Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →

Visum Cambodja

Om Cambodja binnen te komen is een visum verplicht. Er zijn twee mogelijkheden:
 
  1. Visa On Arrival (geldig voor 30 dagen, te verlengen tot maximaal 3 maanden)
    Dit visum krijg je bij binnenkomst in Cambodja. De kosten hiervoor bedragen $30 als je op het vliegveld van Siem Reap, Phnom Penh of Sihanoukville aankomt, reis je over land naar Cambodja dan is het $35 (alleen in dollars te voldoen). Je dient 2 pasfoto’s (formaat 35x45mm) bij je te hebben en je paspoort moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn. Visa on Arrival is beschikbaar op de luchthavens van Phnom Penh en Siem Reap. Ook als je Cambodja over land binnenkomt (vanuit Vietnam, Laos en Thailand) is het mogelijk een visa on arrival te verkrijgen. 
  2. E-visum
    Je kunt van tevoren online een E-visum aanvragen. Dit visum kost $30 plus administratiekosten en wordt  in ieder geval geaccepteerd op de luchthavens van Phnom Penh en Siem Reap. Als je over land naar Cambodja reist, is het goed van tevoren te checken of het E-visum geaccepteerd wordt aan de betreffende grensovergang (https://www.evisa.gov.kh/). Je dient een digitale pasfoto aan te leveren (JPEG of PNG formaat) en te betalen met creditcard (VISA/Mastercard). Prettig aan het E-visum is dat je bij aankomst in Cambodja niet in de rij staat om het 'Visa on Arrival' aan te schaffen. Let op dat het visum 3 maanden geldig is vanaf het moment van afgifte! Vraag het daarom niet te vroeg aan. Ga je over land naar Cambodja met de openbare bus of per boot vanuit Vietnam, dan reis je in een groep en zal je alsnog op je mede-reizigers moeten wachten die wel het 'Visa on Arrival' ter plekke kopen. 
     
 

Geldigheid paspoort Cambodja

LET OP: Voor alle reizigers gelden de volgende voorwaarden:​
  • Je paspoort minimaal 6 maanden geldig moet zijn bij aankomst in Cambodja
  • Je paspoort moet een lege pagina hebben voor het visumstempel 
 
Er wordt geen visa afgegeven als het paspoort beschadigd is of als het een noodpaspoort betreft. Vanaf 26 juni 2012 mogen kinderen niet meer worden bijgeschreven op het paspoort van de ouders, maar dienen een eigen paspoort te hebben. De geldigheid van de kinderbijschrijving vervalt op die datum en kinderen hebben hun eigen paspoort nodig om naar het buitenland te reizen. Het vervallen van de kinderbijschrijving heeft geen gevolgen voor de geldigheid van het paspoort van de ouder. Tip: reist u erg veel, vraag dan een zakenpaspoort aan. Deze is weliswaar duurder, maar heeft 66 in plaats van 34 bladzijden, handig voor in- en uitgangsstempels en visa.
 

Reisdocumenten Cambodja

Een Nederlands Identiteitsbewijs is niet geldig voor Cambodja, je hebt hiervoor een geldig paspoort nodig. Reisdocumenten zijn zeer waardevol. Ze stellen je in staat om te reizen en je kunt je ermee identificeren. Ga daarom zorgvuldig met reisdocumenten om, zorg dat ze niet langdurig omvouwen, bijvoorbeeld door het in de achterzak van een broek te dragen, hierdoor kan de chip beschadigen. Geef je reisdocumenten nooit uit handen, tenzij aan een daartoe bevoegde autoriteit. Hotels, guesthouses en andere accommodaties in Cambodja zijn verplicht een kopie van het paspoort te maken voor het politiebureau. Doen zij dit niet, dan riskeren ze een forse boete. Tip: maak thuis een kleurenkopie van het paspoort, snijd het netjes af en lamineer. Maak daarnaast nog een aantal zwart-wit kopieën en verdeel dit over de tassen van de reisgenoten. Een kopie kun je zonder problemen overhandigen. Lees meer tips in de rubriek Veiligheid. Het kan ook handig zijn om een collegekaart, International Student Identity Card, seniorenpas mee te nemen. In veel landen kun je hiermee korting krijgen en in sommige (minder officiële) gevallen kun je je hier ook mee identificeren.
 
 

Cambodjaanse Ambassade in Nederland en België

Voor adressen, telefoonnummers en websites, zie de rubriek Cambodjaanse ambassade in Nederland en Nederlandse ambassade Cambodja.
 
Stel je reis samen
Beleef de aanraders van kenners
Ga van de gebaande paden
Maak écht contact met de locals
Laat je bestemming beter achter