Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Deze Indonesië bouwsteen neemt je mee terug naar het oude Java – je bezoekt de koloniale plaatsen Jakarta, Bogor met zijn beroemde Botanische tuinen en Bandung. Snel en comfortabel reis je per trein naar Yogyakarta. Als extensie kun je een bezoek brengen aan de vulkaan Tangkuban Perahu, of aan de oude hindoetempel Candi Cangkuang, de vulkaan Papandayan en de warmwaterbronnen in Cipanas. Ook is het mogelijk de gebaande paden te verlaten met een bezoek aan Halimun Nationaal Park.
 
Hoogtepunten

Jakarta: het oude Batavia

Kota Jakarta en Sunda Kelapa

Botanische tuinen van Bogor

Stadswandelingen Bandung

Inclusief treinreis naar Yogyakarta

Extensie: Vulkaan Papandayan en Warmwaterbronnen in Cipanas

​Extensie: Op bezoek bij de koning van Halimun

Extensie: Strand Pangandaran

€ 453,- p.p. Prijs bij 2 personen 5-12 Dagen
  Toevoegen aan Mijn Reisplan Toegevoegd
Java reizen: Nostalgische steden in West Java
8,9

Beoordeling van deze reis:
8,9/10 - 67 recensies
Klik op de kaart om te vergrotenKaart reis
Reacties van reizigers (67)
Reisschema
Dag 1: Aankomst Jakarta
Dag 2: Jakarta - Bogor, Fatahillah plein en Sunda Kelapa oud Batavia
Dag 3: Bogor - Bandung, Botanische tuin
Dag 4: Bandung, stadswandeling
Dag 5: Bandung - Yogyakarta, treinreis
Kaart reis
Hotel & Vervoer
Accommodatie:
In Jakarta slaap je in een internationaal hotel met alle faciliteiten. In een drukke, hete miljoenen stad is dat erg lekker. In Bogor slaap je in een knus hotel buiten de stad met zwembad in de tuin. In Bandung is ons voorkeurshotel het beroemde Savoy Homann Hotel. Je waant je even in vervlogen jaren. Het kan echter voorkomen dat het genoemde hotel niet beschikbaar is, wij stellen je dan een passend alternatief voor. Heb je andere wensen, overleg deze met ons, dan stellen wij een reis op maat samen.

Vervoer:
Je hebt je eigen auto of busje met chauffeur gedurende deze reis ter beschikking. De eerste dag is dit een rechtstreekse transfer van het vliegveld naar het hotel. Eenmaal wordt een traject per trein afgelegd (Bandung-Yogyakarta), in de comfortabele executive klasse. Voeg je extensies toe, dan wordt dit traject afgelegd van treinstation Banjar naar Yogyakarta. In Yogyakarta staat weer een nieuwe auto met chauffeur voor je klaar. 
Prijzen
Java reizen: Nostalgische steden in West Java
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 840,- p.p.€ 453,- p.p.€ 377,- p.p.€ 368,- p.p.€ 346,- p.p.€ 332,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
€ 840,- p.p.€ 453,- p.p.€ 377,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 368,- p.p.€ 346,- p.p.€ 332,- p.p.
De hieronder vermelde prijzen zijn geldig tot 15 december 2020. De prijzen zijn per persoon, gebaseerd op 2 personen per kamer. Bij een reis met 3 of 5 personen wordt een derde bed (stretcher, daybed, matras) op de kamer bijgezet; de prijs voor een eenpersoonskamer is op aanvraag. Wij behouden ons het recht voor om onze prijzen te wijzigen. In de zomer (juli/augustus/september), rond de feestdagen (van 15 december t/m 15 januari) en het Suikerfeest berekenen we een hoogseizoentoeslag. Prijzen kunnen ook fluctueren door o.a. wijzigingen in de brandstof prijzen of de wisselkoers. De minimale reisduur is 7 dagen. Een reis kan tot uiterlijk 14 dagen voor vertrek worden geboekt.

