Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Kampot bij Bokor National Park aan de Kampot rivier is de ideale uitvalsbasis om het zuiden van Cambodja te ontdekken. Fiets rond Kampot en reis per tuk tuk naar Kep via zout- en peperplantages en vaar naar Rabbit island en geniet van het strand. Eind van de middag stap je op een boot om over de rivier door de mangroven te varen en zul je de befaamde zonsondergang zien. Maak een uitstap naar Bokor Hill voor een prachtig uitzicht over de Elephant Mountains, en leer over de morbide geschiedenis. De heuvel is vaak gehuld in zware mist, toepasselijk weer voor deze intrigerende plek.
Hoogtepunten

Biken bij Kampot

Zonsondergang op de Kampot-rivier​

€ 346,- p.p. Prijs bij 2 personen 5-6 Dagen
  Toevoegen aan Mijn Reisplan Toegevoegd
Cambodja reizen: Fietsen bij Kampot
8,5

Beoordeling van deze reis:
8,5/10 - 12 recensies
Klik op de kaart om te vergrotenKaart reis
Reacties van reizigers (12)
Reisschema
Dag 1: Phnom Penh – Kampot, prive-vervoer, stops bij Kampong Trach grot en Phnom Chisor
Dag 2: Kampot, fietstrip (join in), lunch, boottocht Boatman Bart
Dag 3: Kampot, vrije dag
Dag 4: Kampot - Bokor Hill - Phnom Penh, prive-auto met chauffeur
Dag 5: Vertrek Phnom Penh
Kaart reis
Hotel & Vervoer
Hotels
Wij zijn altijd op zoek naar de leukste locaties. Naast prijs/kwaliteit verhouding letten we op een prettige ligging. De onderstaande hotels zijn op basis van onze eerste keuze hotels. Verzoek je om een ander hotel of is de accommodatie van onze eerste keuze reeds volgeboekt, dan kan het zijn dat je een net iets anders hotel krijgt. We proberen zoveel mogelijk in dezelfde sfeer of locatie te blijven.  
 
In Kampot slaap je in een gezellig kleinschalig hotel met uitzicht over de rivier, aan de rand van het centrum.
 
Optioneel. In Kep kun je slapen op een biologische peperboerderij buiten het dorp (zie 'Extensies'). Er is een mooie tuin met biologische groenten, het heerlijke eten is ook biologisch. In de tuin is een zwembad en daybeds om te relaxen. De lodge ligt op een heuvel waardoor je vanaf de bovenste verdieping mooi uitzicht over de omgeving hebt. Alternatief is een hotel in het centrum met uitzicht op zee.  
 
Vervoer
Je reist per privé​-auto met chauffeur zodat je onderweg een paar leuke stops maakt. Optioneel is een gids een gids mee te nemen. In Kampot wordt voor de fietsexcursie gebruik gemaakt van goede mountainbikes. Voor de excursie naar Kep maken we gebruik van een tuk tuk. Gewoon, omdat het een geweldige vorm van transport is in Cambodja! Je maakt meer deel uit van het dagelijks leven en de tuk tuks zijn comfortabel voor korte afstanden in de omgeving. De tuk tuk gebruiken we niet wanneer je ervoor kiest in Kep te overnachten, dan ga je per privé​-auto in verband met de bagage. 
 
Prijzen
Cambodja reizen: Fietsen bij Kampot
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 639,- p.p.€ 346,- p.p.€ 327,- p.p.€ 300,- p.p.€ 285,- p.p.€ 274,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
€ 639,- p.p.€ 346,- p.p.€ 327,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 300,- p.p.€ 285,- p.p.€ 274,- p.p.
De hieronder vermelde prijzen zijn geldig tot 1 november 2020. De prijzen zijn per persoon, gebaseerd op 2 personen per kamer. Bij een reis met 3 of 5 personen wordt, waar mogelijk, een derde bed op de kamer bijgezet; de prijs voor een éénpersoonskamer is op aanvraag. Wij behouden ons het recht voor om onze prijzen te wijzigen. In de winter (januari t/m maart) en tijdens de feestdagen (rond kerst en nieuwjaar) berekenen we een hoogseizoentoeslag voor sommige bestemmingen. Prijzen kunnen ook fluctueren door o.a. wijzigingen in de brandstofprijzen of de wisselkoers. De minimale reisduur is 7 dagen. Een reis kan tot uiterlijk 14 dagen voor vertrek worden geboekt.

