Activiteiten Munduk

Bali vakantie - Munduk - Activiteiten

Activiteiten Munduk
Reizigers overnachten in Munduk om een wandeling te maken naar de waterval en de uitbundige groente- en fruittuin van Bali. Werkelijk alles wat ergens in Indonesië groeit, groeit ook in Munduk: rijst, koffie, cacao, vanille, kruidnagels, kaneel, katoen, vruchten als appels, aardbeien, rambutan, mango, avocado, druif, watermeloen, mangosteen, durian, tamarillo, passiefruit, tangerine. De rijst die hier wordt verbouwd, is meestal de traditionele variant, die twee maal per jaar wordt geoogst in plaats van drie maal.
 
Naast trekkings en een goed restaurant, heeft Puri Lumbung een uitgebreid aanbod van activiteiten met als doel het stimuleren van duurzaam toerisme. Zo kun je er leren koken op een houtvuur, Balinese dansen, een traditioneel Balinees instrument maken, een bamboo instrument maken, weven, een traditioneel kruidenmedicijn maken.
 
Vijf km ten oosten van Munduk kun je bij restaurant Ngiring Ngewedan zien hoe het branden van koffie in zijn werk gaat en de koffie proeven die ter plekke groeit. In de buurt is ook de 15 meter hoge waterval die gemakkelijk te bereiken is van de weg. In de omgeving zijn meer watervallen, die op een trekking met een gids bereikt kunnen worden.
 
Nabij Danau Tamblingan is een opvallend verschijnsel in het landschap zichtbaar: een piramide van plastik. De kunstenaar Teguh Ostenrik uit Jakarta heeft dit in 1993 gemaakt. De stenen zijn gemaakt van samengedrukt plastic afval. De kunstenaar hoopt hier mee de mensen te motiveren niet plastic zomaar weg te gooien, maar er iets waardevols mee te doen. Uit de discussie rondom het kunstwerk ontstond de non-profit organisatie Wisnu Foundation.