Cambodja reizen: Dolfijnen bij Kratie en olifanten in Mondulkiri

Cambodja reizen: Kratie - Mondulkiri - Sen Monorom - Phnom Penh

Go local in Noord-Oost Cambodja! Breng een bezoek aan de olifanten in de jungle bij het Elephant Valley Project. Spot de 'roze' Irrawaddy dolfijnen ten noorden van Kratie. Tijdens deze actieve reis door de groenste provincie van Cambodja verveel je je geen moment.

Hoogtepunten van deze bouwsteen:

  • Van de gebaande paden 
  • Irrawaddy dolfijnen spotten
  • Bike trip over Koh Trong
  • Olifanten in de jungle
Reisschema
Dag 1: Phnom Penh – Kratie, stop Chhlong, bike trip Koh Trong, prive-auto met gids
Dag 2: Kratie, Irrawaddy dolfijn boottocht, 100 Pillar Pagoda, privé-auto met gids
Dag 3: Kratie - Sen Monorom, Bou Sraa waterval, koffieplantage, Bunong dorp, privé-auto
Dag 4: Sen Monorom, Elephant Valley Project, lunch (EVP gesloten in weekend)
Dag 5: Sen Monorom – Phnom Penh, prive-auto met chauffeur
Dag 6: Vertrek Phnom Penh
Dag tot dag

Dag 1: Fietsen op Koh Trong, eiland in de Mekong

Fietsen op Koh Trong, eiland in de Mekong
Je wordt opgehaald door een auto met privé-chauffeur en Engelssprekende gids. Onderweg stop je in het typische dorpje Chhlong, hier wandel je over de markt en kun je onbekend exotisch fruit proeven. Als je aankomt in Kratie is het lunchtijd, lunchen doe je in een lokaal restaurant (op eigen kosten). De menu kaart is vaak in het Khmer, maar de gids kan je helpen bestellen. Typisch aan de Khmer keuken is een grote schaal soep die wordt gedeeld met alle tafelgenoten, ook andere gerechten kun je eventueel delen. Dan rijd je naar de haven, waar een lokale houten ferry boot de oversteek naar het eilandje Koh Trong maakt. Go local, dus wachten tot er voldoende mensen zijn, meestal is dat ongeveer ieder half uur wel het geval. Je steekt de Mighty Mekong rivier over! In het droge seizoen is de rivier smaller en is er een enorme zandbank. Je gids regelt brommertjes waar jij en je bagage achterop gaan (laat eventueel wat overtollige bagage achter bij de chauffeur) en zo bereik je je hotel (er zijn geen auto's op het eilandje). Houd je goed vast voor deze avontuurlijke tocht! Je verblijft in een bijzondere accommodatie, traditionele houten Khmer huizen zijn omgebouwd tot een prachtig ecoresort. Er wordt gebruikt gemaakt van zonnepanelen. Nadat je bent ingecheckt zoek je een paar hotelfietsen uit en maak je met je gids een fietstochtje over het eiland. Leuk is dat men hier nog veel gebruikt maakt van ossen en ossenkarren. Zie je iemand aan het werk in de velden, ga gerust eens kijken wat er wordt verbouwd. Koh Trong is een ecotoerisme bestemming. Je bezoek zorgt ervoor dat de lokale mensen extra inkomsten hebben.  

Dag 2: Boottocht om zeldzame Irrawaddy dolfijnen te spotten bij Kratie

Boottocht om zeldzame Irrawaddy dolfijnen te spotten bij Kratie
Inmiddels weet je hoe het gaat, je stapt achterop de taxibrommertjes naar de boot, wacht tot de boot vol is, om over te steken naar Kratie. Hier wacht de privé-chauffeur je al op en rijd je naar de plek waar de zeldzame Irrawaddy dolfijnen veel voorkomen. Irrawaddy dolfijnen zijn zoetwaterdolfijnen, ze zijn wit van kleur en hebben een stompe neus. De gids regelt een privé-boot, vanaf de boot heb je het beste zicht om foto’s te maken. Foto’s maken is wel moeilijk, de dolfijnen komen boven water om adem te halen en duiken weer onder. Tip: probeer ook eens een videofilmpje te maken. Dit is de beste spot die wij kennen om de Irrawaddy dolfijn te spotten, het blijft echter altijd een wild dier in de pure natuur en er zijn dus geen garanties. Het mooie is, dat door de komst van de toeristen dit gebied is aangewezen als ecotoerisme bestemming en de dolfijnen dus veel beter beschermd worden tegen illegale visserij. De dolfijnen kunnen per ongeluk in de netten terecht komen.
 
