Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Maurits Super - 04-08-2015
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


Onze reis door Cambodja was onvergetelijk! Het waren twee 
rustgevende weken, waarin we de tempels van Angkor Wat uitgebreid hebben bezocht. We zijn ook naar de Killing fields bij Phnom Penh geweest. Indrukwekkende plekken! De totale rust van 3 dagen op Koh Rong Samloem is een absolute aanrader.
 
We hebben een geplande excursie naar Angkor Wat gedaan. We raden iedereen aan zelfs 2 hele dagen aan de tempels te spenderen. We hebben 2e dag zelf de minder bekende tempels gedaan. Rustig, weinig toeristen. Probeer je te verplaatsen naar de tijd waarin de regio economisch in een gouden eeuw verkeerde en de tempels werden gebouwd.
 
Het hotel in Siem Reap is een topklasse hotel voor een enorm prettige prijs. Grandioos. In het centrum, op 5 minuten van pub street. Gemakkelijk om in de stad te wandelen zonder dat je een tuktuk nodig hebt.
 
De killing fields en de gevangenis S21 in Phnom Penh zijn confronterend. Een klap recht in je gezicht. Maar toch iets wat iedere bezoeker van Cambodja moet doen. Wanneer je je realiseert wat er in de jaren 70 is gebeurd, ontzettend, je wordt gevloerd door de ernst van de zaak.
 
De lokale organisatie is erg goed;  enorm klantbewust, flexibel, vriendelijk, snel ... alles. Het enige is dat we het informatiepakket pas later in Phnom Penh hebben ontvangen, dat misten we bij onze tour langs de tempels van Angkor. Minder goed vonden wij het hotel in Sihanoukville.

Ons advies: probeer door de armoede, de afval op straat en de kinderarbeid heen te kijken en probeer altijd het mooie van het land te zien!​