BlogOntdek de verhalen
  Ga terug

Welke verzekeringen zijn belangrijk als je op reis gaat

Reisadvies - Reisverzekering - Annuleringsverzekering - Medische kosten op reis

Bij verre reizen vergeet men wel eens hoe belangrijk de juiste verzekeringen zijn. Het neemt veel zorgen weg als je van tevoren hier goed over nadenkt.

Thailand | 01-02-2018
Tim

Welke verzekeringen zijn belangrijk als je op reis gaat?

Niets is zo ontspannend als een exotische reis naar binnen- of buitenland. Maar zeker bij reizen naar het buitenland vergeet men wel eens hoe belangrijk de juiste verzekeringen zijn. Alleen maar het pasje van je zorgverzekering meenemen is helaas in veel gevallen niet genoeg. Het neemt veel zorgen weg als je van tevoren hier goed over nadenkt.
 

Waarom zou ik een reisverzekering afsluiten?

Een reisverzekering is eigenlijk nooit verkeerd. Veel mensen denken dat hun gemaakte medische kosten in het buitenland automatisch onder de zorgverzekering vallen. Dit is helaas vaak niet het geval. Zo kunnen er bijzondere medische kosten gemaakt worden voor het inschakelen van hulpdiensten of voor repatriëring na een ongeval. Over de ergste situatie, overlijden op reis, willen mensen vaak niet eens nadenken. Maar ook hier vallen de kosten die gemaakt worden voor reddings- en bergingswerk, of het terug naar huis brengen van de overledene, vaak niet onder de kosten van de normale uitvaartverzekering. Een reisverzekering met de juiste modules zorgt in deze gevallen voor een aanvulling op deze verzekeringen. Een verschrikkelijke situatie kan hierdoor misschien iets worden verlicht.
 

Foto: Ankerl at the German language Wikipedia

Welke kosten worden door reisverzekeringen gedekt

 
  • Verloren paspoort: wanneer je je paspoort verliest, biedt de verzekering hulp met de instanties bij het verkrijgen van een nieuw reisdocument.

  • Repatriëring: door een ongeval, door ziekte of bij overlijden krijgt de verzekerde vervoer terug naar huis.

  • Sterfgevallen of levensbedreigende situaties thuis: wanneer de verzekerde teruggeroepen wordt vanwege het (mogelijk) overlijden van partner of naaste familieleden ontstaan vaak extra reiskosten. Ook deze vallen dan binnen het pakket van de reisverzekering.

  • Materiële schade thuis: wanneer er schade aan de woning thuis is ontstaan door bijvoorbeeld brand of inbraak, worden de extra reiskosten van de verzekerde vergoed.

  • Meerkosten die gemaakt worden voor vervoer, bijvoorbeeld als iemand een ongeluk krijgt of ziek wordt.

  • De reddingsacties die ondernomen worden wanneer iemand verongelukt of vermist raakt. De kosten voor hulp of berging worden vaak door de verzekering opgevangen.

Overige kosten die vaak gedekt zijn, maar met een maximumbedrag, zijn bijvoorbeeld: telecomkosten voor alarmcentrales of noodzakelijke gesprekken, medicijnen, een voorschot op medische kosten of extra kosten voor verblijf of reis bij oponthoud. Naast de standaard modules is het ook mogelijk een aantal extra opties aan je verzekering toe te voegen. Een backpacker zal hierbij compleet andere behoeften hebben dan een gezin in een resort. Kijk daarom goed naar het soort reis dat je onderneemt en de beschikbare opties, en stem deze op elkaar af.

Welke verzekering heb ik nodig?

Wat voor reis je ook gaat ondernemen, het is van belang dat je weet welke verzekeringen je nodig hebt. Controleer daarom welke dekking je zorgverzekering en helaas ook uitvaartverzekering bieden en zorg dat je een goede reisverzekering hebt. Denk goed na over wat voor reis je gaat maken en welke verzekering je daarvoor nodig hebt. De aanbieders van reisverzekeringen hebben over het algemeen standaardpakketten, die je met allerlei modules kunt uitbreiden. Zo heb je altijd je verzekeringen op maat voor de vakantie die je wilt ondernemen.

Zorgeloos op reis? 

De landenexperts van Footprint Travel kennen de bestemmingen op hun duimpje. Ze kunnen je als geen ander advies op maat geven, zodat jij de vakantie maakt die bij jou past.  Bekijk onze Indonesië reizen, Sri Lanka reizen, Thailand reizen, Myanmar reizen, Cambodja reizen, Vietnam reizen, Zuid-Afrika rondreis, Namibië rondreis en Suriname rondreis.          

 

           


Vraag nu vrijblijvend een reisvoorstel aan

Tags: Reisadvies 

Blogs over Thailand


Stel je reis samen
Beleef de aanraders van kenners
Ga van de gebaande paden
Maak écht contact met de locals
Laat je bestemming beter achter