Extensies
Extensie 1: Apen op het strand in Pangandaran
Maak je West Java reis compleet door meer van het platteland te zien. Vaar met een bamboevlot naar een oud hindoetempeltje in een meer vol lotusbloemen. Bezoek een zeer traditioneel dorp en vaar met een bootje door de Green Canyon. Luier een dagje aan het strand, waar ’s avonds apen komen badderen in zee. 

Dag 5: Fotogeniek Candi Cangkuang en kampung NagaFotogeniek Candi Cangkuang en kampung Naga
Na de steden van West-Java, vervolg je je Indonesië rondreis naar het platteland en kust van Zuid-West Java. Het mini-hindoetempeltje Candi Cangkuang ligt midden in een meer vol lotusbloemen. Per vlot wordt je overgevaren. De kans is groot dat een paar jongens met zelfgemaakt instrumenten aan boord springen om je een serenade te geven en een zakcentje te verdienen. Het kleine tempeltje uit de achtste eeuw is meer van historisch belang, dan dat het nou zo indrukwekkend is, maar de tocht er naar toe is erg leuk. Niet ver hier vandaan ligt Kampung Naga. In dit dorp leeft men volledig naar oude traditie en zonder electriciteit. De huizen met rieten daken in de oude Sundanese stijl zijn erg fotogeniek. Je slaapt in Pangandaran, een kustplaatsje waar je lekkere verse vis kunt eten in lokale visrestaurantjes. Je neemt afscheid van je chauffeur, deze keert terug naar huis. 

Dag 6: Relaxen in PangandaranRelaxen in Pangandaran
Pangandaran is een slaperig strandplaatsje, waar vissers met hun houten vissersboten netten vol vis binnenhalen. Heb je zin in een luie dag op je Indonesië vakantie, dan is er een klein wit strandje, grenzend aan het Nationaal Park. Je loopt hier gemakkelijk naar toe. In de bossen grenzend aan het strand zagen wij een paar herten en een gigantische leguaan. Aan het eind van de middag ging een hele troep apen zwemmen en spelen in zee! Eindeloos foto’s maken! Wil je de omgeving verkennen, dan kun je bij je accommodatie een excursie boeken en met een bootje door de Green Canyon varen. Het groene water met de overhangende bomen zorgen voor een sprookjesachtige atmosfeer. Je waant je even in de jungle. Onderweg kun je stops maken bij huisnijverheid, waar families palmsuiker of kroepoek maken. Je kunt er ook voor kiezen ’s ochtends een wandeling met een ranger in het Nationaal Park te maken. Wil je graag een goed doel bezoeken, dan is een bezoek aan de (kleuter)school van Stichting Meraih Bintang zeker de moeite waard. Door middel van donaties zorgen zij ervoor dat kansarme, wees- en straatkinderen naar school kunnen.
 
NB: Pangandaran is populair bij lokale toeristen. In het weekend kan er daardoor door strandfeesten 's avonds geluidsoverlast van muziek zijn. Alle hotels hebben hier last van. Vermijd het weekend of als je toch besluit te gaan, neem oordopjes mee. Een andere optie is te upgraden naar een hotel buiten Pangandaran. Hier heb je in de weekenden 's ochtends vroeg wel kans op dagjes mensen die het strand bezoeken.  

Dag 7: Treinreis naar YogyakartaTreinreis naar Yogyakarta
Vanuit Pangandaran word je met de auto naar Banjar gebracht, waar je op de trein stapt naar Yogyakarta. Leuk om een stukje per trein in Indonesië te reizen. Je ziet Java vanuit de trein aan je voorbij trekken. Je komt tegen 4 uur 's middags aan. In Yogyakarta wacht een nieuwe chauffeur je op, om je rechtstreeks naar je hotel te brengen.

