Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →

Internet in Cambodja

De meeste hotels, café’s en restaurants in grotere plaatsen bieden draadloos internet, wat erg handig is als je een eigen laptop of smartphone bij je hebt. Er zijn nauwelijks nog internetcafés in Cambodja, de meeste hotels hebben wel één of meer computers staan die je tegen betaling kunt gebruiken. In grotere steden en toeristische gebieden kun je er nog wel een vinden. In kleinere plaatsen en meer afgelegen gebieden moet je hier echter niet op rekenen. Prijzen en de snelheid van de connectie kunnen sterk variëren.
 

Telefonie Cambodja

Internationaal telefoneren vanuit je hotel is over het algemeen erg duur. Je kunt gemakkelijk een Simkaart kopen bij een telefoonwinkeltje. Je vindt zulke winkeltjes vlakbij de markten in Phnom Penh en in het centrum van Siem Reap. Skypen met de eigen laptop is vaak mogelijk in hotels, café’s en restaurants met draadloos internet, met name in de grote steden en toeristische gebieden. Met Skype kun je naar vaste en mobiele nummers in Nederland bellen voor een voordelig tarief. 
 

Mobiel bellen

De laatste jaren is de bereikbaarheid van mobiele netwerken in Indonesië enorm vooruit gegaan. De meeste Cambodjanen hebben nu zelf een mobieltje. Echter, op afgelegen gebieden (op het Tonlé Sap Meer) waar geen groot dorp is, zul je geen bereik hebben. Blijf je op je mobiele telefoon of smartphone je Nederlandse netwerk gebruiken, informeer van te voren bij je Nederlandse provider naar de kosten van bellen en van roaming (internet gebruik in het buitenland). Let op: mobiel bellen is duur, ook als je gebeld wordt! Je kunt in Cambodja een prepaid SIM kaart kopen voor je eigen mobiele telefoon. Zorg in Nederland dat je telefoon SIM lock vrij is. Je krijgt dan een Cambodjaans nummer en kunt goedkoop bellen om restaurants te reserveren, je gids te bereiken of tussen reisgenoten onderling. Je kunt op deze manier ook goedkoper SMS-jes naar Nederland sturen en korte belletjes plegen. Geef thuisblijvers én onze Cambodjaanse vertegenwoordiger je tijdelijke telefoonnummer, zodat je goed bereikbaar blijft.
 

Internationaal toegangsnummer (kengetal) Cambodja

  • Het internationaal toegangsnummer (kengetal) Cambodja is +855. Vanuit Nederland naar Cambodja: 00 - 855 - netnummer  zonder nul - abonneenummer.
  • Bel je naar een Nederlands nummer, dan is het internationaal toegangsnummer +31 of 0031. Ook dan vervalt de eerste 0 van het Nederlandse telefoonnummer. Vanuit een vaste lijn in Cambodja naar Nederland: 00 - 31 - netnummer zonder nul - abonneenummer.
 

Elektriciteit en (verloop) stekker Cambodja

In Cambodja is de voltage 230 volt. In Cambodja gebruikt men verschillende soorten stopcontacten en stekkers, meestal dezelfde als in Nederland. Soms tref je een ander soort stopcontact aan dan we in Nederland gebruiken. Neem voor de zekerheid een verloopstekker (wereldstekker) mee.
 
Stel je reis samen
Beleef de aanraders van kenners
Ga van de gebaande paden
Maak écht contact met de locals
Laat je bestemming beter achter