Wilma en Klaas - 05-08-2015
Cijfer voor deze reis: 8 van 10


Onze rondreis door Thailand en Cambodja was zeer afwisselend. Vooral Cambodja vonden we heel erg gaaf; authentiek en bijzonder aardige gidsen en fijne hotels. Van grote steden Phnom Penh en Bangkok tot 'homestay' bij het Tonlé Sapmeer in Cambodja en wandelen met olifanten en ze wassen bij het Wildlife Rescue Center in Hua Hin. Er was een uitstekende balans tussen actie(f) en rust. Onze kinderen (bijna 12 en 14) vonden de meeste excursies fantastisch! Het eiland Koh Tao was onze favoriete strandbestemming, prachtig om daar te snorkelen. 
 
Wat hebben we zoal gedaan aan excursies:
 
'De smaak van Phnom Penh' - wandel- en tuk tuk-excursie
Dit was zo leuk! We hadden een superaardige gids die uitgebreid de tijd nam om ons van alles te laten proeven op de markt. Omdat we al vroeg op pad waren, zocht hij de wat 'lichtere' hapjes uit van fruit. We hebben de markt verkend en een flink stuk gelopen naar Wat Phnom en een aantal oude koloniale gebouwen zoals het postkantoor, het Raffles museum en de bieb (die bleek helaas gesloten). 
 
Avontuurlijke homestay Kampong Khleang 
Bijzondere ontmoeting met locals; echt buiten de gebaande paden, toch niet ver rijden van Siem Reap. We reisden in de regentijd, dus was de zandweg die normaal door het dorp loopt verdwenen en moest men per boot door het dorp. Met de auto konden we niet eens over de brug, onder renovatie, dus wandelen over een best wel smal bruggetje. Avontuurlijk! Goed idee dat we alleen onze dag-rugzak bij ons hadden. Neem dus zeker niet je hutkoffer mee tijdens deze uitstap. We logeerden bij de plaatselijke kruidenier, boven was een grote ruimte met matrassen en klamboes. Douche en wc vielen alles mee, we zijn wel wat gewend op reis en in zulke kleine dorpjes is het meestal behelpen. De volgende ochtend gingen we vroeg uit de veren en mee vissen. 
 
'Écht Bangkok' wandeltour
 Deze excursie was wat anders dan we verwacht hadden. We hebben veel kilometers gemaakt, de gids nam niet zoveel tijd om bij de markt de waar toe te lichten en wat dingen te proeven. Er miste een rustpauze en de gids was niet superenthousiast. 
 
Wildlife Rescue Center bij Hua Hin
Na deze dag willen we nooit meer op een olifant! Onbegrijpelijk dat er nog steeds olifanten worden gebruikt puur voor vermaak van toeristen. Zo zielig om dat in andere delen van Thailand te zien. Bij dit centrum werden we de hele dag rondgeleid. We mochten meewandelen met een olifant en haar voeren. Onze kinderen waren enorm onder de indruk. Naast olifanten verblijven er nog veel meer dieren in dit opvangcentrum. Prachtig initiatief en een fantastische dag. 


Cambodja reizen - Avontuurlijke brug bij Kampong Khleang, homestay aan het waterCambodja reizen - Tempels van Angkor WatCambodja reizen - Cambodja reizen - Veel dieren gezien bij Khao Sok National Park, ThailandCambodja reizen - Cambodja reizen - Wildlife rescue center Hua Hin, Thailand