Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Jan Fleuren - 07-10-2016
Cijfer voor deze reis: 8 van 10


Cambodja... een land met een bewogen geschiedenis! We hebben ontzettend genoten van de schatten van Angkor Wat (bezoek zeker ook Banteay Srei en Preah Khan!) en van de vriendelijke bevolking! Van een bezoek aan de 'killing fields' en de 'Tuol Sleng' gevangenis bij Phnom Penh word je wel even stil. We vonden verder een bezoek aan 'Phnom Chisor' en aan Kompong Phluk (dorp in het Tonlé Sap meer) de moeite waard.
We waren van half september tot begin oktober in Cambodja (de regentijd)...Of we werden nat van de regen of nat van het zweten! Het was het hoe dan ook allemaal meer dan waard! 

De excursie met bootsman Bart in Kampot vonden wij ontspannen en ontzettend leuk. Ook het fietsen op het platteland zouden we zeker nog een keertje doen. De accommodaties waren allemaal naar tevredenheid met een uitschieter naar boven voor het hotel in Siem Reap!

Het vervoer van a naar b was telkens prima geregeld. We hebben een paar uitstekende gidsen gehad, zoals Tom in Siem Reap en Soptee in Phnom Penh. Zij voegden echt iets toe en hadden ons veel te vertellen. Ook onze gids in Battambang was sympathiek en vertelde ons over de gruweldaden van de Rode Khmer die hij in zijn jeugd had meegemaakt. Indrukwekkend! We hebben twee keer met enthousiaste studenten gefietst op het platteland, een keer in Battambang en een keer in Kampot. Het was qua opzet min of meer hetzelfde en achteraf zouden wij zeker gaan fietsen, maar zouden het dan bij een keer houden. 


Cambodja reizen - Cambodja: varen over de rivier bij KampotCambodja reizen - Cambodja: indrukwekkende tempels bij AngkorCambodja reizen - Cambodja: prachtige vriendelijke bevolkingCambodja reizen - Cambodja: portret van een Cambodjaans meisjeCambodja reizen - Cambodja: doorkijkje bij Ta Prohm tempel in het Angkor tempelcomplexCambodja reizen - Cambodja: tempels van AngkorCambodja reizen - Cambodja: Oudong oude hoofdstadCambodja reizen - Cambodja: leven op het plattelandCambodja reizen - Cambodja: prachtige vogel in de natuurCambodja reizen - Cambodja: vogels spotten vanaf het waterCambodja reizen - Cambodja: vogels in de jungle en bij de rivierCambodja reizen - Cambodja: vissersboot op zeeCambodja reizen - Cambodja: pier van Koh Rong SamloemCambodja reizen - Cambodja: waterbuffels in de rijstveldenCambodja reizen - Cambodja: varkens op de lokale marktCambodja reizen - Cambodja: huizen op palen aan het Tonlé Sap meerCambodja reizen - Cambodja: apen bij de tempels