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Apen op het strand in Pangandaran:
Dag 1: Aankomst Jakarta
Dag 2: Jakarta - Bogor, Fatahillah plein en Sunda Kelapa oud Batavia
Dag 3: Bogor - Bandung, Botanische tuin
Dag 4: Bandung, stadswandeling
Dag 5: Bandung - Pangandaran, Candi Cangkuang, Kampung Naga
Dag 6: Pangandaran, vrije dag
Dag 7: Pangandaran - Yogyakarta, treinreis

Extensie 1: Apen op het strand in Pangandaran
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 441,- p.p.€ 231,- p.p.€ 175,- p.p.€ 175,- p.p.€ 159,- p.p.€ 146,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
€ 441,- p.p.€ 231,- p.p.€ 175,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 175,- p.p.€ 159,- p.p.€ 146,- p.p.
Inclusief:
 • 2 overnachtingen met ontbijt
 • 2 dagen privé-vervoer met chauffeur (in Bandung is de auto standby en de reis naar Pagandaran)
 • Alle kosten met betrekking tot het transport (parkeergeld, tolgeld, etc), entreegeld  Pangandaran voor auto
 • Treinreis naar Yogyakarta in executive class (Lodaya trein)
 • Uitgebreide Nederlandstalige reisinformatie
 • Nederlandstalige ondersteuning ter plekke door onze lokale vertegenwoordiger

Exclusief:
 • Overige maaltijden
 • In Pangandaran is geen auto standby. Je kunt hier gemakkelijk lopen of desgewenst plaatselijk een excusie boeken.
 • Alle entreegelden, donaties en fooien
 • Accommodatie in Yogyakarta 

Extensie 2: Candi Cangkuang, vulkaan Papandayan en Cipanas
Een heerlijke combinatie: bezoek met een vlot de bijzondere Candi Cangkuang tempel, maak een wandeling naar de top van de actieve Padandayan vulkaan en neem daarna plaats in de heerlijke hotsprings van Cipanas. 

Dag 5: Candi Cangkuang, vulkaan Papandayan en CipanasCandi Cangkuang, vulkaan Papandayan en Cipanas
Vanuit Bandung naar het oude hindoetempeltje Candi Cangkuang. Dit mini-tempeltje in een lotusbloemmeer bereik je met een bamboevlot. Op de weg er naartoe kun je eventueel zelf een dokar (traditionele paardenkar) nemen. Hierna rij je naar de actieve vulkaan Papandayan voor een korte wandeling (uur) naar de top. Als je wilt kun je ter plekke een gids regelen, dat is best wel lekker want je moet af en toe over hete stromen water stappen. Een paar jaar geleden is de vulkaan uitgebarsten en je ziet dan ook niet zozeer een top en een krater, maar een plateau. Je ziet de stoom uit de grond komen en kunt de zwavel ruiken! Papandayan heeft een heel bijzonder maanlandschap en is totaal niet te vergelijken met andere vulkaan gebieden op Java. In Cipanas verblijf je in een hotel waar water uit de hotspring rechtstreeks in de badkamer komt, waar je kunt ontspannen in je eigen bad. De locals schrijven het water een geneeskrachtige werking toe. Je eigen spa!
 
De entrees/donaties vandaag circa: entree Leles €1 pp, Leles dokar €2 voor 2 personen, bamboo raft €4,- (hier kun je met meerdere mensen op), Papandayan entree €7, lokale gids Papandayan per uur ca €8 (deze deel je met je eigen reisgezelschap). 
 
Papandayan is een actieve vulkaan. Beklimming is altijd op eigen risico. De Indonesische autoriteiten kunnen de toegang tot een vulkaan ontraden, beperken of verbieden, indien dit door verhoogde vulkanische activiteit nodig wordt geacht.

Dag 6: Per trein van Tasik Malaya naar YogyakartaPer trein van Tasik Malaya naar Yogyakarta
Wil je eens per trein reizen in Indonesië? Dan is dit een goede gelegenheid. Vroeg in de morgen rij je van Cipanas naar het treinstation in Tasik Malaya, waar je op de trein stapt naar Yogyakarta (treinreis ca 9-16 uur). Een lange afstand overbrug je sneller per trein, en je kunt onderweg een boek lezen, de tijd vliegt voorbij. Vanuit het treinraampje zie je de rijstboeren op de sawa’s werken en trekken dorpen aan je voorbij.
 
