in het binnenland óók een paar nachten in Paramaribo bent. Geen straf, want in het gezellige Paramaribo is genoeg te zien en te doen! Zet deze 10 bezienswaardigheden op je lijstje!
 

1. Koloniaal centrum en Sint Petrus en Paulus Basiliek

Paramaribo heeft veel koloniale gebouwen die van hout gemaakt zijn. Heel bijzonder, en de binnenstad staat dan ook op de werelderfgoedlijst van UNESCO. De Sint Petrus en Paulus Basiliek is de grootste houten kerk van Zuid-Amerika. De bijzondere kleurencombinatie van de kerk - geel met grijs - trekt meteen je aandacht.
 
 

2. Synagoge en moskee naast elkaar

In de Keizerstraat staan een synagoge en een moskee naast elkaar, wat uniek is in de wereld. Een voorbeeld voor de wereld, zeker in deze tijd!
 
 

3. Centrale Markt

Leuk om te bezoeken zijn de verschillende markten, zoals de Centrale Markt. Dat is de grootste overdekte markt van het Caribisch gebied. Op deze markt kun je van alles krijgen, zoals verse groente, fruit, vlees, vis, kleding en drogisterij artikelen.
Tip: Gesloten op zondag, andere markten zijn op zondag wel open.
 

4. Djoeka wojo: marron markt

Ga zeker ook naar de Marron markt of de “Djoekawojo”, iets verder gelegen dan  de Centrale  Markt. Hier zitten met name marron vrouwen, en zij verkopen geneeskrachtige kruiden. Deze kruiden bieden een oplossing voor allerhande gezondheidsproblemen èn problemen in de slaapkamer.
 

5. Vogelzang wedstrijd

Als je op zondag in Paramaribo bent, breng dan een bezoek aan de Vogelzang wedstrijd op het Onafhankelijkheidsplein. Een spannende wedstrijd waarbij stoere Surinaamse mannen met kleine zangvogeltjes strijden om wie de mooist fluitende vogel heeft.
 
Tania, Suriname expert bij Footprint Travel, is geboren en getogen in Suriname en op haar 35ste naar Nederland gekomen. Haar familie woont in Suriname, geen wonder dat Tania ieder jaar minimaal een maand in Suriname is. Tania kan je als geen ander adviseren over de leukste plekjes in Suriname.
 

6. De Waterkant

Wat je natuurlijk ook niet mag missen is de de ‘Waterkant’ met zijn vele eettentjes. Drink hier een lekker Parbo biertje en geniet van de koele rivier bries. Loop ook langs de typische houten historische gebouwen, geverfd in wit en groen.
 
 

7. Lekker eten op Blauwgrond

Kies uit de vele Indonesische restaurantjes op Blauwgrond. Er is een grote Indonesische gemeenschap in Paramaribo en je kunt hier heerlijk eten!
 

8. Uitgaan in Paramaribo

‘s Avonds is het gezelligste stukje van Paramaribo het gedeelte nabij Hotel Torarica en ’t Vat aan de Suriname Rivier. Je kunt er lekker eten, een cocktail drinken en uiteraard dansen! Do you feel lucky? Waag een gokje in een van de vele casino’s!
 

 
Zelf op reis naar Suriname?
Tania, Suriname expert bij Footprint Travel, helpt graag met het samenstellen van je  Suriname reis. Heb je specifieke wensen, stel dan je reis op maat samen met onze Suriname bouwstenen. Of laat je inspireren door onze Suriname rondreizen.
 

Vraag nu vrijblijvend een reisvoorstel aan

Tags: Go Local - Geschiedenis Erfgoed - Paramaribo 

Blogs over Suriname


Stel je reis samen
Beleef de aanraders van kenners
Ga van de gebaande paden
Maak écht contact met de locals
Laat je bestemming beter achter