Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Henk van Valen - 29-03-2017
Cijfer voor deze reis: 7 van 10


Mooie vakantie in een heel divers land!
 
Hoogtepunten van de reis door Vietnam
Wandelen in de bergen bij Sapa met prachtige uitzichten over rijstvelden was voor ons een hoogtepunt.
De Foodtour in Saigon mag je echt niet missen. Mocht je wat argwanend naar het idioot drukke verkeer kijken: eenmaal achterop de motor gaat het allemaal niet zo snel en met een voorkomend rijdende local valt het gevaar reuze mee. 
Ga in Hoi An direct achter het hotel fietsen tussen de rijstvelden. Heel mooi gebied en het is er niet druk met verkeer. 

Excursies en tours
De Foodtour in Saigon is een absolute topper. Mag je niet missen. Het wordt heel gezellig bij een student, achterop de motor in het gigantisch drukke en chaotische verkeer. Hele leuke eettentjes bezocht en je ziet wat van de stad natuurlijk.De excursies in het noorden zoals de hike bij Nam Cang vonden we erg leuk wat werd versterkt door de aangeklampte H'mong vrouwen die de hele tocht met ons meeliepen. Uiteraard moesten we wel wat souvenirs kopen. We troffen het slecht in de Halong Bay; het bleef voor ons mysterieus vanwege mist en regen. De stadstour en boottocht in Hué vielen wat tegen. 
De gidsen waren overal prima: vooral de gids in Nam Cang vonden wij heel prettig. 

Accommodaties
De hotels in Hué en Saigon waren uitstekend. Het prachtig gelegen primitieve gasthouse in Nam Cang vonden wij het erg leuk. Het hotel in Hoi An was uitstekend. Met perfect zwembad, een hele vriendelijke crew en (gammele) fietsen waar je de hele omgeving mee kunt verkennen: een topper! In Hanoi compenseerde de heel vriendelijke receptie helaas niet het gemis aan een raam in de kamers, de idiote douche-badkuip waar alleen een baby in past en de naastgelegen luidruchtige Karaokeclub. Van de strandbestemming hadden wij iets meer verwacht.
 
Transfers en vervoer
Chauffeurs vonden wij over het algemeen acceptabel. De VIP-bus uit Sapa en de chauffeur geven we een 10. Op 1 na verliepen de meeste transfers prima. 
 
Tip
Huur in Hué een hele dag een drakenboot met schipper. Ga niet in op de goed Engels sprekende bemiddelaars die de schippers waarschijnlijk een forse commissie berekenen en jou ruim het dubbele vragen. De boten liggen op een lange rij en functioneren ook meestal als woonhuis van de eigenaren. Dus spreek een schipper aan of zijn/haar partner. Dan betaal je voor een dag 1.000.000 dong (ca. € 40) en je vaart de hele dag van de ene naar de andere plek. Op zo'n dag kunnen ze hun waren niet verkopen op korte trips met veel mensen, dus wel zo aardig als je dan van hen wat souvenirs koopt en natuurlijk neem je uitsluitend hun drankjes. Sommigen koken ook voor weinig.