Bali reizen - Bali vakantie

Indonesie reizen | Maak je eigen rondreis Bali

Bali heeft een vriendelijke bevolking en een speciale cultuur

Bali is voor veel reizigers een vakantie waar ze met heimwee aan terugdenken. De vriendelijke mensen en de speciale cultuur maakt het eiland zo bijzonder. Op Bali zijn de mensen Balineeshindoeïstisch. Ze geloven in ‘karma’: als je goed doet, zal dit bij je terugkeren, bijvoorbeeld in de vorm van succes, gezondheid en een gelukkig leven. Een Balinees streeft te leven in harmonie met de goden, de natuur en  je medemens. De balans van deze drie-eenheid is belangrijker in het leven dan geld verdienen. Misschien is dit het geheim van de altijd lachende gezichten op Bali.

 

Bali is een eiland vol bloemen, tempels en goden

Het hele leven van een Balinees draait om zijn unieke geloofscultuur, het Balineeshindoeïsme. Ieder dorp bezit drie tempels, voor de drie hoofdgoden Vishnu, Brahma en Shiva. De broers van een familie wonen bij elkaar met hun families op één erf. Elke familie heeft zijn eigen familie tempel. Maar ook elke ‘subak’, een groep samenwerkende rijstveldboeren, wijdt een tempel aan Dewi Sri, de Godin van de Rijst. Verspreid in de rijstvelden staan mini-tempeltjes zo groot als een vogelhuisje. Vandaar dat Bali het eiland van de 1000 tempels wordt genoemd.  De ‘verjaardag’ van iedere tempel wordt gevierd met een ceremonie waarbij vrouwen hoge torens van fruit op hun hoofd dragen. In het dagelijks leven vindt je overal kleurige bloemenoffertjes:  op de winkeldrempel, op brommers, en een brug.

 

Bali biedt een ideale afwisseling van natuur, cultuur en strand

Bij Bali denken veel mensen aan witte stranden. Kuta, Seminyak, Legian, zijn bekende strandplaatsen in het zuiden, samen met het iets rustiger Sanur. In het rustig noorden zijn dolfijnhoofdstad Lovina en Pemuteran, waar je prachtig kunt snorkelen bij het mooie Menjangen eiland. Maar wist je dat Amed in het weinig bezochte oosten van Bali zwart vulkaanzand heeft, waar je kunt snorkelen bij een scheepswrak? In Bali kun je prachtig wandelen in de groene rijstvelden van Munduk en Sidemen. De rijstvelden zijn hier zo mooi dat ze zelfs zijn uitgeroepen tot Unesco erfgoed! Ubud is het culturele centrum van Bali. Hier kun je ’s avonds authentieke dansvoorstellingen met gamelan muziek bijwonen. Door de vele kunstzinnige dorpjes barst het in Ubud van de galerietjes, winkeltjes en een markt vol kunst, kunstnijverheid en hebbedingen.
 

Bali bouwstenen en Bali rondreizen

Met Footprint Travel maak je je eigen individuele rondreis Bali. Je kunt zelf je rondreis Bali samenstellen aan de hand van de Bali bouwstenen (Bali reizen geheten) óf je kunt Bali combineren met andere eilanden van Indonesië. Hieronder zie je alle voorbeelden van bouwstenen Bali en rondreizen Indonesië met Bali erin.
 
We willen je een unieke, onvergetelijke reiservaring bieden die helemaal aansluit op jouw wensen. Op de rondreizen van Footprint Travel worden niet te missen hoogtepunten gecombineerd met onontdekte plekjes. Je maakt je privé rondreis Bali verder op maat met extensies en excursies. Voor een splitsing tussen rondreizen en bouwstenen kun je kijken in het overzicht Rondreizen Bali, en in het overzicht Bouwstenen Bali reizen.


Bekijk onze bouwstenen naar Indonesië

Indonesië
Beoordeling van onze Indonesië reizen: 8,9 8,9/10 - 646 recensies