Op de terugweg kun je de 100 Pillar Pagoda bezoeken en de monniken in hun oranje gewaden tegenkomen. Probeer eens dé lokale snack: sticky rice in bamboe. Erg lekker en het stilt de stevige trek. In Kratie kun je weer in een lokaal restaurantje lunchen (op eigen kosten) en het centrum bekijken. Er zijn hier nog wat ‘verkruimelde’ gebouwen uit de Franskoloniale tijd te zien en een druk bezochte markt. Oversteken naar Koh Trong, zorg dat je nog tijd over houdt voor dat prachtige zwembad in dat heerlijke ecoresort!

Dag 3: Picknicken bij de Bou Sraa waterval onderweg naar Sen Monorom

Picknicken bij de Bou Sraa waterval onderweg naar Sen Monorom
Er staat vandaag veel op het programma, dus ga vroeg op pad. Het beste is om tussen 7:30-8.00 uur de rivier over te steken, dan zijn er voldoende locals die oversteken voor school of marktbezoek. Je neemt afscheid van je Engelssprekende gids en gaat verder op pad met je chauffeur, want onderweg zijn er geen bezienswaardigheden. (P.s.: uiteraard is het ook mogelijk tegen bijbetaling de hele reis een Engelssprekende gids te boeken.) Na 3 uur rijden kom je aan in Sen Monorom. Arriveer je wat te vroeg om te lunchen, drink dan een heerlijk bakje échte koffie met homemade chocoladecake in het Heffalump cafeetje in een verborgen tuin. Je steunt hiermee een goed doel, de promotie van ecotoerisme waaronder het Elephant Vally Project.
Je picknick lunch en een lokale Engelssprekende gids pik je op in de straat die het centrum van die slaperige bergplaatsje vormt en vervolg je weg naar de Bou Sraa waterval. Mondulkiri is de groenste provincie, maar hoe het landschap eruit ziet hangt er vanaf in welk seizoen je komt. Het droge seizoen is de winter, de aarde is rood en er is weinig blad aan de bomen. Het regenseizoen is de Cambodjaanse zomer, alles groeit en bloeit, beter bekend als het 'groene seizoen'. De Bou Sraa waterval is een dubbele waterval en in het midden kun je in het droge seizoen rondlopen en picknicken. Op de terugweg kun je stoppen bij een koffieplantage waar ook verschillende fruitbomen groeien, een uitzichtpunt over Sen Monorom en een Bunong dorp. De Bunong is de lokale bergbevolking, een minderheidsgroepering. Hun huizen en kleding zijn tegenwoordig gelijk aan de andere Cambodjanen, maar sommige dorpen hebben nog een laatste traditioneel huis van gras. De jongere generatie weet niet meer hoe de huizen te bouwen, dus ze zullen langzaam verdwijnen. De Bunong worden ook wel de Pnong genoemd, maar dat is niet de naam van de stam, maar betekent zoiets als ‘wilden’.
 
Je accommodatie is weer heel bijzonder, je eigen houten bungalow op een groot terrein met mooi uitzicht. De accommodatie is tevens een opleidingscentrum voor jongeren die in het toerisme willen werken. De betere accommodaties van Sen Monorom liggen allemaal een stukje uit het centrum, maar dat is niet echt een gemis aangezien er nauwelijks sprake is van een centrum in Sen Monorom. Er wordt ook heerlijk gekookt in de accommodatie, voor een prikkie eet je een 3 gangen menu.  En als je nog een extra activiteit wilt doen - je kunt in het Ecopark bij Bou Sraa ziplinen!

Dag 4: Op pad in de jungle met de olifanten van Elephant Valley Project

Op pad in de jungle met de olifanten van Elephant Valley Project
Vroeg uit de veren, de olifanten slapen niet uit! Je chauffeur haalt je op om circa 7 uur en om 7:20 meld je je bij Greenhouse in het centrum. Na het afhandelen van het gebruikelijke papierwerk stap je in het minibusje of de truck van het project en rijdt je naar de vallei. Eerst wordt het fascinerende verhaal verteld waarom en hoe het Elephant Valley Project is ontstaan, wat ze doen en waarom dit project zo belangrijk is. Het Elephant Valley Project (EVP) is het onderdeel dat door middel van ecotoerisme het geld bij elkaar brengt om middels de stichting ELIE de olifanten, de bossen en natuurlijke leefomgeving en de lokale gemeenschap te beschermen. De situatie in een land als Cambodja waar veel armoede heerst is complex, en daarom vonden wij de allround aanpak van ELIE erg bewonderenswaardig. Met al deze nieuwe achtergrond kennis ga je op pad om de olifanten te ontmoeten. De olifanten wandelen in kleine groepjes in de jungle en zijn eigenlijk de hele dag bezig met eten. Iedere olifant heeft een eigen mahout die voor de olifant zorgt én er voor zorgt dat de olifant niet per ongeluk een heel landbouwveld kaal eet. De mahout zorgt ervoor dat de olifanten die het nodig hebben bijgevoerd worden en dat ze zich badderen in de rivier.
 
