Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Go local in Noord-Oost Cambodja! Breng een bezoek aan de olifanten in de jungle bij het Elephant Valley Project. Spot de 'roze' Irrawaddy dolfijnen ten noorden van Kratie. Tijdens deze actieve reis door de groenste provincie van Cambodja verveel je je geen moment.
Hoogtepunten

Van de gebaande paden 

Irrawaddy dolfijnen spotten

Bike trip over Koh Trong

Olifanten in de jungle

€ 753,- p.p. Prijs bij 2 personen 6-7 Dagen
  Toevoegen aan Mijn Reisplan Toegevoegd
Cambodja reizen: Dolfijnen bij Kratie en olifanten in Mondulkiri
8,3

Beoordeling van deze reis:
8,3/10 - 3 recensies
Klik op de kaart om te vergrotenKaart reis
Reacties van reizigers (3)
Reisschema
Dag 1: Phnom Penh – Kratie, stop Chhlong, bike trip Koh Trong, prive-auto met gids
Dag 2: Kratie, Irrawaddy dolfijn boottocht, 100 Pillar Pagoda, privé-auto met gids
Dag 3: Kratie - Sen Monorom, Bou Sraa waterval, koffieplantage, Bunong dorp, privé-auto
Dag 4: Sen Monorom, Elephant Valley Project, lunch (EVP gesloten in weekend)
Dag 5: Sen Monorom – Phnom Penh, prive-auto met chauffeur
Dag 6: Vertrek Phnom Penh
Kaart reis
Hotel & Vervoer
Hotels 
Wij zijn altijd op zoek naar de leukste locaties. Naast prijs-kwaliteitverhouding letten we op een prettige ligging. De onderstaande hotels zijn op basis van onze eerste keuze hotels. Verzoek je om een ander hotel of is de accommodatie van onze eerste keuze reeds volgeboekt, dan kan het zijn dat je een net iets anders hotel krijgt. We proberen zoveel mogelijk in dezelfde sfeer of locatie te blijven.
 
In Kratie slaap je in een prachtig ecoresort op Koh Trong. Dat is een eilandje vlakbij Kratie. Je neemt een ferry en vervolgens staan er brommertaxi's op je te wachten om je naar het hotel te brengen. Go local! De ferry heeft geen vaste vertrektijden, maar gaat zodra de ferry voldoende beladen is. Hier geen auto's maar ossenkarren, rust en natuur. De bungalows staan op palen en zijn stijlvol ingericht. Klamboe is aanwezig. 
 
De accommodatie in Sen Monorom is wederom bijzonder. Je hebt je eigen houten bungalow op een groot terrein met mooi uitzicht. De accommodatie is tevens een opleidingscentrum voor jongeren die in het toerisme willen werken. De betere accommodaties van Sen Monorom liggen allemaal een stukje uit het centrum, maar dat is niet echt een gemis aangezien er nauwelijks sprake is van een centrum in Sen Monorom. Er wordt ook heerlijk gekookt in de accommodatie, voor een prikkie eet je een 3 gangen menu.  
 
In Phnom Penh verblijf je in een fijn hotel met zwembad middenin de stad, met de tuk tuk ben je zo bij de rivier en er zitten veel restaurants in de buurt. 
 
Vervoer
Je reist alle dagen met privé​-auto met chauffeur. Zo kun je optimaal het gebied ontdekken. Je maakt veel stops onderweg en op elke lokatie krijg je een eigen lokale gids mee. In Kratie moet je met de ferry en de brommertaxi naar je hotel.
Prijzen
Cambodja reizen: Dolfijnen bij Kratie en olifanten in Mondulkiri
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 1.342,- p.p.€ 753,- p.p.€ 611,- p.p.€ 557,- p.p.€ 511,- p.p.€ 480,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
€ 1.342,- p.p.€ 753,- p.p.€ 611,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 557,- p.p.€ 511,- p.p.€ 480,- p.p.
De hieronder vermelde prijzen zijn geldig tot 1 november 2020. De prijzen zijn per persoon, gebaseerd op 2 personen per kamer. Bij een reis met 3 of 5 personen wordt, waar mogelijk, een derde bed op de kamer bijgezet; de prijs voor een éénpersoonskamer is op aanvraag. Wij behouden ons het recht voor om onze prijzen te wijzigen. In de winter (januari t/m maart) en tijdens de feestdagen (rond kerst en nieuwjaar) berekenen we een hoogseizoentoeslag voor sommige bestemmingen. Prijzen kunnen ook fluctueren door o.a. wijzigingen in de brandstofprijzen of de wisselkoers. De minimale reisduur is 7 dagen. Een reis kan tot uiterlijk 14 dagen voor vertrek worden geboekt.

