Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →

Veilig reizen in Cambodja

 

Diefstal

Het fenomeen diefstal bestaat in Cambodja nauwelijks en veruit de meeste toeristen zullen onbestolen naar huis terugkeren. Inbraken en gewapende overvallen komen nagenoeg niet voor. Bedenk dat de meeste diefstal gelegenheidsdiefstal is, en het gevolg is van onzorgvuldigheid of naïviteit. Dit kan voorkomen worden door je paspoort, creditcard en grote bedragen geld onzichtbaar in een money belt onder je kleding te dragen, weg te stoppen in een handtas of in de hotelsafe te laten. Het geld dat je die dag nodig hebt stop je in een andere portemonnee. Vergeet niet dat 250 Riel (€ 50,-) voor sommige mensen een maandsalaris is. Zorg in ieder geval voor een goede reisverzekering met werelddekking.
 

Drugs

Drugs zijn illegaal in Cambodja. Indien je wordt betrapt met drugs, beland je in de gevangenis en er staan zeer zware straffen op. Er wordt geen verschil gemaakt tussen persoonlijk gebruik en distributie. Eén pil of een paar gram in je bezit kan voldoende zijn voor jarenlang ‘brommen’. In nachtclubs kunnen invallen gedaan worden en je hotel is verplicht drugsgebruik aan de politie te melden. Neem nooit ongecontroleerd een pakje voor iemand mee over de grens. Je kunt kleine slotjes op je bagage doen of je bagage laten sealen in plastic op het vliegveld.
 
 

Ambassade in Cambodja

Indien je in ernstige problemen komt door eigen toedoen kan de ambassade weinig voor je betekenen. Ze kunnen je voorzien van een nieuw paspoort en eventueel een tolk en een advocaat aanraden, maar verder ben je gebonden aan de wetten van het land waar je bent. In Cambodja is geen Nederlandse of Belgische Ambassade. De bevoegde ambassade is gevestigd in Bangkok, Thailand. In de rubriek 'Cambodjaanse Ambassade en Nederlandse Ambassade Cambodja' vind je de contactgegevens.
 
Stel je reis samen
Beleef de aanraders van kenners
Ga van de gebaande paden
Maak écht contact met de locals
Laat je bestemming beter achter