Als reiziger ga je absoluut NIET rijden op een olifant of ze zelf wassen in de rivier. Als je ziet wat voor schade de olifanten hebben opgelopen van het rondrijden met toeristen op hun rug, dan wil je nooit van je leven meer op een olifant rijden. Het idee is dan ook dat deze laatste olifanten die in Cambodja nog in gevangenschap leven (wilde olifanten vangen is inmiddels illegaal) een goede oude dag hebben. Ze mogen zich, voor het eerst van hun leven, gedragen als olifant. Wat dat precies in houdt, zie je op deze dag. Je loopt samen met de gids en een groep van maximaal 12 bezoekers achter de olifanten aan door de jungle en leert meer over deze fascinerende dieren. De Engelssprekende gids van EVP vertelt het levensverhaal van iedere olifant. Er zijn olifanten bij die hun hele leven geen andere olifant hadden gezien en ook helemaal niet weten hoe ze zich als olifant moeten gedragen. In het EVP leren ze dus olifant te zijn en hebben ze voor het eerst van hun leven een sociale groep van olifanten om zich heen. Andere olifanten zijn ziek en mogen bij EVP herstellen. Tussen de middag is er een uitgebreide lunch, tijd om te relaxen op het heetst van de dag en s middags zoek je een andere groepje olifanten op in de jungle. Je kunt de olifanten van heel dichtbij bekijken. Het is een heel bijzondere ervaring en eerlijk gezegd is het 100x leuker en interessanter dan op een olifant rijden.
 
In het centrum wacht je chauffeur je op om je naar je accommodatie in de natuur te brengen.
 
Tip: Ben je geïnteresseerd in de Bunong-bevolking, dan kun je een extra dag toevoegen. Je bezoekt dan via een ecotoerisme project een Bunong dorp en leert over hun traditionele levenswijze in balans met de natuur en de animistische voorouderverering.
 
Let op: Het Elephant Valley Project is op zaterdag en zondag gesloten, zorg dat je je reis zo plant dat je het EVP kunt bezoeken als je er bent.

Dag 5: Terug naar Phnom Penh

Terug naar Phnom Penh
Vandaag kun je relaxed terugrijden naar Phnom Penh. Er zijn geen bezienswaardigheden meer, maar je kunt de reis van zo’n 4-5 uur onderbreken voor stops voor koffie of lunch. Je komt begin van de middag aan, een mooi tijdstip voor een plonsje in het zwembad.  
 

Dag 6: Vertrek uit Phnom Penh

Vertrek uit Phnom Penh
Na het ontbijt eindigt deze bouwsteen. Je kunt je reis vervolgen naar het zuiden, daar vind je drie heel verschillende plaatsen: Sihanoukville, Kampot en Kep. Sluit je rondreis Cambodja af aan het strand op paradijselijk eiland Koh Rong Samloem. Of neem de bus of boot naar Siem Reap om de fan-tas-ti-sche tempels van Angkor te bewonderen. 

Achtergrond

Dolfijnen spotten in de Mekong rivier bij Kratie

De Mekong rivier ten noorden van Kratie is volgens ons de beste plek om de Irrawaddy dolfijn te spotten. Irrawaddy dolfijnen zijn zoetwaterdolfijnen, ze zijn wit van kleur en hebben een stompe neus. Door de groeiende bezoekersaantallen is dit gebied aangewezen als ecotoerisme bestemming. Zo worden de dolfijnen beter beschermd worden tegen illegale visserij. Je gaat in een privé-boot (met gids) de Mekong rivier op, vanaf de boot heb je uitstekend zicht om foto’s en filmpjes te maken. 
 

