Mees Fox - 08-08-2019
Cijfer voor deze reis: 8 van 10


Eerste reactie 
Indrukwekkende reis door Cambodja wat alle aspecten van het land eer aandoet. We hebben met vier studenten een indrukwekkende reis door Cambodja gemaakt, waarbij we van relaxen aan het strand op Koh Rong Sanloem door gingen naar het kleine, maar zeker niet te missen dorpse leven in Kampot. Hierna de levendige stad Phnom Penh verkend, waar het wemelt van alle leuke eettentjes en gezelligheid om af te sluiten bij het bekende Ankor Wat. Allemaal hoogtepunten waarbij Phnom Penh en Kampot toch wel er bovenuit staken aangezien deze voor ons verrassend leuk waren.

De accommodaties
De accomodaties waren allemaal verschikkelijk mooi. Geen enkele keer hebben we ons ongemakkelijk gevoeld. Secret Garden was wel een hoogtepunt aangezien je niet alleen zo het strand op stapte, maar het eten ook nog eens zeer betaalbaar en heel erg lekker was. Verder was het zwembad wel elke keer een toegevoegde waarde.

De excursies
Wij hebben als excursies de streetfoodtour in Phnom Penh, de fietstour in Kampot en de Ankor Wat tour in Siem Reap gedaan. De streetfoodtour was erg leuk en zeer aan te raden, maar bereid je voor op heel veel eten. Na de tour ga je namelijk nog naar een restaurant, terwijl je eigenlijk al heel erg vol zit. De fietstour is iets wat we zelf nooit zomaar zouden doen, maar wat wel echt leuk was en toegevoegde waarde had. Het platteland bij Kampot was prachtig en het was super leuk om alle mensen onderweg te ontmoeten bij de verschillende stops. De Angkor Wat tour was uiteraard ook zeer geslaagd, daar hoef ik niet veel over te zeggen. Enige was dat we de zonsopgang en zonsondergang gingen kijken, maar het was regenseizoen dus de kans dat je die goed kan zien is heel klein.