Beste reistijd Cambodja en weer Cambodja

Regenseizoen Cambodja - Beste reistijd Cambodja - Weer Cambodja - Reisadvies Cambodja

Weer Cambodja

Cambodja kent net als andere Aziatische landen een (sub) tropisch klimaat. Meestal schommelt het kwik rondom de 30 graden celsius. In de hete periode kan het soms oplopen tot 40 graden celsius, in de koele periode zakt het kwik naar ongeveer 23 graden celsius.

Er zijn vier seizoenen te onderscheiden:

 • heet & droog van maart t/m mei
 • heet & nat van juni t/m augustus
 • koel & nat in september en oktober
 • koel & droog van november t/m februari
 

De periode juni t/m oktober wordt ook wel het ‘groene seizoen’ genoemd. Het regent meestal kort en krachtig, niet langer dan twee uur. Echter, het kan soms voorkomen dat het de gehele dag regent. Wandelpaden kunnen door regen gladder en moeilijker begaanbaar zijn, zorg dus voor schoenen met goed profiel en kleding dat wat modder kan hebben. Ook kan het zijn dat wegen door regen slecht begaanbaar zijn, waardoor de chauffeur voor een andere, veilige route kiest.

 


Beste reistijd Cambodja

Er zijn grofweg twee seizoenen te onderscheiden: nat en droog. Tussen juni en oktober is het regenseizoen, dat betekent een hoge luchtvochtigheid en korte krachtige buien. Maar ook is dit het 'groene seizoen'; de velden zijn groen. Daarnaast is het iets rustiger met reizigers. Tussen november en mei is het droge seizoen. Met name tussen maart en mei kan het erg heet zijn, vaak rond de 35 graden. Een algemeen reisadvies: zorg in het natte seizoen voor goede schoenen, regenbescherming voor jezelf en tas. Zorg ongeacht het seizoen voor goede zonbescherming en drink voldoende. Daarnaast kunnen hoogseizoen, lokale schoolvakanties en nationale feestdagen (zoals Khmer nieuwjaar half april), voor meer drukte zorgen.

 


Regenseizoen Cambodja

De natte periode wordt het regenseizoen of moesson genoemd. Dat de regentijd is aangebroken, wil niet zeggen dat het reisadvies voor Cambodja negatief is. Een tropische regenbui is vaak kort en hevig, waarna de zon weer schijnt. Er kan worden geschuild en daarna weer verder gegaan. Meestal regent het in de namiddag en heb je er weinig last van tijdens je activiteiten overdag en kun je er goed rekening mee houden. Een tropische regenbui is niet vergelijkbaar met een koude regenbui in Nederland, de temperatuur in Cambodja zakt gemiddeld zelden onder de 24 graden.  • Feestdagen Cambodja

  Feestdagen Cambodja

  Nationale Feestdagen - Koning - Boeddhisme - Khmer New Year - Pchum Ben Day - Bon Om Touk


  Altijd handig om te weten of er een nationale feestdag is in Cambodja op het moment dat jij daar op vakantie bent. Bekijk dit lijstje dus eens, zodat je bijvoorbeeld rekening kan houden dat banken, overheidsinstanties en winkels gesloten zijn. 
  Verder lezen

Deze praktische reisinformatie hoort bij de volgende Cambodja reizen: