Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Inge en Jordi - 19-08-2016
Cijfer voor deze reis: 8 van 10


Onze reis naar Vietnam en Cambodja was prachtig! De geschiedenis, cultuur en natuur in Vietnam waren indrukwekkend en Angkor Wat, Tonle Sap meer en Siem Reap in Cambodja heel verrassend.

De accommodaties waren goed. Het hotel in Hanoi lag geweldig, want het was vlakbij de nachtmarkt, alleen vonden we het jammer dat er geen zwembad was. Na de lange reis was dit wel heel lekker geweest.
In Hue was het hotel top! Het uitzicht vanaf de skybar was schitterend. In Hoi An was het guesthouse heel gemoedelijk en de fietsen die je mocht lenen daar enorm handig.
De homestay in de Mekong Delta is geen aanrader. Het geeft namelijk geen beeld van Vietnamezen nu leven, want de eigenaren gingen zelf slapen in hun eigen stenen huis en lieten ons achter in een open rieten gebouw.
In Cambodja was het hotel een sprookje, met een zwembad omringd met bloemen.

Op de eerste na, waren alle excursies top!
De fietsexcursie in Hanoi was matig, want onze gids verdwaalde en vertelde amper wat. Hij gaf ook aan dat hij fietsen niet zo leuk vond. De stadstour met dezelfde gids was dan weer wel leuk.
Ha Long Bay was zeer moeite waard en de excursie in Hue, was top! De gids was heel enthousiast en hij heeft zoveel verteld. De graftombes die we bezochten, waren heel afwisselend. Het fietsen naar de My Son tempels was heel gaaf en de gids was een schat van een meid!
De Mekong Delta vonden we ook super. We kregen hier een heel goed beeld van hoe mensen daar leven, wonen en werken.
Wij vonden het bezoek aan de Cu Chi tunnels een van de hoogtepunten van de reis. We zijn naar een plek geweest, verder weg, waar minder toeristen komen en we kregen hier meer inzicht in de gebeurtenissen tijdens de Vietnamoorlog.
Ook de streetfoodtour was geweldig! Zeker het straatbbq-en met de meiden was heel gezellig. Het eten van een kikker van de bbq inclusief huid en nagels was een hele ervaring.
 
In Cambodja zijn we natuurlijk naar Angkor Wat geweest. Ook dit was een van de hoogtepunten van de reis. De excursie naar het Tonle Sap meer was ook zeker de moeite waard. De waterbuffel-rit was leuk om op die manier langs de huizen en velden te gaan. Onderweg werden we na gerend door zwaaiende kleine kinderen.

De organisatie was prima. De lokale vertegenwoordigers waren heel vriendelijk. Zij hebben meerdere keren gebeld om te checken of alles naar wens was.
In Cambodja hebben we de contactpersoon een keertje geappt toen het regende en we ons afvroegen of de excursie naar het Tonle Sap meer wel door zou gaan. Dit ging heel gemakkelijk.


 


Cambodja reizen - Cambodja reizen - De karstbergen van Halong BayCambodja reizen - De tempels van My SonCambodja reizen -