Opmerkingen:
Voor het verblijf in Mondulkiri geldt een toeslag voor de accomodatie tijdens de Cambodjaanse feestdagen.   Let op! In het weekend is het Elephant Valley Project gesloten.
Extensies
Extensie 1: Extra dag Sen Monorom bezoek WEHH project
Verblijf een dag langer in Sen Monorom en bezoek het interessante Dak Dam-dorp. 

Dag 5: Bezoek Dam Dak-dorp met traditionale Bunong huizenBezoek Dam Dak-dorp met traditionale Bunong huizen
Vandaag vroeg uit de veren om met een lokale gids het Dak Dam-dorp te bezoeken. Je bezoekt een aantal ambachtslieden, onder andere een ijzersmid, en mandenmaker (die bijvoorbeeld bamboe gebruikt). Lunchen doe je in een traditioneel Bunong-huis. Ook interessant is het bekijken van de moestuin waar allemaal medicinale planten staan. Door de animistische bewoners (Phnong-bevolking) wordt nog meestal gebruik gemaakt van de traditionele geneeswijzen. Je bent rond 17.30 uur terug in Sen Monorom.

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Extra dag Sen Monorom bezoek WEHH project:
Dag 1: Phnom Penh – Kratie, stop Chhlong, bike trip Koh Trong, prive-auto met gids
Dag 2: Kratie, Irrawaddy dolfijn boottocht, 100 Pillar Pagoda, privé-auto met gids
Dag 3: Kratie - Sen Monorom, Bou Sraa waterval, koffieplantage, Bunong dorp, privé-auto
Dag 4: Sen Monorom, Elephant Valley Project, lunch (EVP gesloten in weekend)
Dag 5: Sen Monorom, prive-excursie met gids Dam Dak dorp
Dag 6: Sen Monorom – Phnom Penh, prive-auto met chauffeur
Dag 7: Vertrek Phnom Penh

Extensie 1: Extra dag Sen Monorom bezoek WEHH project
Prijs beschikbaar op aanvraag
Prijs beschikbaar op aanvraag
Inclusief:
  • 1x overnachting met ontbijt
  • Prive-excursie naar Dak Dam-dorp met Engelssprekende gids

Exclusief:
  • Overige maaltijden
  • Entrees, fooien en donaties

Excursies
Phnom PenhExcursie 1: Mountainbiken over Koh Dach - Silk Island (join in)Mountainbiken over Koh Dach - Silk Island (join in)
Met deze excursie begeef je je per mountainbike naar het weinig bezochte, rustige deel aan de Mekong. Je wordt ‘s ochtends rond 8 uur opgehaald bij je hotel en naar het startpunt van de fietstocht gebracht. Je gaat zo'n 25 kilometer fietsen over rustige landwegen, tussen boomgaarden en velden door. We raden je aan de bijgeleverde helm te dragen; het verkeer in Phnom Penh is behoorlijk druk. Vergeet je pet en zonnebrand niet! Deze tour is join in - dat betekent dat je in een groepje van max. 12-14 personen de excursie doet.
 
Je wordt naar de ferry gebracht om de rivier over te steken. Het lijkt alsof het leven zich hier al trager afspeelt, iedereen wacht geduldig op de boot, er wordt wat gekeuveld en men kijkt je nieuwsgierig aan. Aan de overkant, op het eiland Koh Dach (ook wel bekend als ‘Zijde Eiland’) fiets je door kleine dorpjes over rustige plattelandswegen. Er komen hier niet veel toeristen, dus kijk niet raar op als de kinderen ‘Hello!’ roepen en stoppen om te zwaaien en op de foto te gaan. Afhankelijk van het seizoen en wie er aanwezig zijn in het dorp, stopt de gids bij groententuinen, akkers, tempels en bij een familie die zijde weeft. Als je het mooi vindt wat ze maken, zijn ze heel blij als je iets koopt, maar voel je vooral niet verplicht. Wij hebben in plaats daarvan een kleine donatie gedaan, als dank voor de rondleiding en uitleg.
  
Als je in het zwembad bent bijgekomen van deze sportieve ochtend, kun je de stad nog even in om het paleis of museum te bekijken of pak een terrasje aan de oever van de Mekong.
 
