BlogOntdek de verhalen
  Ga terug

Van de gebaande paden in Bach Ma Nationaal Park

Vietnam reizen - Hiken - Bach Ma - Centraal Vietnam - Hue - Hoi An - Jungle

Tijdens het regenseizoen door de jungle van Vietnam...een gewaagd avontuur.

Vietnam | 05-02-2018
Elmer Roze

Elmer Roze is een avonturier en gek op reizen. Paulien, mede-oprichter van Footprint Travel, nodigde hem uit om zijn verhaal te doen over zijn belevenissen in het Bach Ma Nationaal Park. Lees hieronder zijn onvergetelijke ervaring in Bach Ma Nationaal Park! 
 
De trip naar Bach Ma Nationaal Park hadden we met veel enthousiasme geboekt, maar eenmaal op pad waren we er allerminst zeker van dat het een goed idee was geweest. In Hué werd ons herhaaldelijk afgeraden naar Bach Ma te vertrekken tijdens het regenseizoen en in de Lonely Planet bleek zelfs te staan dat je in oktober of november Bach Ma simpelweg links moet laten liggen. Omdat het eind oktober was en omdat het in Hué inderdaad nogal regenachtig was, vertrokken we met enige twijfel naar het nationaal park. We zagen onszelf in gedachten al helemaal wegspoelen en doorweekt op ons hotelkamertje zitten… Ondanks alle waarschuwingen, besloten we de gok te wagen.
 

Afkoelen in Vietnam

Na een schitterende rit van anderhalf uur arriveerden we vanuit Hué bij onze overnachtingsplaats in de bergen. Dat de welgestelde Fransen in vroeger tijden dit gebied verkozen om de hitte te ontvluchten is meteen goed te begrijpen; de on-Vietnamese koelte voelt heerlijk aan op 1400 meter. Het straalkacheltje in onze comfortabele slaapkamer in één van de verder eenvoudige villa’s was geen overbodige luxe.
 
De trektocht door de jungle die we na aankomst maakten, was juist door de regenval extra spectaculair. Het bleek een pittige wandeling met handen en voeten klauterwerk, waarover je achteraf thuis mooie verhalen kan vertellen. Want spannende momenten zaten er zeker in. Omdat iedereen wordt ontmoedigd de wandeling te maken in het regenseizoen, hadden we het gehele woud voor ons alleen. Een typisch geval van ieder nadeel heeft zijn voordeel!
 
Het langgerekte Vietnam kent grofweg drie klimaatzones maar laat je net als Elmer niet weerhouden om naar Vietnam af te reizen in het regenseizoen. Lees wat de reisexperts van Footprint Travel zeggen over het weer en de beste reistijd in Vietnam. 
 

Bloedzuigers en natte voeten

Het druilerige weer paste precies bij de omgeving van weelderige natuur. Zo nu en dan moesten we waden door een beek, waar gelukkig een kabel was gespannen om makkelijker over te kunnen steken. De 2e beek leek meer op een rivier, dus schoenen en sokken uit, broekspijpen omhoog en om de beurt op blote voeten door het water. Extra spektakel werd verzorgd door bloedzuigers die dol zijn op de natte voetpaden in het oerwoud. Vaker dan eens wisten ze op onze schoenen te springen waar ze zich een weg trachtten te banen door vetergaatjes of richting kuiten. Het advies luidt: spuit je schoenen goed in met anti-muggen spray, want ook bloedzuigers houden daar helemaal niet van. De eindbestemming van de trektocht is het begin van een waterval, waar je met gepaste trots 300 meter de diepte in kan kijken.
 

Panoramisch uitzicht 

‘s Avonds hebben we heerlijk Vietnamees gegeten en nog iets gedronken met onze gastheren rond een vuurkorf. De mannen vonden ons gezelschap maar wat gezellig, in het regenseizoen spreken ze bijna niemand boven op hun berg. De volgende ochtend zijn we vanaf de villa in een half uur naar de top van de berg gelopen. Hier bevonden we ons boven het wolkendek en dat leverde een fantastisch panorama op.
 
 
Al onze twijfels of het wel een goed idee was om naar Bach Ma Nationaal Park te gaan, waren als regen voor de zon verdwenen. Blij dat we zo eigenwijs waren. Het regenseizoen heeft een paar nadelen, maar nog meer voordelen. Bach Ma Nationaal Park: een onvergetelijke ervaring!
 

Rondreis Vietnam 

Wil jij net als Elmer ook het Bach Ma Nationaal Park bezoeken tijdens jouw rondreis door Vietnam? Dat kan! Bij Footprint Travel bepaal jij de route van je reis zelf. Bekijk de Vietnam bouwstenen of laat je inspireren door de rondreizen die zijn samengesteld door de Vietnam specialisten Karin en Denise. In Bach Ma kun je even heerlijk afkoelen na bijvoorbeeld het warmere Hué en Hoi An
 

Hou je van natuur en avontuur? Maak dan een fantastische wandeling in het koele Bach Ma Nationaal Park tijdens jouw rondreis door Vietnam!

Tags: Jungle - Off the beaten track - Avontuur - Vietnam

Vietnam reizen - 

Blogs over Vietnam


Stel je reis samen
Beleef de aanraders van kenners
Ga van de gebaande paden
Maak écht contact met de locals
Laat je bestemming beter achter