Opmerkingen:
   
Extensies
Extensie 1: Extra dag in Kampot
Kampot vinden we een relaxte plek om een dag langer te verblijven. Lekker een dag aan het strand of bij je bungalow chillen. 

Dag 4: Extra dag in KampotExtra dag in Kampot
Relaxte kleine stad aan de rivier Kampot is de ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan Bokor Hill National Park en Kep. Je logeert in een sfeervol kleinschalig hotel met uitzicht op de rivier. 

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Extra dag in Kampot:
Dag 1: Phnom Penh – Kampot, prive-vervoer, stops bij Kampong Trach grot en Phnom Chisor
Dag 2: Kampot, fietstrip (join in), lunch, boottocht Boatman Bart
Dag 3: Kampot, vrije dag
Dag 4: Kampot, vrije dag
Dag 5: Kampot - Bokor Hill - Phnom Penh, prive-auto met chauffeur
Dag 6: Vertrek Phnom Penh

Extensie 1: Extra dag in Kampot
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
1 okt 2019 t/m 1 okt 2020€ 82,- p.p.€ 42,- p.p.€ 33,- p.p.€ 42,- p.p.€ 36,- p.p.€ 42,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
1 okt 2019 t/m 1 okt 2020€ 82,- p.p.€ 42,- p.p.€ 33,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
1 okt 2019 t/m 1 okt 2020€ 42,- p.p.€ 36,- p.p.€ 42,- p.p.
Inclusief:
  • Overnachting met ontbijt.

Exclusief:
  • Overige maaltijden.
  • Engtrees, donaties en fooien.
  • Internationale en binnenlandse vluchten.

Opmerkingen:
Prijs gaat bij 3 en 5 personen uit van een extra bed op de kamer. 

Excursies
Phnom PenhExcursie 1: Mountainbiken over Koh Dach - Silk Island (join in)Mountainbiken over Koh Dach - Silk Island (join in)
Met deze excursie begeef je je per mountainbike naar het weinig bezochte, rustige deel aan de Mekong. Je wordt ‘s ochtends rond 8 uur opgehaald bij je hotel en naar het startpunt van de fietstocht gebracht. Je gaat zo'n 25 kilometer fietsen over rustige landwegen, tussen boomgaarden en velden door. We raden je aan de bijgeleverde helm te dragen; het verkeer in Phnom Penh is behoorlijk druk. Vergeet je pet en zonnebrand niet! Deze tour is join in - dat betekent dat je in een groepje van max. 12-14 personen de excursie doet.
 
Je wordt naar de ferry gebracht om de rivier over te steken. Het lijkt alsof het leven zich hier al trager afspeelt, iedereen wacht geduldig op de boot, er wordt wat gekeuveld en men kijkt je nieuwsgierig aan. Aan de overkant, op het eiland Koh Dach (ook wel bekend als ‘Zijde Eiland’) fiets je door kleine dorpjes over rustige plattelandswegen. Er komen hier niet veel toeristen, dus kijk niet raar op als de kinderen ‘Hello!’ roepen en stoppen om te zwaaien en op de foto te gaan. Afhankelijk van het seizoen en wie er aanwezig zijn in het dorp, stopt de gids bij groententuinen, akkers, tempels en bij een familie die zijde weeft. Als je het mooi vindt wat ze maken, zijn ze heel blij als je iets koopt, maar voel je vooral niet verplicht. Wij hebben in plaats daarvan een kleine donatie gedaan, als dank voor de rondleiding en uitleg.
  
