Cambodja reizen - Praktische reisinformatie

Vakantie Cambodja reizen - Rondreis Cambodja - Bouwstenen Cambodja • Taal Cambodja

  Taal Cambodja

  Taal - Khmer - Frans - Woorden


  Ga je binnenkort op vakantie naar Cambodja, leer dan een paar woordjes van de Cambodjaanse taal: Khmer. Je zult zien dat de lokale bevolking het enorm waardeert als je een poging doet. 
  Verder lezen
 • Vliegtickets Cambodja

  Vliegtickets Cambodja

  Vliegreis Cambodja - Goedkope vliegtickets - Binnenlandse vluchten - Phnom Penh - Siem Reap


  Deze rubriek geeft antwoord op veel gestelde vragen als: Hoe vind ik de goedkoopste vliegtickets naar Cambodja? Kunnen jullie me helpen bij het boeken van binnenlandse vluchten?
  Verder lezen
 • Beste reistijd Cambodja en weer Cambodja

  Beste reistijd Cambodja en weer Cambodja

  Regenseizoen Cambodja - Beste reistijd Cambodja - Weer Cambodja - Reisadvies Cambodja


  Het hele jaar door is het in Cambodja warm, er heerst een tropisch klimaat. Er is sprake van een regenseizoen tussen juni en oktober en een droog seizoen tussen november en mei. In de natte periode is het iets koeler dan in het droge seizoen. Bovendien leveren de kortstondige regenbuien een weelderig groen landschap op. Lees hier meer over het regenseizoen Cambodja en de beste reistijd Cambodja.
  Verder lezen
 • Visum Cambodja

  Visum Cambodja

  Visum Cambodja - Toeristen visum Cambodja - Geldigheid paspoort - Ambassade Cambodja Den Haag


  Informatie over visum Cambodja aanvragen, visum aanvragen aan de grens, toeristenvisum, visa on arrival, geldigheid paspoort en benodigde reisdocumenten Cambodja.
  Verder lezen
 • Gezondheid: inentingen Cambodja en malaria Cambodja

  Gezondheid: inentingen Cambodja en malaria Cambodja

  Vaccinaties Cambodja - Inentingen - Malaria Cambodja - Malariagebieden Cambodja


  Lees aandachtig alles wat je moet weten over inentingen, malaria en dengue fever voordat je naar Cambodja vertrekt. We geven je tips hoe je reizigersdiarree kan proberen te voorkomen. En heel handig, wat hoort er in jouw Eerste Hulp set te zitten?! 
  Verder lezen
 • Veilig reizen in Cambodja

  Veilig reizen in Cambodja

  Veiligheid Cambodja - Nederlandse Ambassade -Cambodja specialist - Reisverzekering


  Cambodja is een veilig land om naar toe op vakantie te gaan. Maar het fenomeen diefstal komt hier natuurlijk helaas ook voor. Lees hier onze tips om de kans op diefstal zo veel mogelijk te beperken.
  Verder lezen
 • Accommodatie en hotels Cambodja

  Accommodatie en hotels Cambodja

  Kleinschalige hotels Cambodja - Luxe hotels Phnom Penh


  Wij zijn altijd op zoek naar de leukste, kleinschalige en bijzondere plekjes om te overnachten. De kleinschalige hotels in Cambodja die we boeken vallen afwisselend in een 3 of 4 sterren categorie en hebben goede voorzieningen. Een enkele keer slaap je eenvoudig bij mensen thuis. We letten vooral op: beter voor het milieu, de lokale economie én een leukere ervaring voor jou als reiziger.
  Verder lezen
 • Kleding Cambodja en Inpaklijst

  Kleding Cambodja en Inpaklijst

  Tips kleding Cambodja - Cultuur Cambodja - Inpaklijs


  Wat is in Cambodja de cultuur met betrekking tot kleding? Heb ik in Cambodja speciale kleding nodig voor religieuze gebouwen en tempels? Welke kleding is praktisch in Cambodja? Kan ik mijn sieraden veilig meenemen naar Cambodja? Antwoord op al deze vragen en een handige inpaklijst, vind je in deze rubriek.
  Verder lezen
 • Telefonie en internet in Cambodja

  Telefonie en internet in Cambodja

  Internet Cambodja - Mobiele telefoon - Elektriciteit - Stekker Cambodja - Kengetal Cambodja


  Deze rubriek geeft antwoord op vragen over bereikbaarheid en contact met het thuisfront. Is er goed internet in Cambodja beschikbaar? Kan ik mijn mobiele telefoon of laptop gebruiken? Heb ik een speciale stekker nodig voor Cambodja?
  Verder lezen
 • Tijdzone Cambodja

  Tijdzone Cambodja

  Tijdzone Cambodja - Tijdverschil met Cambodja


  Hoeveel uur tijdsverschil is er tussen Nederland en Cambodja? Hebben zij daar ook zomer- en wintertijd? De antwoorden op deze vragen lees je hier. 
  Verder lezen
 • Geldzaken Cambodja

  Geldzaken Cambodja

  Valuta Cambodja - Wisselkoer Cambodja - Cambodja geld - Entree Angkor Wat


  In deze rubriek worden verschillende geldzaken besproken. Welke valuta je het beste mee kunt brengen naar Cambodja, wisselkoers Riel en Euro, gebruik van Amerikaanse dollar in Cambodja. Ook vind je hier informatie over de entreepas voor Angkor Wat. Hoeveel dagen de entreepas Angkor geldig is. 
  Verder lezen
 • Cambodjaanse Ambassade en Nederlandse Ambassade Cambodja

  Cambodjaanse Ambassade en Nederlandse Ambassade Cambodja

  Cambodjaanse Ambassade - Nederlandse & Belgische Ambassade in de regio


  Nederland heeft geen vertegenwoordiging in Cambodja, waar kan je wel terecht? Cambodja heeft geen ambassade in Nederland, de dichtstbijzijnde is in België. Op deze pagina vind je alle contactgegevens. 
  Verder lezen
 • Lees- en kijktips Cambodja

  Lees- en kijktips Cambodja

  Boeken - films - dvd Cambodja


  Het draagt bij aan de voorpret en ook onderweg is het leuk om boeken over het land waar je doorheen reist te lezen. Het geeft je veel inzicht in de cultuur. Daarnaast is een reisgids een must voor achtergrondinformatie, informatie over bezienswaardigheden en tips voor restaurants. Heb je een goede film- of leestip, stuur het ons en wij zetten het op de lijst voor andere reizigers!
  Verder lezen
 • Duurzaam reizen Cambodja

  Duurzaam reizen Cambodja

  Respectvol reizen - goede doelen - ecologische voetafdruk op reis


  Footprint Travel gelooft in een positieve bijdrage vanuit het toerisme aan de ontwikkeling van een land. Hierbij speel jij als reiziger een cruciale rol. Wij hebben op een rijtje gezet waar je zoal aan kan denken als het gaat om duurzaam reizen  in Cambodja. 
  Verder lezen
 • Eten Cambodja

  Eten Cambodja

  Eten Cambodja - Vegetariërs - Alcohol - Drinkwater


  In Cambodja kan je heerlijk eten en drinken. De Cambodjaanse keuken kan een echte smaaksensatie opleveren. Lees hier meer over de Cambodjaanse keuken en waar je op kunt op letten voor een onbezorgde vakantie.  
  Verder lezen