Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
BlogOntdek de verhalen
  Ga terug

7 redenen om met het hele gezin naar Vietnam te gaan

Vietnam reizen - reistips - met kinderen op reis -

Met je kind(eren) op reis, avonturen beleven, nieuwe exotische culturen ontdekken en 'andere' mensen ontmoeten?! Vietnam is een ideaal land om met je gezin naar toe te gaan. Hike door de bergen, vaar op een houten jonk, stap in een riksja en vermaak je aan het strand.

Vietnam | 28-09-2015
Denise Roze

Met je kind(eren) op reis, avonturen beleven, nieuwe exotische culturen ontdekken en 'andere' mensen ontmoeten, wie wil dat nou niet?! Vietnam is een ideaal land om met je gezin naar toe te gaan. Hike door de bergen, vaar op een houten jonk, struin over lokale markten, stap in een riksja, en vermaak je aan het strand.
 
Alex was er vorig jaar met zijn vrouw en drie kinderen (14 en 16 jaar): “Vietnam is wonderlijk mooi. Voor jezelf maar zeker voor kinderen. We hebben een maand getrokken. Van Ho Chi Minh City (HCMC) vlogen we naar Hanoi om vervolgens weer helemaal naar het zuiden af te zakken met de trein. Je beleeft avontuur op avontuur. Na indrukwekkende verhalen en de zeer beeldende gruwelijkheden van de oorlog bij de Cu Chi-tunnels ook nog even schieten met een AK47 is een kleine jongensdroom. Niet voor heel jonge kinderen geschikt dus. We maakten zoveel mee. Struinen en slalommen door de miljoenen scooters in HCMC met het indrukwekkende oorlogsmuseum. Relaxen en genieten in het iets minder drukke, maar rommeliger Hanoi. De fantastische reis bij Ha Long Bay met kano's, zwemmen, grotten, vissen en apen. Met de nachttrein is een belevenis op zich. ​De kustplaatsjes Hue met het paleis, Da Nang met het surfstrand en het magisch romantische Hoi An en de roodwitte duinen in Mui Ne. Go there!”
 

1. Vers en mild eten

Over de Vietnamese keuken is vrijwel iedereen lovend. Zo vers en verfijnd. Maar ook heel handig voor de jongere reizigers; niet pittig gekruid. Je kunt dus gerust op de hoek van de straat eten met kinderen (als het druk is met locals is het goed) en een gerecht aanwijzen dat je buurman zit te eten. De pittige kruiden en rode pepers worden apart gepresenteerd en kun je ​naar eigen inzicht toevoegen aan het eten.
 

2. Betaalbaar

De reis naar Vietnam kost je natuurlijk wat aan vliegtickets, maar eenmaal daar, kun je heerlijk eten voor een paar euro. En dan hoef je niet per se op straat te zitten. Net buiten de toeristische gebieden vind je de beste deals. Neem bijvoorbeeld Secret Garden in Saigon. Taxi’s kosten voor een rit binnen de stad tussen de 2 en 5 euro. Omdat de brommer het meest gebruikt wordt, zijn de wegen rond Ho Chi Minh City​ en Hanoi veel minder druk dan in bijvoorbeeld Bangkok of Jakarta. Tip: tegenwoordig boek je vliegtickets liefst zo vroeg mogelijk om de beste deal te krijgen: 11 maanden van tevoren, .
 

3. Kindvriendelijk

 
Vietnamezen zijn ontzettend fan van kinderen. Zelfs de meest norse taxichauffeur krijgt een glimlach op zijn gezicht als ​hij​ een familie met kinderen mag vervoeren. In de meeste hotels wordt er een extra bed op de kamer bijgezet (vanaf 6 jaar). Een speciale vermelding hier verdienen de traditionele water puppet shows in Hanoi en Saigon, die worden zeer gewaardeerd door jong en oud.
 

4. Stranden

 
Denk je bij Vietnam niet direct aan strand? Think again. Er zijn surfstranden, kleine stranden, brede witte zandstranden met bedjes, stille stranden (oase van rust bij Whale Island) en Phu Quoc eiland, waar je op een bootje rond kunt varen, snorkelen en vanuit je bungalow direct de rustige zee in loopt. Genoeg zand voor iedereen en om een waanzinnig zandkasteel te bouwen.
 

5. Vers fruit in overvloed

 
Moet je ook altijd zo je best doen ze een appel en kiwi te laten eten, zodat ze voldoende vitamine C binnen krijgen? Geen enkel probleem in Vietnam. Het verse fruit ziet er raar en gek uit – superleuk om te proberen! Knalroze drakenfruit lepel je gemakkelijk uit. Kokosnoten worden voor je neus klaargemaakt, rietje erin en klaar. En de ananas en mango, die thuis zo moeilijk te ​schill​en zijn, worden hier op de markt of op het strand waar je bij staat voor je in hapklare stukjes gehakt.
 

6. Treinen

 
Met de Vietnamese (nacht)trein reizen is een avontuur op zich! Door het raampje naar buiten staren en je afvragen of je er dan toch eindelijk al bijna bent, met de locals kletsen en in slaap vallen op het ritme van het geschommel van de trein. Daar komt bij dat het openbaar vervoer goed geregeld is in Vietnam. Treinen rijden op tijd en op stations gaat het er rustig aan toe, geen rijen wachtende mensen of drukte op perrons.
 

7. Geen malaria

In Vietnam zijn weinig gevallen van malaria bekend. In de gebieden waar wij naartoe reizen, zoals Hanoi, Halong Bay, Hoi An, Nha Trang, Ho Chi Minhstad (Saigon) en de Rode rivierdelta komt malaria niet voor. Als algemeen reisadvies geldt dat je 's avonds, 's nachts en 's ochtends het beste mug-werende maatregelen kunt nemen (neem uit Nederland muggenspray mee). Better safe than sorry. En alleen voor het eiland Phu Quoc en de binnenlanden geldt een algemeen reisadvies om malariatabletten te nemen (preventief). Zorg dat je altijd een persoonlijk en up to date vaccinatieadvies verkrijgt voor je vertrek! Bij een Travelclinic, de GGD of tropenarts helpen ze je graag verder.
 
 
Dus wil je een keer wat anders proberen dan naar de camping in Zuid-Frankrijk? Ga dan mee met onze avontuurlijke familiereis naar Vietnam.
 

Naar Vietnam met het gezin? Vraag een offerte aan

Tags: Reisadvies - Tips - Avontuur 

Blogs over Vietnam


Stel je reis samen
Beleef de aanraders van kenners
Ga van de gebaande paden
Maak écht contact met de locals
Laat je bestemming beter achter