Als je in het zwembad bent bijgekomen van deze sportieve ochtend, kun je de stad nog even in om het paleis of museum te bekijken of pak een terrasje aan de oever van de Mekong.
 
Duur: halve dag. Start 8 uur. Je bent rond 12.30 uur terug in Phnom Penh 

Excursie 1: Mountainbiken over Koh Dach - Silk Island (join in)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 55,- p.p.€ 55,- p.p.€ 55,- p.p.€ 55,- p.p.€ 55,- p.p.€ 55,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
€ 55,- p.p.€ 55,- p.p.€ 55,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 55,- p.p.€ 55,- p.p.€ 55,- p.p.
Excursie 2: Privé reis Siem Reap - Phnom Penh met stops (excl entreegelden)Privé reis Siem Reap - Phnom Penh met stops (excl entreegelden)
Kies in plaats van een directe transfer per bus van Siem Reap naar Phnom Penh voor een excursie deze reisdag. Je reist dan per privé-auto en maakt een aantal leuke stops onderweg (entreegelden betaal je zelf ter plaatse). Aan jou de keuze of je een gids meeneemt (bijbetalen). Hij leidt je rond bij Udong (oude hoofdstad van Cambodja), vertelt iets over Spean Praptos en geeft tips over welke 'enge' dieren je zeker moet proeven in Skun. Anders reis je alleen met chauffeur. Zij spreken doorgaans minder goed Engels en leiden niet rond. Maar als je iemand bent die net zo lief op eigen houtje ontdekt zonder uitleg van een gids, dan zijn de bezienswaardigheden ook niet moeilijk te vinden. ​
 
De eerste stop is bij Kompong Kdei bij een eeuwenoude brug uit de Angkor periode: Spean Praptos. Maak wat foto’s van fietsende en brommerende locals over de brug. Het is een van de weinige bewaarde bruggen uit de Khmer periode. Je maakt vervolgens een stop bij Kompong Thom om de heuvel van Phnom Santuk te beklimmen. Ook is er een zijde-boerderij in de buurt. Je rijdt verder over de ‘snelweg’, een tweebaansweg waar ook het langzamere verkeer zoals brommers en traktors zich op begeven, dus echt hard ga je niet, maar er is genoeg te zien. 
 
Bij Udong liggen een aantal stupa's op de berg bij Phnom Udong, waar een aantal koningen en koninginnen begraven liggen. Mooi uitzichtpunt. Op anderhalf uur rijden voor de hoofdstad Phnom Penh ligt Skun, ook wel het spinnendorp genoemd. Er wonen allang niet meer zoveel spinnen, maar ze worden er wel in groten getale gefrituurd verkocht. Langs de kant van de weg staan twee grote spinnen, Skun is niet te missen! Mocht je geen behoefte hebben aan een proteïnerijk hapje, er is ook heel veel vers fruit te koop. We hebben hier de sprong gewaagd en een spin gegeten, een knapperige, harige snack!
 
 