Olifanten in de jungle en het Bunong-volk van Mondulkiri

Ben je een natuurliefhebber? Ga dan naar Sen Monorom, de hoofdstad van Mondulkiri provincie. Dé favoriet voor een onvergetelijk dag is een dag op stap met de olifanten van het Elephant Valley Project. In dit reservaat mogen gedomesticeerde olifanten voor het eerst van hun leven olifant zijn. Toeristen gaan dus uitdrukkelijk niet op de olifant rijden of ze wassen, dit is een olifantvriendelijk project. Jij mag mee lopen om te kijken hoe olifanten zich gedragen, en je leert veel over de olifanten en hun levensverhalen. Een onvergetelijke ervaring! Dit is ook de provincie van de Bou Sraa waterval en het animistische Bunong volk. Verleng desgewenst met een extra dag om naar een ecotoerisme project te gaan om te zien hoe de Bunong leven.  
 
Hotel & Vervoer
Hotels 
Wij zijn altijd op zoek naar de leukste locaties. Naast prijs-kwaliteitverhouding letten we op een prettige ligging. De onderstaande hotels zijn op basis van onze eerste keuze hotels. Verzoek je om een ander hotel of is de accommodatie van onze eerste keuze reeds volgeboekt, dan kan het zijn dat je een net iets anders hotel krijgt. We proberen zoveel mogelijk in dezelfde sfeer of locatie te blijven.
 
In Kratie slaap je in een prachtig ecoresort op Koh Trong. Dat is een eilandje vlakbij Kratie. Je neemt een ferry en vervolgens staan er brommertaxi's op je te wachten om je naar het hotel te brengen. Go local! De ferry heeft geen vaste vertrektijden, maar gaat zodra de ferry voldoende beladen is. Hier geen auto's maar ossenkarren, rust en natuur. De bungalows staan op palen en zijn stijlvol ingericht. Klamboe is aanwezig. 
 
De accommodatie in Sen Monorom is wederom bijzonder. Je hebt je eigen houten bungalow op een groot terrein met mooi uitzicht. De accommodatie is tevens een opleidingscentrum voor jongeren die in het toerisme willen werken. De betere accommodaties van Sen Monorom liggen allemaal een stukje uit het centrum, maar dat is niet echt een gemis aangezien er nauwelijks sprake is van een centrum in Sen Monorom. Er wordt ook heerlijk gekookt in de accommodatie, voor een prikkie eet je een 3 gangen menu.  
 
In Phnom Penh verblijf je in een fijn hotel met zwembad middenin de stad, met de tuk tuk ben je zo bij de rivier en er zitten veel restaurants in de buurt. 
 
Vervoer
Je reist alle dagen met privé​-auto met chauffeur. Zo kun je optimaal het gebied ontdekken. Je maakt veel stops onderweg en op elke lokatie krijg je een eigen lokale gids mee. In Kratie moet je met de ferry en de brommertaxi naar je hotel.
Prijzen
De hieronder vermelde prijzen zijn geldig tot 1 november 2019. De prijzen zijn per persoon, gebaseerd op 2 personen per kamer. Bij een reis met 3 of 5 personen wordt, waar mogelijk, een derde bed op de kamer bijgezet; de prijs voor een éénpersoonskamer is op aanvraag. Wij behouden ons het recht voor om onze prijzen te wijzigen. In de winter (januari t/m maart) en tijdens de feestdagen (rond kerst en nieuwjaar) berekenen we een hoogseizoentoeslag. Prijzen kunnen ook fluctueren door o.a. wijzigingen in de brandstofprijzen of de wisselkoers. De minimale reisduur is 7 dagen. Een reis kan tot uiterlijk 14 dagen voor vertrek worden geboekt.

Cambodja reizen: Dolfijnen bij Kratie en olifanten in Mondulkiri
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 1.342,- p.p.€ 753,- p.p.€ 611,- p.p.€ 557,- p.p.€ 511,- p.p.€ 480,- p.p.
Inclusief:
 • 5 overnachtingen met ontbijt
 • Prive-auto met chauffeur naar Kratie
 • ​Ferry en brommertaxi naar en van hotel op Koh Trong (bij Kratie)
 • Prive-excursie met Engelssprekende gids dag 1: fietsen over Koh Trong
 • ​Prive-excursie ​met Engelssprekende gids dag 2: boottocht, pagoda, Kratie
 • Prive-vervoer (zonder gids) naar Sen Monorom
 • Prive-excursie met Engelssprekende gids dag 3: Bou Sra waterval, koffieplantage, Bunong dorp
 • Transfer en bezoek Elephant Valley Project met lokale gids
 • Lunch bij Elephant Valley Project 

Exclusief:
 • Overige maaltijden
 • Entreegelden, fooien en donaties
 • Binnen- en buitenlandse vluchten

Opmerkingen:
Voor het verblijf in Mondulkiri geldt een toeslag voor de accomodatie tijdens de Cambodjaanse feestdagen.
 