Alternatief: ga door met de bouwsteen Apen op het strand van Pangandaran. Je rijdt niet terug naar Bandung, maar door naar Pangandaran.

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Candi Cangkuang, vulkaan Papandayan en Cipanas:
Dag 1: Aankomst Jakarta
Dag 2: Jakarta - Bogor, Fatahillah plein en Sunda Kelapa oud Batavia
Dag 3: Bogor - Bandung, Botanische tuin
Dag 4: Bandung, stadswandeling
Dag 5: Bandung - Cipanas, Leles en Papandayan
Dag 6: Cipanas - Tasik Malaya - Yogyakarta -Borobodur, treinreis, transfers

Extensie 2: Candi Cangkuang, vulkaan Papandayan en Cipanas
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Doordeweek€ 323,- p.p.€ 164,- p.p.€ 119,- p.p.€ 112,- p.p.€ 95,- p.p.€ 78,- p.p.
Cipanas weekend/vooravond vrije dag€ 336,- p.p.€ 177,- p.p.€ 132,- p.p.€ 125,- p.p.€ 108,- p.p.€ 91,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
Doordeweek€ 323,- p.p.€ 164,- p.p.€ 119,- p.p.
Cipanas weekend/vooravond vrije dag€ 336,- p.p.€ 177,- p.p.€ 132,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
Doordeweek€ 112,- p.p.€ 95,- p.p.€ 78,- p.p.
Cipanas weekend/vooravond vrije dag€ 125,- p.p.€ 108,- p.p.€ 91,- p.p.
Inclusief:
 • 1 overnachting met ontbijt
 • Privé vervoer met chauffeur naar Leles, Papandayan, Cipanas en Tasikmalaya voor de trein naar Yogyakarta

Exclusief:
 • Kosten ter plaatse, zoals:
 • Entree Papandayan (ca €7,- p.p.), lokale gids Papandayan (ca €8 per uur per gids)
 • Overtocht met bamboevlot Leles(ca €4,- per vlot), entreegeld Leles (ca €1,-), evt dokar (paardenkar) Leles (ca €2,-)
 • Overige maaltijden, entreegelden, donaties en fooien

Extensie 3: Op bezoek bij de koning van Halimun
Een heel speciale ervaring levert een bezoek aan het traditionele dorp Ciptagelar en het Nationaal Park Halimun op. Het gebied is zowel bijzonder als prachtig maar wordt door zijn ligging weinig bezocht. 

Dag 3: Op naar de zuidkust van JavaOp naar de zuidkust van Java
De immense Botanische tuinen van Bogor (Kebun Raya Bogor) zijn een oase van rust, behalve op zondag wanneer de lokale bevolking gezellig komt picknicken. Hoewel toegeschreven aan Sir Raffles, zijn de 80 hectare grote tuinen in 1817 aangelegd door de Nederlandse botanicus Professor Reinwardt. Tip: Verscholen tussen de bomen ligt een mooi oud Nederlands begraafplaatsje. Hollandse poffertjes kun je eten in restaurant De Daunen en als je dorst hebt, is een verse jonge cocosnoot een goed idee. 
Na de lunch gaat de reis verder in een rit van ongeveer 3 uur naar het strand van Pelabuan Ratu. Je hotel aan het strand van Pelabuan Ratu is zeer comfortabel. Afkoelen van de rit kun je in de zee (wel voorzichtig) of in het zwembad met uitzicht over zee. Er is een zeer goede keuken en je kunt heerlijk dineren aan het strand.
N.B. Pelabuan Ratu is een fijne plek voor een extra dag; luieren, wandelen, genieten van zee en strand of zelfs de mogelijkheid om er te raften.