Excursie 2: Privé reis Siem Reap - Phnom Penh met stops (excl entreegelden)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Zonder gids€ 124,- p.p.€ 64,- p.p.€ 71,- p.p.€ 53,- p.p.€ 43,- p.p.€ 36,- p.p.
Met gids€ 261,- p.p.€ 137,- p.p.€ 120,- p.p.€ 93,- p.p.€ 76,- p.p.€ 65,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
Zonder gids€ 124,- p.p.€ 64,- p.p.€ 71,- p.p.
Met gids€ 261,- p.p.€ 137,- p.p.€ 120,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
Zonder gids€ 53,- p.p.€ 43,- p.p.€ 36,- p.p.
Met gids€ 93,- p.p.€ 76,- p.p.€ 65,- p.p.
Excursie 3: Cambodjaans leren koken in Phnom PenhCambodjaans leren koken in Phnom Penh
Vandaag start je om 9 uur 's ochtends bij het Khmer restaurant. Met een klein groepje (zo'n 12 personen) ga je traditionele Khmer gerechten bereiden, helemaal van begin tot eind. Je leert een voor- hoofd- en nagerecht maken (je maakt er uiteindelijk zelf 1, en kijkt met de anderen mee tijdens de uitleg). Je bezoekt eerst een markt om daar lokale producten en ingrediënten te halen en zo zie je waar de locals zelf inkopen doen. In het restaurant is in een speciale ruimte ingericht voor deze cursus met verschillende werkbladen en voldoende gaspitten. Je hebt je eigen kook-unit. De Cambodjaanse keuken is niet heel beroemd, maar de smaken zijn (eigenlijk net als in Vietnam) behoorlijk verfijnd en de keuken is beïnvloed door alle buurlanden, dus heel divers qua ingrediënten. 
 
Duur: +/- 3,5 uur

Excursie 3: Cambodjaans leren koken in Phnom Penh
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 33,- p.p.€ 33,- p.p.€ 33,- p.p.€ 33,- p.p.€ 33,- p.p.€ 33,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
€ 33,- p.p.€ 33,- p.p.€ 33,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 33,- p.p.€ 33,- p.p.€ 33,- p.p.
Excursie 4: Sunset cruise over de Mekong rivier (3 gangen diner)Sunset cruise over de Mekong rivier (3 gangen diner)
Vlak voor het donker wordt stap je op een klassieke houten boot voor een relaxte sunset cruise over de Mekong Rivier. Je hebt goed uitzicht over de skyline van Phnom Penh; je vaart langs de boulevard en kunt het Koninklijk Paleis zien liggen. Een groot contrast vormen de moderne huizen langs de oever met de drijvende houten hutjes van de vissers. Je meert aan bij een eiland waar je in een drijvend restaurant een heerlijke Cambodjaanse maaltijd geniet. Na het diner vaart de boot terug naar de haven van Phnom Penh.
 
Inclusief: boottocht, drankje aan boord, 3-gangen diner, fles wijn.
Exclusief: transfers (naar en van de boot)
Join in-excursie (internationaal gezelschap)
 