Let op! In het weekend is het Elephant Valley Project gesloten.

Excursie 1: Mountainbiken over Koh Dach - Silk Island (join in)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 55,- p.p.€ 55,- p.p.€ 55,- p.p.€ 55,- p.p.€ 55,- p.p.€ 55,- p.p.
Inclusief: transfer vanaf hotel, mountainbike (Giant, Merida of Trek), Engelssprekende gids, entreegelden, snacks en water

Excursie 2: Privé reis Siem Reap - Phnom Penh met stops
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Zonder gids€ 124,- p.p.€ 64,- p.p.€ 71,- p.p.€ 53,- p.p.€ 43,- p.p.€ 36,- p.p.
Met gids€ 261,- p.p.€ 137,- p.p.€ 120,- p.p.€ 93,- p.p.€ 76,- p.p.€ 65,- p.p.
Inclusief: privé-auto met chauffeur (spreekt weinig Engels), water, ten minste 3 stops.
 
 

Excursie 3: Cambodjaans leren koken in Phnom Penh
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 33,- p.p.€ 33,- p.p.€ 33,- p.p.€ 33,- p.p.€ 33,- p.p.€ 33,- p.p.

Excursie 4: Sunset cruise over de Mekong rivier (5 gangen diner)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 54,- p.p.€ 54,- p.p.€ 54,- p.p.€ 54,- p.p.€ 54,- p.p.€ 54,- p.p.
Inclusief: vervoer naar de boot per tuk tuk, boottocht, drankje aan boord, 5-gangen diner. 
Join in-excursie (internationaal gezelschap)
Extensies

Extensie 1: Extra dag Sen Monorom bezoek WEHH project


Verblijf een dag langer in Sen Monorom en bezoek het interessante Dak Dam-dorp. 

Dag 5: Bezoek Dam Dak-dorp met traditionale Bunong huizen

Bezoek Dam Dak-dorp met traditionale Bunong huizen
Vandaag vroeg uit de veren om met een lokale gids het Dak Dam-dorp te bezoeken. Je bezoekt een aantal ambachtslieden, onder andere een ijzersmid, en mandenmaker (die bijvoorbeeld bamboe gebruikt). Lunchen doe je in een traditioneel Bunong-huis. Ook interessant is het bekijken van de moestuin waar allemaal medicinale planten staan. Door de animistische bewoners (Phnong-bevolking) wordt nog meestal gebruik gemaakt van de traditionele geneeswijzen. Je bent rond 17.30 uur terug in Sen Monorom.

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Extra dag Sen Monorom bezoek WEHH project:
Dag 1: Phnom Penh – Kratie, stop Chhlong, bike trip Koh Trong, prive-auto met gids
Dag 2: Kratie, Irrawaddy dolfijn boottocht, 100 Pillar Pagoda, privé-auto met gids
Dag 3: Kratie - Sen Monorom, Bou Sraa waterval, koffieplantage, Bunong dorp, privé-auto
Dag 4: Sen Monorom, Elephant Valley Project, lunch (EVP gesloten in weekend)
Dag 5: Sen Monorom, prive-excursie met gids Dam Dak dorp
Dag 6: Sen Monorom – Phnom Penh, prive-auto met chauffeur
Dag 7: Vertrek Phnom Penh

Extensie 1: Extra dag Sen Monorom bezoek WEHH project
Prijs beschikbaar op aanvraag


