Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →

Het regime van de Rode Khmer

In de Jaren ’70 was de Rode Khmer aan de macht in Cambodja. Een verschrikkelijk regiem dat zorgde dat duizenden Cambodjanen het leven lieten. Velen van hen werden geëxecuteerd op een zogenaamd ‘killing field’. Op een aantal plaatsen waar deze tragische gebeurtenissen plaats vonden staan tegenwoordig monumenten ter nagedachtenis aan de slachtoffers. Een van de killing fields bevond zich net buiten Phnom Penh. Dit is voor reizigers zeer indrukwekkend om te bezoeken als je geïnteresseerd bent in deze zwarte bladzijde uit de Cambodjaanse geschiedenis.
 

Killing Field Phnom Penh (Choeng Ek)

Bij de entree van Choeng Ek krijg je een koptelefoon met een audio tour. Stap voor stap wordt het verhaal verteld wat de gevangen genomen burgers doormaakte als zij door de Rode Khmer soldaten hier naar toe werden gebracht. Hun laatste uur had dan geslagen. De verhalen zijn zeer indrukwekkend en je zult menig keer kippenvel krijgen terwijl het zonnetje fel schijnt. Iedereen hoort het verhaal in zijn eigen tempo en verwerkt deze informatie op zijn eigen manier. Heel indrukwekkend en leerzaam.
 

S21 Gevangenis (Tuol Sleng)

Een andere heftige locatie om te bezoeken in Phnom Penh is de S21 gevangenis (officieel Tuol Sleng genaamd). De Rode Khmer hield hier gevangenen in erbarmelijke omstandigheden vast en martelden en folterden hen op lugubere wijze. Ook hier is een audio tour beschikbaar waarmee je veel informatie krijgt. Beiden locaties -Killing Field Choeng Ek en S21 gevangenis- zijn te bezoeken op één dag. Realiseer je dat het waarschijnlijk een emotionele zware dag wordt waar je even van moet bij komen.
 
De onderstaande informatieve video van Sem op Reis geeft je een goed beeld van de geschiedenis.
 
 

Rondreizen en bouwstenen

Dit soort emotioneel heftige activiteiten is niet voor iedereen geschikt. Een bezoek aan Choeng Ek en de Tuol Sleng zit dus niet standaard in het aanbod van Footprint Travel. Voor (jonge) kinderen raden we het zelfs af. Wil je een rondreis Cambodja maken, kies dan voor een reis waar je Phnom Penh aandoet. Met een optionele excursie kun je met een gids beide locaties bezoeken. Bij Footprint Travel vinden we het belangrijk dat je een reis maakt die aansluit bij je wensen. Met de Cambodja bouwstenen kun je eindeloos combineren. De reisspecialisten van Footprint Travel helpen je graag. Vraag een offerte voor een reisplan aan en wellicht vertrek jij binnenkort naar Cambodja om deze indrukwekkende plaatsen te bezoeken.
 
Stel je reis samen
Beleef de aanraders van kenners
Ga van de gebaande paden
Maak écht contact met de locals
Laat je bestemming beter achter