BlogOntdek de verhalen
  Ga terug

13 Inspirerende foto’s uit Vietnam!

Vietnam reizen - Saigon - Mekong - Mui Ne - Hoi An - Hué - Phong Nha - Bai Tu Long Bay - Halong Bay

Van reiziger Sebastiaan ontvingen we prachtige foto’s van zijn rondreis door Vietnam. We kunnen niet wachten om weer naar Vietnam te gaan bij het zien van deze beelden! Ter inspiratie van je volgende reis of om gewoon even bij weg te dromen: de 13 mooiste foto’s van zijn rondreis.

Vietnam | 30-04-2018
Denise Roze

Van reiziger Sebastiaan ontvingen we prachtige foto’s van zijn rondreis door Vietnam. We kunnen niet wachten om weer naar Vietnam te gaan bij het zien van deze beelden! Ter inspiratie van je volgende reis of om gewoon even bij weg te dromen: de 13 mooiste foto’s van zijn rondreis.
 

1 Toet toet broem broem! Brommerend door Saigon

In Saigon wemelt het van de brommers, families, koelkasten en glazen deuren, alles wordt erop vervoert.
 
Doen: Spring achterop de brommer van lokale studentes voor onze avondtour kris kras door de stad om het lekkerste Vietnamese eten te proberen. Een betere introductie voor Vietnam bestaat er niet.
 

2 Drijvende markten en rijst in overvloed in de Mekong Delta

De Mekong Delta in Vietnam is het einde van een lange reis die de Mekong rivier maakt vanuit China. Bezoek de drijvende markt bij Can Tho in de vroege ochtend en kijk je ogen uit op het water.
 
Doen: De 2-daagse tour vanuit Saigon geeft je een mooi inkijkje in het dagelijks leven, je logeert in een homestay (even uit je comfort zone) of in een mooi boutique hotel.
 
Denise heeft jaren met haar gezin in Vietnam gewoond en gewerkt. Ze deelt graag haar beste reistips voor Vietnam met je!
 

3 Uitwaaien aan het strand van Mui Ne

Iets ten noorden van Saigon vind je kustplaats Mui Ne. Een heerlijke plek voor een paar dagen relaxen aan het begin of eind van de reis.
 
Doen: Neem de trein vanuit Saigon, je komt na ongeveer 5 uur boemelen aan in Phan Thiet, waar je in een taxi stapt voor het laatste stukje naar het strand. Terug naar Saigon reis je per privé auto, comfortabel en efficiënt als je Mui Ne aan het eind van je reis bezoekt.
 

4 Kleurrijk lampionnen spektakel in Hoi An

Hoi An heeft een overzichtelijk centrum vol oude pakhuizen en gekleurde lampionnen boven de straten. Het fijne is, een groot deel is auto-vrij. Hoi An wordt steeds hipper; lokaal geproduceerde koffie en bier drink je in stijlvolle café’s met organic hapjes. Het strand is op steenworpafstand, goed per fiets te bereiken. Hier wil je minstens 3 dagen spenderen.
 
Doen: Je bezoek aan Hoi An kan je verlengen met een paar dagen aan het strand van An Bang. Hoi An kan prima als eindpunt van je Vietnam reis dienen; het heeft een internationaal vliegveld (in nabijgelegen Da Nang), je hoeft dus niet per se via Hanoi of Saigon uit te reizen.
 

5 Keizerlijke grandeur in Hué

De kleuren van het Keizerlijk Paleis in Hué zijn wat vervaagd. Een goede impressie van de grandeur die het vroeger heeft uitgestraald geeft het wel.
 
Doen: Bezoek Hué met een gids die je een inkijkje geeft in het recente verleden van de Nguyen dynastie.
 
Bij Footprint Travel geloven we dat ontmoetingen met lokale mensen, je voor altijd bij blijven. Van de gebaande paden ervaar je het land, de natuur en de bevolking pas echt. Wij zijn doorgewinterde reisfreaks die onze reizigers het land écht willen laten ervaren, en we willen dat de bevolking en de bestemming beter worden van de ontmoeting.
 

6 Grootste grotten bij Phong Nha

Nog niet zo lang geleden ontdekt; de grootste grotten van Vietnam en omstreken. In het Phong Nha Ke Bang national park vind je een aantal prachtexemplaren waar je volop in actie mag: ziplinen, kayakken, zwemmen en in een modderbad dompelen.
 
Doen: Vanuit Hué bereik je in 3 uur per trein Dong Hoi, gateway naar Phong Nha. Je logeert bij een bijzonder fijne accommodatie; middenin de natuur in een privé huisje, heerlijk om hier 2 nachten te verblijven.  
 

7 Halong op het droge: Ninh Binh en Tam Coc

Een perfecte tussenstop op de route tussen Dong Hoi en Hanoi: Ninh Binh is het landelijke zusje van Halong en dat betekent veel groene karstgebergten en rivieren. Je bezoekt ook de oude keizerlijke hoofdstad Hoa Lu.
 
Doen: Neem de trein vanuit Dong Hoi (of Hué) naar Ninh Binh, je komt in alle vroegte aan, maar zo reis je niet heen en weer vanuit Hanoi.  
 

8 Varen door betoverend Bai Tu Long Bay

Vergeet toeristisch Halong Bay. Bai Tu Long bay is net iets verder, maar net zo mooi en stukken rustiger, dus meer natuurschoon voor jou alleen. Je bezoekt een verscholen strandje op een van de vele groene eilanden in de baai. Hoe idyllisch?!
 
Doen: De cruise door Bai Tu Long Bay kun je ook met een kleiner zeilschip maken, dan reis je met een minder groot reisgezelschap.
 
3 REDENEN WAAROM REIZEN MET FOOTPRINT TRAVEL LEUKER IS!
1. avontuurlijke, individuele rondreizen op maat
2. reizen met aandacht voor de natuur en de lokale bevolking
3. we hebben alles zelf uitgeprobeerd en de meest bijzondere plekjes voor je uitgezocht
 

9 Hectisch straatleven in Hanoi

Hanoi heeft vele gezichten, het is een echte grote stad met druk verkeer en overal bedrijvigheid. Maar in de achteraf straatjes en steegjes lijkt het eerder alsof de tijd een paar decennia heeft stil gestaan.
 
Doen: Pak een kruk. Om het allemaal op je in te laten werken strijk je het beste neer op een laag plastic krukje en bestel je een Vietnamese koffie, eventueel met gecondenseerde melk en ijs.
 

Zelf op reis naar Vietnam?

Denise helpt je graag met het samenstellen van jouw ideale reis. Ze heeft jaren in Vietnam gewoond en weet dus de beste plekjes om naartoe te gaan. Ze heeft mooie reizen voor je samengesteld, kijk bij onze Vietnam rondreizen. Zit jouw ideale route er niet tussen? Knutsel zelf je Vietnam reis op maat in elkaar met onze bouwstenen, korte Vietnam reizen die ideaal op elkaar aansluiten!
 

Vraag nu vrijblijvend een reisvoorstel aan

Tags: Vietnam 

Blogs over Vietnam


Stel je reis samen
Beleef de aanraders van kenners
Ga van de gebaande paden
Maak écht contact met de locals
Laat je bestemming beter achter
Footprint Travel
Voordat je doorgaat...
Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website.
Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!

Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis?
Rondreizen Riksja Travel