Dag 4: Jeeptocht naar de koning in het Halimun gebergteJeeptocht naar de koning in het Halimun gebergte
Na het ontbijt rijd je met de gewone auto met chauffeur ongeveer 1,5 uur naar het Nationaal Park Halimun. Je passeert kleine dorpen en hier ontmoet je de jeep met de lokale gids uit Ciptagelar. Samen rijd je dieper de bergen en het nationaal park in over wegen van stenen (zonder stops ongeveer 2 uur). In het traditionele dorp Ciptagelar verblijf je (in principe) in Imah Gede homestay, het traditionelegastenhuis van Abah, de koning. Dat is wel even wat anders dan het Paleis op de Dam! Afhankelijk van het aantal gasten en hun status word je een slaapplaats aangewezen, dit kan bij uitzondering ook bij iemand in het dorp zijn.
 
Abah – letterlijk vader - is een jonge man die aan het hoofd staat van de 640 jaar oude Kasepuhan Ciptagelar, een traditionele mini-overheid (soort koninkrijk) voor 30.000 mensen uit het gebied. De mysterieuze Baduy zijn ook verbonden aan Abah, en treden op als zijn beschermers. De 600 jaar oude tradities hebben een basis in Hindoeïsme en voorouder-verering. Men leeft in harmonie met de natuur. Chemische bestrijdingsmiddelen zijn verboden, bomen worden niet zomaar gekapt, en rijst –belangrijkste bron voor om zelfvoorzienend te zijn- mag niet worden verkocht. Om de grond niet uit te putten, is er maar één rijstoogst per jaar. Eigenlijk is Ciptagelar met zijn 6 eeuwen oude tradities dus hartstikke hip en duurzaam bezig! Biologisch is hier nooit weggeweest.
 
Bijzonder vonden wij het om in de traditionele koninklijke keuken van Meh - letterlijk moeder en dus de koningin - plaats te nemen en te kijken naar alle bedrijvigheid. Meh krijgt als eerste alles te proeven, voordat het aan de gasten wordt gegeven, zelfs witte rijst! Ons souvenir uit Holland werd enthousiast in ontvangst genomen. In de namiddag mochten we zelfs even op audiëntie bij Abah, de koning. Een man hoort een doek om zijn hoofd te wikkelen, maar je petje achterste voren zetten is ook goed! Vrouwen dragen een sarong. Gelukkig had de gids de ingewikkelde procedure om Abah te begroeten uitgelegd. Als je Abah ontmoet begrijp je gelijk waarom hij zo wordt gerespecteerd. Hij is nog maar jong, maar komt heel wijs over. De wijze ouderen hebben voorspeld dat meer mensen willen weten hoe zij hun duurzaam bestaan in harmonie met de natuur voeren. Gasten zijn daarom welkom.

Dag 5: Wandeling in Nationaal Park HalimunWandeling in Nationaal Park Halimun
Na het ontbijt laad je je spullen in de jeep en wandel je samen met de lokale gids het dorp uit. De jeep volgt later en blijft in de buurt. Er is dus een ‘bezemwagen’! Je lokale gids maakt regelmatig onderweg een praatje met een dorpeling, je loopt elkaar hier niet zomaar voorbij. De wandeling gaat over een weg van keien en gaat omhoog en omlaag, de steilheid neemt steeds meer af. Je beginpunt Ciptagelar ligt op 1200 meter. Afhankelijk van je tempo duurt de wandeling gemiddeld 4 uur (snelle lopers kunnen er korter over doen). Je kunt het inkorten door een stuk met de jeep te rijden, maar wij genoten van de soft-hike. Het eerste stuk gaat door een mooi bos. Na dit bos is het zeker de moeite waard om verder door te lopen, het bos opent zich en je kijkt in de vallei met akkers, rijstvelden en dorpen. Als je wilt kun je helemaal doorlopen tot traditioneel dorp Ciptarasa (750 meter hoogte), maar je kunt ook eerder in de jeep stappen. Eventueel kun je hier je meegebrachte witte rijst met zout gewikkelde in bananenblad eten. In Ciptagelar is dit het equivalent van een boterhammetje met boter in een boterhamzakje! Vanaf Ciptarasa rijd je nog 4 km met de jeep door tot het dorp Pangguyangan, waar je vaste auto met chauffeur al op je staat te wachten. Hier neem je afscheid van de gids, die met de jeep weer omkeert. Je rijdt door naar Sukabumi (circa 2 1/2 uur), waar je verblijft in een sfeervol hotelletje tussen de rijstvelden.( Het is ook mogelijk om de laatste nacht aan het strand van Pelabuan Ratu te verblijven)