Duur: halve dag. Start 8 uur. Je bent rond 12.30 uur terug in Phnom Penh 

Excursie 1: Mountainbiken over Koh Dach - Silk Island (join in)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 55,- p.p.€ 55,- p.p.€ 55,- p.p.€ 55,- p.p.€ 55,- p.p.€ 55,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
€ 55,- p.p.€ 55,- p.p.€ 55,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 55,- p.p.€ 55,- p.p.€ 55,- p.p.
Excursie 2: Privé reis Siem Reap - Phnom Penh met stops (excl entreegelden)Privé reis Siem Reap - Phnom Penh met stops (excl entreegelden)
Kies in plaats van een directe transfer per bus van Siem Reap naar Phnom Penh voor een excursie deze reisdag. Je reist dan per privé-auto en maakt een aantal leuke stops onderweg (entreegelden betaal je zelf ter plaatse). Aan jou de keuze of je een gids meeneemt (bijbetalen). Hij leidt je rond bij Udong (oude hoofdstad van Cambodja), vertelt iets over Spean Praptos en geeft tips over welke 'enge' dieren je zeker moet proeven in Skun. Anders reis je alleen met chauffeur. Zij spreken doorgaans minder goed Engels en leiden niet rond. Maar als je iemand bent die net zo lief op eigen houtje ontdekt zonder uitleg van een gids, dan zijn de bezienswaardigheden ook niet moeilijk te vinden. ​
 
De eerste stop is bij Kompong Kdei bij een eeuwenoude brug uit de Angkor periode: Spean Praptos. Maak wat foto’s van fietsende en brommerende locals over de brug. Het is een van de weinige bewaarde bruggen uit de Khmer periode. Je maakt vervolgens een stop bij Kompong Thom om de heuvel van Phnom Santuk te beklimmen. Ook is er een zijde-boerderij in de buurt. Je rijdt verder over de ‘snelweg’, een tweebaansweg waar ook het langzamere verkeer zoals brommers en traktors zich op begeven, dus echt hard ga je niet, maar er is genoeg te zien. 
 
Bij Udong liggen een aantal stupa's op de berg bij Phnom Udong, waar een aantal koningen en koninginnen begraven liggen. Mooi uitzichtpunt. Op anderhalf uur rijden voor de hoofdstad Phnom Penh ligt Skun, ook wel het spinnendorp genoemd. Er wonen allang niet meer zoveel spinnen, maar ze worden er wel in groten getale gefrituurd verkocht. Langs de kant van de weg staan twee grote spinnen, Skun is niet te missen! Mocht je geen behoefte hebben aan een proteïnerijk hapje, er is ook heel veel vers fruit te koop. We hebben hier de sprong gewaagd en een spin gegeten, een knapperige, harige snack!
 
 

Excursie 2: Privé reis Siem Reap - Phnom Penh met stops (excl entreegelden)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Zonder gids€ 124,- p.p.€ 64,- p.p.€ 71,- p.p.€ 53,- p.p.€ 43,- p.p.€ 36,- p.p.
Met gids€ 261,- p.p.€ 137,- p.p.€ 120,- p.p.€ 93,- p.p.€ 76,- p.p.€ 65,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
Zonder gids€ 124,- p.p.€ 64,- p.p.€ 71,- p.p.
Met gids€ 261,- p.p.€ 137,- p.p.€ 120,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
Zonder gids€ 53,- p.p.€ 43,- p.p.€ 36,- p.p.
Met gids€ 93,- p.p.€ 76,- p.p.€ 65,- p.p.
Excursie 3: Cambodjaans leren koken in Phnom PenhCambodjaans leren koken in Phnom Penh
Vandaag start je om 9 uur 's ochtends bij het Khmer restaurant. Met een klein groepje (zo'n 12 personen) ga je traditionele Khmer gerechten bereiden, helemaal van begin tot eind. Je leert een voor- hoofd- en nagerecht maken (je maakt er uiteindelijk zelf 1, en kijkt met de anderen mee tijdens de uitleg). Je bezoekt eerst een markt om daar lokale producten en ingrediënten te halen en zo zie je waar de locals zelf inkopen doen. In het restaurant is in een speciale ruimte ingericht voor deze cursus met verschillende werkbladen en voldoende gaspitten. Je hebt je eigen kook-unit. De Cambodjaanse keuken is niet heel beroemd, maar de smaken zijn (eigenlijk net als in Vietnam) behoorlijk verfijnd en de keuken is beïnvloed door alle buurlanden, dus heel divers qua ingrediënten. 
 
Duur: +/- 3,5 uur

Excursie 3: Cambodjaans leren koken in Phnom Penh
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 33,- p.p.€ 33,- p.p.€ 33,- p.p.€ 33,- p.p.€ 33,- p.p.€ 33,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
€ 33,- p.p.€ 33,- p.p.€ 33,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 33,- p.p.€ 33,- p.p.€ 33,- p.p.
Excursie 4: Sunset cruise over de Mekong rivier (3 gangen diner)Sunset cruise over de Mekong rivier (3 gangen diner)
Vlak voor het donker wordt stap je op een klassieke houten boot voor een relaxte sunset cruise over de Mekong Rivier. Je hebt goed uitzicht over de skyline van Phnom Penh; je vaart langs de boulevard en kunt het Koninklijk Paleis zien liggen. Een groot contrast vormen de moderne huizen langs de oever met de drijvende houten hutjes van de vissers. Je meert aan bij een eiland waar je in een drijvend restaurant een heerlijke Cambodjaanse maaltijd geniet. Na het diner vaart de boot terug naar de haven van Phnom Penh.
 
