BlogOntdek de verhalen
  Ga terug

Puur en ongerept Vietnam

Vietnam rondreis - Sapa - Hoi An - Mekong Delta - grot Phong Nha Ke Bang National Park

Een reis is volgens ons niet compleet wanneer je louter toeristische hoogtepunten bezoekt. wanneer je van de gebaande paden gaat, ontdek je de mooiste plekjes.We geven je onze favoriete plekjes om ongerept Vietnam te ontdekken!

Vietnam | 05-05-2019
Denize Roze

Een reis is volgens ons niet compleet wanneer je louter toeristische hoogtepunten bezoekt. wanneer je van de gebaande paden gaat, ontdek je de mooiste plekjes. We geven je onze favoriete plekjes om ongerept Vietnam te ontdekken. Denise woonde 4 jaar lang met haar gezin in Vietnam. Ze kent het land dus ècht van binnen.
 

Hiken rond Sapa vanuit een afgelegen Red Dao-dorp

Sapa mag dan hoog scoren op de toeristische meetladder, in de verdere omgeving zijn nog veel ongerepte bergdorpen te ontdekken. Zoals een klein Red Dao-dorp op een uur rijden van Sapa. Hier geen restaurants, cafés, winkels en brommers, maar een kleine leefgemeenschap die dieren houdt en het land bewerkt. Je logeert in een houten gasthuis (lodge) waar een lokale gastvrouw 3 maaltijden per dag verzorgt. Je gids helpt mee en je mag zelf ook de handen uit de mouwen steken.
 

Bekijk Vietnam eens vanuit een grot in Phong Nha Ke Bang National Park.

Een nieuw hoogtepunt voor Vietnam rondreizen is een driedaags bezoek aan de grotten van Phong Nha. Een paar jaar geleden werden nieuwe grotten ontdekt, het bleken de grootste van Zuidoost-Azië! Dit is geen saaie wandel-door-donkere-grot-excursie, maar een excursie vol actie en avontuur met ziplinen, zwemmen, klimmen en klauteren door de Dark Cave en de Paradise Cave. Je logeert in een ‘farmstay’ wat betekent dat je middenin de natuur verblijft, maar wel in een bungalow die van alle gemakken voorzien is.
 
 

Lunch mee met een vissersfamilie onderweg naar Hoi An

Vanuit Hué reizen veel mensen per trein naar Hoi An. Je kunt ook kiezen voor een excursiedag, dan reis je via Lang Co en ontmoet je een lokale vissersfamilie. Je leert over de traditionele manier van vissen. De lagune is een ongerept stukje natuur omgeven door bergtoppen. Het zorgt voor een picture perfect plaatje.
 

Mountainbiken door de Mekong Delta

Ontmoet al fietsend de bewoners rond de mekong rivier in het zuiden van Vietnam! Met een goed uitgestippelde route fiets je over smalle wegen langs de waterwegen en uitlopers van de Mekong, door de achtertuin van de inwoners. De lunch op het terras bij mensen thuis is typisch voor deze streek; veel verse groenten en fruit. Het contrast met Saigon is groot, je zou niet denken dat je op slechts een steenworp afstand van die metropool bent.
 

Waar ga jij naartoe op reis?

Ons team van reisfanaten zit over de hele wereld en weet de weg. Ook als er helemaal geen weg is. Wij gaan ver om jou dichtbij te brengen. Bij locals, cultuur, natuur, bij elkaar en bij jezelf. Welke bestemming wil jij beter leren kennen? Bekijk onze rondreizen Vietnam. Zit daar niet tussen wat je zoekt? Stel dan je Vietnam reis op maat samen met onze bouwstenen Vietnam.
 

Vraag nu vrijblijvend een reisvoorstel aan 

Blogs over Vietnam


Stel je reis samen
Beleef de aanraders van kenners
Ga van de gebaande paden
Maak écht contact met de locals
Laat je bestemming beter achter