Cambodja reizen - Cambodja - reis naar Kratie in Noord-Oost Cambodja om te fietsen en varenCambodja reizen - Cambodja - lokale vissers in de rivier bij KratieCambodja reizen - Cambodja - zonsondergang over de Mekong rivier bij KratieCambodja reizen - Cambodja - Ferry geniet van de ondergaande zon aan de rivierCambodja reizen - Cambodja - iedereen aan boord voor de oversteek naar Koh TrongCambodja reizen - Cambodja - verscholen in de boot naar Koh TrongCambodja reizen - Cambodja - Ferry op de fiets over Koh Trong Cambodja reizen - Cambodja - ontmoet de lokale bevolking tijdens fietstocht bij KratieCambodja reizen - Cambodja - fiets over landelijk Cambodja bij KratieCambodja reizen - Cambodja - fietsen over zandwegen langs lokale dorpjesCambodja reizen - Cambodja - traditionele houten boot op de Mekong rivierCambodja reizen - Cambodja - kajaks liggen klaar in de zon voor tochtjes over de rivierCambodja reizen - Cambodja - geniet van het uitzicht vanaf de boot tijdens de boottocht over de Mekong rivierCambodja reizen - Cambodja - tuur naar het water om dolfijnen te spotten bij KratieCambodja reizen - Cambodja - gespot: Irrawaddy dolfijn in de rivierCambodja reizen - Cambodja - er zwemmen dolfijnen in de rivier bij KratieCambodja reizen - Cambodja - Ferry beklimt de treden naar de pagode bij KratieCambodja reizen - Cambodja - de 100 pillar pagoda bij KratieCambodja reizen - Cambodja - monniken in oranje gewaden bij de 100 pillar pagodaCambodja reizen - Cambodja - kleurrijke muurschildering in de pagode bij KratieCambodja reizen - Cambodja - lokale leven bij KratieCambodja reizen - Cambodja - lokale weg onderweg van Kratie naar Sen Monorom in MondulkiriCambodja reizen - Cambodja - lokaal verkeer passeert elkaar op de smalle brug in noord-oost CambodjaCambodja reizen - Cambodja - onderweg naar de Bou Sraa waterval Cambodja reizen - Cambodja - Bou Sra waterval bij Sen MonoromCambodja reizen - Cambodja - onderweg naar Sen MonoromCambodja reizen - Cambodja - Bou Sra waterval bekijken als tussenstopCambodja reizen - Cambodja - Paulien poseert voor de Bou Sra watervalCambodja reizen - Cambodja - traditionele woning in Bunong dorpCambodja reizen - Cambodja - traditioneel Cambodjaans houten huisCambodja reizen - Cambodja - lokale bewoner kijkt glimlachend in de camare bij Sen MonoromCambodja reizen - Cambodja - ontmoet de lokale bevolking bij Sen MonoromCambodja reizen - Cambodja - bezoek het fantastische Elephant Valley Project in Sen MonoromCambodja reizen - Cambodja - wandel met de olifanten van het Elephant Valley ProjectCambodja reizen - Cambodja - olifanten worden goed verzorgd bij Sen Monorom - Elephant Valley ProjectCambodja reizen - Cambodja - Paulien samen met olifant op de foto bij Elephant Valley ProjectCambodja reizen - Cambodja - olifant speelt verstoppertje met Ferry bij het Elephant Valley ProjectCambodja reizen - Cambodja - olifanten gaan badderenCambodja reizen - Cambodja - olifant aan het kauwen bij het Elephant Valley ProjectCambodja reizen - Cambodja - olifant zwemt in de rivier bij het Elephant Valley ProjectCambodja reizen - Cambodja - olifanten aan de wandel in de vallei bij Sen MonoromCambodja reizen - Cambodja - prachtige olifanten genieten van hun oude dag bij Sen Monorom

Reacties van reizigers (2)

"Mooie combinatie Thailand - Cambodja, alles was top georganiseerd."

Bangkok - Koh Chang - Siem Reap - Phnom Penh - Kratie - Mondulkiri - Sihanoukville - Koh Rong Samloem

Jolanda Houterman - 24-08-2017
Geweldige reis, veel indrukken, veel gedaan en enorm genoten.   De combinatie Thailand - Cambodja is een erg leuke. De verschillen worden zo erg duidelijk. Thailand is goed georganiseerd en duidelijk, Cambodja rommelig en soms v...
Verder lezen
Cambodja reizen: Dolfijnen bij Kratie en olifanten in Mondulkiri
Beoordeling van deze reis: 8,0
8,0/10 - 1 recensie
"Bijzondere reis door Cambodja, Angkor is beslist grote aanrader."

Siem Reap - Angkor - Phnom Penh - Kratie - Mondulkiri - Sihanoukville - Koh Rong Samloem

Marja Janse - 01-11-2016
Het was een bijzondere reis, waar we in de toekomst met veel plezier aan terug denken! Het bezoek aan Angkor Wat is beslist een grote aanrader. Het Elephant Valley Project in Mondulkiri moet je geweest zijn, alleen al om te zi...
Verder lezen
Cambodja reizen: Dolfijnen bij Kratie en olifanten in Mondulkiri
Beoordeling van deze reis: 8,0
8,0/10 - 1 recensie