Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Lotte van den Ouden - 09-09-2016
Cijfer voor deze reis: 8 van 10


Tijdens onze reis verbleven we in heel gevarieerde accommodaties. Bij de homestay in Merchrey Village hebben we belabberd geslapen, maar daar hadden we ons op ingesteld en we hadden het voor geen goud willen missen. Dat was het leukst! De hotels in Siem Reap en Phnom Penh waren prima.

De excursie naar de Killing Fields en Tuol Sleng zijn een must als je in Cambodja bent. Het helpt je de mensen en het land te begrijpen.
Het fietsen was voor ons iets te heet (en wij zaten in het regenseizoen).
Rabbit Island vonden we tegenvallen, we vonden het strand niet schoon en helaas was de stroming er veel te sterk om te kunnen zwemmen. Bij de Phnom Santuk temple lag veel afval en er liepen veel bedelende kinderen. Deze zouden we de volgende keer zeker overslaan.
 
We hebben nooit problemen gehad qua organisatie. De contactpersoon was per whatsapp goed bereikbaar als we vragen hadden en reageerde snel, de chauffeurs wisten ons altijd te vinden, ondanks de chaos soms, en waren op tijd en stopten op de afgesproken plekken. De gidsen waren enthousiast en heel betrokken! 

De hoogtepunten van onze reis door Cambodja waren de homestay op het prachtige Tonlé Sap meer, het bezoek aan Circus Phare in Siem Reap, de excursursie door Phnom Penh; het paleis en de lokale markt en de Killing Fields (met gids Siphat) en Tuol Sleng. We kunnen iedereen aanraden om tegen het eind van de reis te relaxen op het bounty eiland Koh Rong Samloem.