Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
BlogOntdek de verhalen
  Ga terug

10 verdraaid goede redenen om NIET naar Thailand te gaan

Vakantie Thailand - privé reizen - reistips Thailand - Rondreis

Lastig om te kiezen waar je naar toe gaat op vakantie? Wij geven je 10 verdraaid goede redenen om NIET naar Thailand te gaan.

Thailand | 07-08-2017
Paulien van der Geest

Kiezen waar je naartoe gaat op vakantie: altijd lastig. Een reis naar Thailand raden we je in ieder geval met klem af. Na vele bezoekjes aan Thailand, geven de reisexperts van Footprint Travel je 10 verdraaid goede redenen om niet naar Thailand te gaan.​

 

1. Er is niets bijzonders te zien in Thailand

Echt, geloof me, er is niets interessants te zien in Thailand. Het staat er boordevol oude meuk. Van die afgebrokkelende koningssteden uit de 14e eeuw, wie zit daar nou op te wachten? Je weet wel, zo’n hoofd van boeddha vergroeid in een boom in Ayutthaya. Ik heb er al een foto van gezien, dus daar hoef ik niet meer naartoe. Of een beetje fietsen tussen oude boeddhistische tempels en paleizen in een park vol bomen in koningssteden Sukhothai en Si Satchanalai, wie vindt daar nou wat aan? Bij mij in het dorp staat een kerk van 100 jaar oud. Die roep ik toch ook niet meteen uit tot Unesco Werelderfgoed of zo. Overdreven gedoe.
 

2. Er valt echt niets te beleven

De combinatie van cultuur met natuur en strand in Thailand, daar wordt altijd zo hoog over opgegeven. Sommige reizigers vinden Khao Sok Nationaal Park echt het hoogtepunt van hun reis. Tja, een meer om over te varen en een jungle om een trekking te maken. Of wandelen in de bergen bij Chiang Mai en slapen bij mensen thuis in kleine dorpjes. Ach ja, ze hebben in Thailand van alles wat, bergen, jungle en strand. Spreekt mij niet aan hoor. Ik loop wel een rondje door het park.
 

3. Er zijn geen interessante steden in Thailand

Bangkok, wat is daar nou aan? De ene wijk heeft torenhoge skyscrapers, waar je een cocktail nipt in zo’n überhippe skybar. Ik barst van de hoogtevrees. De andere wijk is een soort Chinatown. Beetje tussen de locals zitten eten op van die veel te lage plastic krukjes op straat, mij niet gezien. Elke wijk is weer anders, je weet nooit waar je aan toe bent. Willen ze ook nog dat ik een beetje ga fietsen door de achterafstraatjes van Bangkok. Saai! Ik fiets iedere dag al naar mijn werk. Of Chiang Mai dan, met van die overdreven hippe winkeltjes, restaurantjes en avondmarkten. Op die markten zou ik echt helemaal niet hebberig worden. Alsof ze bij de Action niet wat authentieks hebben liggen in de schappen. Skippen maar!
 

4. Er zijn ook al geen mooie stranden

Voor stranden hoef je ook al niet naar Thailand. Ja, ze hebben wel wat eilandjes met palmbomen en stranden met van dat witte zand. Heel irritant, gaat altijd in mijn bikini zitten. Dat water is zo helder dat je vissen in alle kleuren van de regenboog ziet zwemmen. Getver, alsof je in een aquarium zwemt. Geef mij maar een indoor tropisch zwemparadijs. Moet ik zeker ook nog een verse kokosnoot gaan drinken op dat strand of zo. Mij niet gezien. Ik pak wel een colaatje. Ik snap niet waarom Leonardo di Caprio er zo nodig filmopnames moest maken. Ik bedoel, Texel is óók mooi, Leo.
 

5. Je kunt net zo goed naar de dierentuin

Koeien en schapen hebben ze niet. Er lopen alleen maar een paar olifanten en apen rond. In het Elephant Nature Park in Chiang Mai kun je zien hoe olifanten zich gedragen. Gewoon als een olifant, hoe anders? Van die ondeugende makaak aapjes zie je rondom tempels, da’s doodnormaal daar, dus ook al niet erg bijzonder. Ga gewoon lekker thuis naar de dierentuin. Zitten die beesten in een hokkie, lekker makkelijk, weet je tenminste waar je moet kijken.
 