Inclusief: boottocht, drankje aan boord, 3-gangen diner, fles wijn.
Exclusief: transfers (naar en van de boot)
Join in-excursie (internationaal gezelschap)
 

Excursie 4: Sunset cruise over de Mekong rivier (3 gangen diner)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 54,- p.p.€ 54,- p.p.€ 54,- p.p.€ 54,- p.p.€ 54,- p.p.€ 54,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
€ 54,- p.p.€ 54,- p.p.€ 54,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 54,- p.p.€ 54,- p.p.€ 54,- p.p.
Van dag tot dag
Impressie
Cambodja reizen - Cambodja - reis naar Kratie in Noord-Oost Cambodja om te fietsen en varenCambodja reizen - Cambodja - lokale vissers in de rivier bij KratieCambodja reizen - Cambodja - zonsondergang over de Mekong rivier bij KratieCambodja reizen - Cambodja - Ferry geniet van de ondergaande zon aan de rivierCambodja reizen - Cambodja - iedereen aan boord voor de oversteek naar Koh TrongCambodja reizen - Cambodja - verscholen in de boot naar Koh TrongCambodja reizen - Cambodja - Ferry op de fiets over Koh Trong Cambodja reizen - Cambodja - ontmoet de lokale bevolking tijdens fietstocht bij KratieCambodja reizen - Cambodja - fiets over landelijk Cambodja bij KratieCambodja reizen - Cambodja - fietsen over zandwegen langs lokale dorpjesCambodja reizen - Cambodja - traditionele houten boot op de Mekong rivierCambodja reizen - Cambodja - kajaks liggen klaar in de zon voor tochtjes over de rivierCambodja reizen - Cambodja - geniet van het uitzicht vanaf de boot tijdens de boottocht over de Mekong rivierCambodja reizen - Cambodja - tuur naar het water om dolfijnen te spotten bij KratieCambodja reizen - Cambodja - gespot: Irrawaddy dolfijn in de rivierCambodja reizen - Cambodja - er zwemmen dolfijnen in de rivier bij KratieCambodja reizen - Cambodja - Ferry beklimt de treden naar de pagode bij KratieCambodja reizen - Cambodja - de 100 pillar pagoda bij KratieCambodja reizen - Cambodja - monniken in oranje gewaden bij de 100 pillar pagodaCambodja reizen - Cambodja - kleurrijke muurschildering in de pagode bij KratieCambodja reizen - Cambodja - lokale leven bij KratieCambodja reizen - Cambodja - lokale weg onderweg van Kratie naar Sen Monorom in MondulkiriCambodja reizen - Cambodja - lokaal verkeer passeert elkaar op de smalle brug in noord-oost CambodjaCambodja reizen - Cambodja - onderweg naar de Bou Sraa waterval Cambodja reizen - Cambodja - Bou Sra waterval bij Sen MonoromCambodja reizen - Cambodja - onderweg naar Sen MonoromCambodja reizen - Cambodja - Bou Sra waterval bekijken als tussenstopCambodja reizen - Cambodja - Paulien poseert voor de Bou Sra watervalCambodja reizen - Cambodja - traditionele woning in Bunong dorpCambodja reizen - Cambodja - traditioneel Cambodjaans houten huisCambodja reizen - Cambodja - lokale bewoner kijkt glimlachend in de camare bij Sen MonoromCambodja reizen - Cambodja - ontmoet de lokale bevolking bij Sen MonoromCambodja reizen - Cambodja - bezoek het fantastische Elephant Valley Project in Sen MonoromCambodja reizen - Cambodja - wandel met de olifanten van het Elephant Valley ProjectCambodja reizen - Cambodja - olifanten worden goed verzorgd bij Sen Monorom - Elephant Valley ProjectCambodja reizen - Cambodja - Paulien samen met olifant op de foto bij Elephant Valley ProjectCambodja reizen - Cambodja - olifant speelt verstoppertje met Ferry bij het Elephant Valley ProjectCambodja reizen - Cambodja - olifanten gaan badderenCambodja reizen - Cambodja - olifant aan het kauwen bij het Elephant Valley ProjectCambodja reizen - Cambodja - olifant zwemt in de rivier bij het Elephant Valley ProjectCambodja reizen - Cambodja - olifanten aan de wandel in de vallei bij Sen MonoromCambodja reizen - Cambodja - prachtige olifanten genieten van hun oude dag bij Sen Monorom
 

Blogs over Cambodja


Sluiten