Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Rosemarijn - 26-03-2018
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


Onze reis in Cambodja: Heerlijk! Mooi land, prachtige mensen en fascinerende geschiedenis. Dank voor jullie hulp om deze super vakantie te beleven!
 
Highlights
Markten, markten, markten
De boottocht aan de zuidkant van het Tonlé Sap meer Private dining op de Mekong
Koh Rong Sanloem (eiland)
Beef Loc Lac en Fish Amok!
En de geweldig aardige bevolking.
 
Excursies
  • De sunsetcruise op de mekong bleek doordat we de enige gasten waren die dit geboekt hadden een private dining te zijn aan de Mekong, fantastisch!
  • We waren blij dat we de Tuol sleng gevangenis en de Killing Fields zelf hadden gedaan met audiotour, die was namelijk erg goed. 
  • Fietsen bij Battambang was echt super, weddingcrashen...de georganiseerde stopplekken waren niet zo geweldig: bananenchipmakerij (fijn om even te pauzeren), stokerij (hadden we over kunnen slaan), koken in bamboe (wederom fijn om even te pauzeren), maar vooral de plekken eromheen en waar we doorheen en langs fietsten maakten het super. De gids liet alles maar gebeuren, dat deden wij uiteindelijk ook (we vonden ter plekke onze vakantiestand :-))
  • Het varen aan de zuidkant van het meer was fantastisch! Echt een highlight in onze vakantie.
  • Fietsen bij Phnom Penh was wel leuk door het kletsen met de andere deelnemers maar verder weinig van toegevoegde vakantiewaarde. De ferry was wel erg leuk.
 
Organisatie
We hebben leuke info gekregen toen we aankwamen in Cambodja. De bootkaartjes voor Koh Rong Samloem waren per abuis niet meegegeven door hotel, dat is keurig opgelost met tevens een aangeboden diner, wat niet hoefde maar wel erg netjes was. 
Nog een tip, bij de lokatie van de sunsetcruise hebben ze ook een erg leuke hotelkamer gebouwd op een vlonder op de Mekong, zou je leuk voor één nachtje kunnen logeren. 
 

De accommodaties waren dik in orde. 
Het hotel in Battambang had wat geluidsoverlast, er was zowel een bruiloft en meteen daarna een begrafenis, kan niemand iets aan doen, ze informeerden ons door een brief in de kamer te leggen met oordopjes erbij.
Moonlight resort was een goed alternatief op Koh Rong Samloem.