6. De mensen kijken altijd zo irritant vrolijk in Thailand

Zo irritant, dat die Thai altijd een glimlach op hun gezicht toveren. Zit in hun volkscultuur blijkbaar. Zelfs als je als toerist eigenlijk allemaal domme dingen doet, proberen ze nog vriendelijk te blijven en doen ze hun best om te blijven lachen. Zal wel een boeddhistisch dingetje zijn of zo iets. Kan ik helemaal niets mee. Weet je waar ik van hou? Van nuchtere Hollanders na een regenbui, in de spits in de metro van Amsterdam. Hoe zij met elkaar omgaan als ze als sardientjes op elkaar gestapeld staan, dáár knap ik nou van op.
 

3 REDENEN WAAROM REIZEN MET FOOTPRINT TRAVEL LEUKER IS!

1. avontuurlijke, individuele Zuid-Afrika rondreis op maat
2. reizen met aandacht voor de natuur en de lokale bevolking
3. we hebben alles zelf uitgeprobeerd en de meest bijzondere plekjes voor je uitgezocht
 

7. Kleurrijke bergstammen zijn zó 2016

Sommige reizigers willen perse gaan hiken in de bergen van Chiang Mai om dan in dorpen te overnachten waar van die traditionele bergstammen leven. Je hebt de Karen, Hmong, Akha, Lahu, Lisu, en Mien stammen, het houdt maar niet op. Per stam hebben ze dan verschillende tradities en ook hebben ze allemaal andere kleding met van die felle kleurtjes, versierd met borduursels, belletjes, kraaltjes en muntjes. Gekkenhuis. Als ik verklede mensen wil zien, dan ga ik toch gewoon naar Volendam?
 

8. Het eten is er ook al niet lekker

Goor eten dat ze er hebben. Echt verschrikkelijk. Aardappelen-groenten-vlees met een kuiltje jus is ver te zoeken hoor. Groene curry, zoetzure kip, kip met cashewnoten, pad thai, rode curry: het smaakt allemaal het zelfde. Je betaalt zo maar twee euro in zo’n restaurantje. En dan willen die afzetters ook nog dat je een euro betaalt voor een verse fruitsmoothie. Nee hoor, ik ga net zo lief naar de afhaalchinees om de hoek.
 

9. Thailand is vreselijk duur

Zoals ik al zei, het eten is niet te betalen daar. Elke dag uit eten, je gaat failliet. Noem dat maar eens vakantie. Als je geen zin hebt om terug naar je hotel te lopen, dan wil zo’n tuktuk rijder zo maar weer een euro hebben. Toe maar. Die beroemde Thaise massage is ook al niet te betalen, dat kost zo maar vijf euro. Nee, de kosten ter plekke rijzen de pan uit.
 

10. Het hele jaar schijnt er de zon en is het er warm

Dat is misschien wel het allerergste: ze hebben er geen winter! Niet schaatsen, erwtensoep met worst of warme chocolade melk. Geen stoepen met ijzel waar je zo fijn over kunt glijden. Nee, het hele jaar volop zon en een graadje of 30. Ja ze hebben er wel zoiets als een regenseizoen, maar dan nóg is het 30 graden. En het is nou ook niet zo dat het dan de hele dag hoost. Misschien een uurtje in de namiddag, of ‘s nachts. Daar koel je dus ook al niet van af.
 
Kortom, ik zie echt geen enkele reden om naar Thailand te gaan. Ik hoop jij ook niet meer naar het lezen van dit stuk.
 

Toch naar Thailand?

Heb je na het lezen van dit stuk, toch nog zin om naar Thailand te gaan? Ondanks dat we je dat 100% afraden? Dan moet je het zelf maar weten ook. Bekijk onze rondreizen Thailand als je zo nodig moet gaan. Of puzzel zelf maar een reis op maat in elkaar met onze bouwstenen Thailand. Maar we hebben je gewaarschuwd hé. Een vakantie in Thailand, er is écht niets aan! We spreken je wel weer als je vies bruin terug komt. Moet je duizenden foto’s uit zoeken ook nog. Want ja, het was allemaal zo mooi, leuk en anders. Pfff, heb je dat weer. Sterkte!
 

Toch wèl naar Thailand? Vraag een offerte aan

Tags: Reisadvies - Thailand - Cultuur - Strand - Go Local - Dieren - Eten 

Blogs over Thailand


Stel je reis samen
Beleef de aanraders van kenners
Ga van de gebaande paden
Maak écht contact met de locals
Laat je bestemming beter achter