Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →

Angkor Wat

Eén van de mooiste bezienswaardigheden in Zuidoost Azië is Angkor Wat. Duizenden bezoeken jaarlijks de oude tempel en raken in vervoering van de schoonheid. Voor velen is één dag zelfs niet genoeg en bezoeken meerdere dagen het immense complex van Angkor. Voor Cambodjanen is Angkor Wat de nationale trots en dat blijkt bijvoorbeeld dat het silhouet van de tempel op de nationale vlag te zien is.
 

Siem Reap

Je zult verblijven in het naastgelegen stadje Siem Reap als je Angkor Wat wilt bezoeken. Een stadje met een gezellige avondmarkt en vele restaurants met lokale en westerse menukaarten. Heb je pijnlijke voeten van een dag lang lopen, verwen je zelf dan met een voetmassage! Van Siem Reap kun je met een tuk tuk, fiets of e-bike naar Angkor en op die manier kun je je verplaatsen tussen de verschillende tempels. Je entreebewijs is de gehele dag geldig, dus je zou zelfs tussendoor even terug kunnen gaan naar je hotel.
 

Tempels van Angkor

Angkor was de hoofdstad gedurende de 9de tot en met de 15 eeuw van de Khmer dynastie. Angkor is nu één van de grootste religieuze archeologische plekken ter wereld. De tempels liggen verspreid over een gebied van tientallen vierkante kilometers. De jungle is op sommige plekken over, door en onder de tempels gegroeid en dit maakt het allemaal nog specialer. Echte liefhebbers zullen het lang niet genoeg vinden, maar dit zijn de 3 absolute must-see’s van Angkor:
 
  • Angkor Wat: Bijzonder mooi om de zonsopkomst hier te zien, maar verwacht niet dat je er alleen bent. Bezoek na de zonsopkomst, eerst andere tempels om de drukte een beetje te ontsnappen. Aan het einde van de dag maak je de mooiste foto’s van het complex omdat de zon dan in je rug staat.
  • Ta Phrom: Hier zie je het beste dat de tempels tijdelijk overgroeid zijn door de jungle. De tempel is bovendien wereldberoemd geworden door de film ‘Tomb Raider’.
  • Angkor Thom: Het gezicht van boeddha is tientallen malen prachtig verwerkt in de tempel.

 

Angkor: een bezoek met respect

Footprint Travel vindt het belangrijk dat je reist met respect voor lokale gebruiken. Voor boeddhisten is het bijvoorbeeld belangrijk dat schouders en bovenbenen bedekt zijn als je (blootsvoets!) een tempel betreed. Vanaf de zomer van 2016 controleert de Cambodjaanse overheid er streng op of bezoekers zich aan deze voorschriften houden. Hou hier rekening mee en draag gepaste kleding als je Angkor Wat bezoekt.
 

Cambodja rondreizen en bouwstenen

Footprint Travel bied je verschillende mogelijkheden om te verblijven in Siem Reap en Angkor Wat te bezoeken. Maak een bijzondere individuele rondreis door Cambodja met natuurlijk een bezoek aan de magische tempels. Of stel je reisplan samen aan de hand van verschillende Cambodja bouwstenen. Vraag een offerte aan en onze reisexperts helpen je graag verder met de planning van jouw reis. Onbezorgd, op je eigen tempo genieten van het prachtige Cambodja!
 
Stel je reis samen
Beleef de aanraders van kenners
Ga van de gebaande paden
Maak écht contact met de locals
Laat je bestemming beter achter