Excursie 4: Sunset cruise over de Mekong rivier (3 gangen diner)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 54,- p.p.€ 54,- p.p.€ 54,- p.p.€ 54,- p.p.€ 54,- p.p.€ 54,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
€ 54,- p.p.€ 54,- p.p.€ 54,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 54,- p.p.€ 54,- p.p.€ 54,- p.p.
Van dag tot dag
Impressie
Cambodja reizen - Cambodja - tussenstop bij Phnom Chisor onderweg naar KampotCambodja reizen - Cambodja - boeddhabeeld bij Phnom Chisor Cambodja reizen - Cambodja - Phnom Chisor tempel is zeker een bezoek waard op de route naar KampotCambodja reizen - Cambodja - lokale ferry boot in Zuid CambodjaCambodja reizen - Cambodja - uitzicht vanaf boot op rivier in KampotCambodja reizen - Cambodja - aan de rivier bij KampotCambodja reizen - Cambodja - Phnom Chisor is een eeuwenoude tempelCambodja reizen - Cambodja - vaar met een klein bootje door de mangroven en jungle Cambodja reizen - Cambodja - huizen op palen in de rivier bij KampotCambodja reizen - Cambodja - lokale vissersboten komen terug met de vangstCambodja reizen - Cambodja - zonsondergang bekijken vanaf de rivier in KampotCambodja reizen - Cambodja - begroeing langs de rivier bij KampotCambodja reizen - Cambodja - lokale markt bij KampotCambodja reizen - Cambodja - vrouwen zitten op straat in Kampot Cambodja reizen - Cambodja - varkentjes in een mand op de markt Cambodja reizen - Cambodja - stevige rieten manden met de hand gemaakt Cambodja reizen - Cambodja - zo maak je een rieten mand met de handCambodja reizen - Cambodja - lokale vrouw maakt rieten mandenCambodja reizen - Cambodja - Paulien en Ferry houden pauze tijdens hun excursie rond KampotCambodja reizen - Cambodja - laag water in de rivierCambodja reizen - Cambodja - eenden worden bij elkaar gedreven bij KepCambodja reizen - Cambodja - eenden steken de weg over bij KepCambodja reizen - Cambodja - uitzicht vanaf de boot tijdens tocht  naar Rabbit IslandCambodja reizen - Cambodja - traditionele houten boten voor de kust van CambodjaCambodja reizen - Cambodja - met de boot van Kep naar Koh TonsayCambodja reizen - Cambodja - met de boot naar Rabbit IslandCambodja reizen - Cambodja - smal zandstrand van KepCambodja reizen - Cambodja - dagtrip naar kustplaats KepCambodja reizen - Cambodja - Kep ligt aan de kust maar is alles behalve toeristischCambodja reizen - Cambodja - bezoek kleine kustplaats Kep vanuit KampotCambodja reizen - Cambodja - stranden vol palmbomen en vissersboten Cambodja reizen - Cambodja -  palmbomen voor de kust van Kep en Koh TonsayCambodja reizen - Cambodja - zandstrand bij KepCambodja reizen - Cambodja - relaxte hangmat aan de bomen in Zuid CambodjaCambodja reizen - Cambodja - Khmer lunch bij Kampot en KepCambodja reizen - Cambodja - lokale Cambodiaanse lunch tijdens excursie naar KepCambodja reizen - Cambodja - rustig strand bij Kep Cambodja reizen - Cambodja - vissers voor de kust van Kampot en KepCambodja reizen - Cambodja - tuk tuk tour naar KepCambodja reizen - Cambodja - strand van Kep Cambodja reizen - Cambodja - zout bij KepCambodja reizen - Cambodja - close up zoutvelden bij KepCambodja reizen - Cambodja - Ferry wandelt rond KampotCambodja reizen - Cambodja - boeddhabeeld bij BokorCambodja reizen - Cambodja - uitzicht vanaf Bokor Hill MountainCambodja reizen - Cambodja - Ferry wandelt naar de kerk op Bokor Hill MountainCambodja reizen - Cambodja - Kerk op Bokor Hill Mountain bij KampotCambodja reizen - Cambodja - binnenkant van Bokor Hill StationCambodja reizen - Cambodja - kerk op de heuvel richting Bokor Hill StationCambodja reizen - Cambodja - Bokor Hill Station bij KampotCambodja reizen - Cambodja - vervallen Bokor Hill station op de heuvelCambodja reizen - Cambodja - oude hotel op Bokor Hill station Cambodja reizen - Cambodja - verlaten Bokor Hill station bij KampotCambodja reizen - Cambodja - uitzicht vanaf Bokor HillCambodja reizen - Cambodja - monniken kijken uit over het landschap vanaf Bokor HillCambodja reizen - Cambodja - monniken in oranje gewaden op de heuvelCambodja reizen - Cambodja - Ferry rust uit bij de waterval bij Bokor HillCambodja reizen - Cambodja - watverval op Bokor Hill StationCambodja reizen - Cambodja - waterval bij KampotCambodja reizen - Cambodja - ontdek landelijk Cambodja bij Kampot en KepCambodja reizen - Cambodja - Ferry bekijkt Kampong Trach onderweg naar KampotCambodja reizen - Cambodja - grotten onderweg van Phnom Penh naar KampotCambodja reizen - Cambodja - Kampong Trach bezoekCambodja reizen - Cambodja - pitstop bij grot onderweg naar het zuidenCambodja reizen - Cambodja - rivier bij Kampot en KepCambodja reizen - Cambodja - uitzicht over de rivier
Reacties van reizigers (12)
 

Blogs over Cambodja


Sluiten