Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
BlogOntdek de verhalen
  Ga terug

Eettips: Dit zijn onze 10 favoriete eethuisjes in Paramaribo!

Suriname vakantie - Restaurants Paramaribo - Eten Suriname

Suriname expert Tania is geboren en getogen in Suriname. Ze onthult haar favoriete eettentjes in Paramaribo!

Suriname | 28-05-2018
Tania van Velthuizen en Paulien van der Geest

Suriname expert Tania is geboren en getogen in Suriname. Ze onthult haar favoriete eettentjes in Paramaribo!

1. Roti shop Krish (Kwattaweg)

Je kunt hier lekker Hindoestaans eten. Ze verkopen hier alleen roti schotels: een kerrie gerecht, kouseband, aardappel en roti (een soort zoute pannenkoek). Lekker makkelijk, je hoeft alleen te zeggen of je kip of eend (doks) wil eten! Ben je vegetariër, geen probleem in plaats van het kerrie gerecht krijg je een extra groentengerecht.
 

2. Blauwgrond voor Indonesisch eten

Op Blauwgrond vind je verschillende lekkere Indonesische eettentjes waaruit je kan kiezen. Ik heb geen echte favoriet, dus kijk welke open is en waar het druk is.
 

3. Chi Min Chinees restaurant (Anton Dragten weg)

Altijd lekker Chinees eten! Ze hebben heel veel keuze. Zoetzure koebi (vis) is mijn favoriet!
 
Tip van Tania voor bij de Chinees.
Ga je naar de chinees voor een simpel gerecht, dan word je allereerst gevraagd of je chaufan (gebakken witte rijst) wilt of chaumin (noodles). De volgende vraag is of je kip (fowroe), varken (agoe) of een combinatie (alla toe) wilt. Heb je die keuze gemaakt, dan moet je nog aangeven hóe je je kip of varken wilt. Grote stukken erop (bigi meti) of kleine stukjes erdoorheen (tjing tjing meti).
 

4. Krioro (Heerenstraat)

Voor lekkere broodjes gaan we naar Krioro. Broodje Pom, zoutvlees, vegetarisch, bakkeljauw, mmm. Let op, ze zijn alleen ‘s ochtends open, tot een uur of 1 á 2. ‘s Avonds  eten we rijst in Suriname!
 
Foto's: Krioro
 

5. Saté op de Pier

Voor de lekkerste saté kun je op de pier van Torarica Hotel terecht. Om je vingers bij af te likken! En drink hierbij ook kokosnoot water vers uit de kokosnoot!
 

6. Creools eten bij De Gadri (vlakbij Fort Zeelandia)

Pom is het populairste Creoolse gerecht. Veel tentjes serveren dit alleen tussen 11 en 2 uur. Erg lekker Creools eten kun je bijvoorbeeld bij De Gadri, vlak bij Fort Zeelandia aan de Suriname Rivier. Bijkomend voordeel is, dat De Gadri wel tot 22.00 open is (let op: zondag is De Gadri de hele dag gesloten)! Rijst met pom, rijst met bruine bonen, rijst met ketjap kip en kouseband zijn mijn favoriete gerechten daar. Je zit er heerlijk, met uitzicht op de Suriname Rivier.
 
Wat is pom?
Pom is een populaire Surinaamse ovenschotel met waarschijnlijk een Joodse oorsprong. Het belangrijkste ingrediënt van pom zijn de wortelknollen van de tayer. Tayer groeit overal in het binnenland van Suriname. Zowel de wortelknollen als de bladeren van de tayer plant worden gebruikt in verschillende gerechten. Je kunt de wortelknollen bakken, frituren of koken. Van de bladeren kun je een soort spinazie maken. In het dagelijks leven wordt tayer ook  'pomtayer' of 'pomtaya' genoemd, vandaar de naam van het gerecht. Pom wordt in een ovenschaal bereid met hierin twee lagen geraspte tayer en een tussenlaag van gesmoorde kip of vlees. Het is lekker om te eten met witte rijst, maar ook op brood als broodje pom.
 

7. Braziliaans eten (Tourtonne laan)

Aan de Tourtonne laan bij de buurt Klein Belem vind je verschillende Braziliaanse eettentjes.
Hét gerecht is churasco, steak op de barbecue. Erbij heb je de keuze uit rijst, kwak (cassave) en salade.
 
 

8. Pannekoek- en Poffertjes Café (Van Sommelsdijckstraat nabij Torarica)

Beetje heimwee? Ook voor Hollandse pannenkoeken en poffertjes kun je terecht in Paramaribo. Er zijn hartige en zoete pannenkoeken te krijgen.
 
Tania, Suriname expert bij Footprint Travel, is geboren en getogen in Suriname en op haar 35ste naar Nederland gekomen. Haar familie woont in Suriname, geen wonder dat Tania ieder jaar minimaal een maand in Suriname is. Tania kan je als geen ander adviseren over de leukste plekjes in Suriname.
 
 

9. Europese keuken: Bodega & Grill De Waag (Waterkant)

Wat chiquer uit eten kan ook in Paramaribo, bij restaurants met de Europese keuken en ook Europese prijzen. Bodega & Grill De Waag is gevestigd in het historische pand De Waag, langs de Waterkant. In het gebouw zijn grote houtsnijwerken (banken) en een originele oude wegi (weegschaal) te zien. In het verleden werden in De Waag allerhande producten gewogen, zoals koffie, suiker, zout, tabak, indigo, cacao en luxe stoffen voor de vrouwen van de rijke plantage-eigenaren. Maar ook slaven werden gewogen, gemeten en verhandeld.
 
Foto's: De Waag
 

10. Mama’s pot

En natuurlijk mijn moeders keuken! Maar dat blijft mijn eigen geheime adresje! ;-)
 

Zelf op reis naar Suriname?

Tania, Suriname expert bij Footprint Travel, helpt graag met het samenstellen van je  Suriname reis. Heb je specifieke wensen, stel dan je reis op maat samen met onze Suriname bouwstenen. Of laat je inspireren door onze Suriname rondreizen.
 

Vraag nu vrijblijvend een reisvoorstel aan

Tags: Go Local - Eten - Paramaribo 

Blogs over Suriname


Stel je reis samen
Beleef de aanraders van kenners
Ga van de gebaande paden
Maak écht contact met de locals
Laat je bestemming beter achter