Dag 6: Van de rust van de rijstvelden naar het voormalige Parijs van JavaVan de rust van de rijstvelden naar het voormalige Parijs van Java
In ongeveer 4 uur rijd je door naar Bandung; je kunt kiezen voor een vrije middag in de stad of de ochtend in Sukabumi. Hier kun je nog genieten van de rust en de geur van de rijstvelden en het Javaanse plattelandsleven.
Je overnacht in Bandung, vroeger het Parijs van Java genoemd. In Jalan Braga, waar nog veel Hollandse huizen staan, is een bakkerijtje terug te vinden met allerlei Hollandse lekkernijen, zoals ontbijtkoek en amandelstaaf.

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Op bezoek bij de koning van Halimun:
Dag 1: Aankomst Jakarta
Dag 2: Jakarta - Bogor, Fatahillah plein en Sunda Kelapa oud Batavia
Dag 3: Bogor - Pelabuan Ratu, botanische tuinen
Dag 4: Pelaburan Ratu - Ciptagelar (Halimun), auto en jeep
Dag 5: Ciptagelar - Sukabumi, jeep en auto
Dag 6: Sukabumi - Bandung
Dag 7: Bandung, stadswandeling
Dag 8: Bandung - Yogyakarta, treinreis

Extensie 3: Op bezoek bij de koning van Halimun
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 917,- p.p.€ 468,- p.p.€ 350,- p.p.€ 318,- p.p.€ 317,- p.p.€ 290,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
€ 917,- p.p.€ 468,- p.p.€ 350,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 318,- p.p.€ 317,- p.p.€ 290,- p.p.
Inclusief:
 • 3 overnachtingen met ontbijt
 • Privéauto met chauffeur
 • Jeeptocht naar en van Ciptagelar
 • Maaltijden Ciptagelar (lunch, diner)
 • Donatie Ciptagelar
 • Angklung voorstelling Ciptagelar
 • ​gids naar Cipatagelar

Exclusief:
 • overige maaltijden
 • fooien

Extensie 4: Verborgen Jakarta
Dag 2: Excursie Verborgen JakartaExcursie Verborgen Jakarta
Even lekker uitslapen en rustig ontbijten op je eerste vakantiedag, ben je vroeg wakker maak dan alvast een plons in het zwembad. Je wordt rond 11 uur opgehaald bij je hotel. Jakarta is een miljoenen stad (tellingen variëren rond zo'n 20 miljoen inwoners) en rond 12 uur heb je het Fatahilla plein bereikt waar je eventuele andere internationale deelnemers aan deze excursie ontmoet. 
 
Je bezoekt vandaag met een lokale gids van een sociaal project verschillende sloppenwijken in Jakarta. Deze illegale woningen liggen in het oude Batavia o.a. aan de treinrails. Je loopt door smalle steegjes, waar een heel gezin in een 1-kamer woning woont. Je maakt met de mensen een praatje. De gidsen zijn er goed bekend, omdat ze er ook sociaal werk doen. De helft van de opbrengst gaat naar deze sociale projecten. De kinderen uit de wijk willen Engels oefenen met de bezoekers. Je kunt, als je wilt, spullen (potloden, speelgoed, baby of kinderkleding) meebrengen en als presentje geven als je met een familie hebt gepraat. De grotere kinderen lopen ook graag een stukje met je mee. Erg leuk is dat je verschillende keren een lokaal vervoersmiddel gebruikt: Tuktuk (bajaj), becak (riksja), boot, fietstaxi (achterop de fiets).
 
Na afloop van de excursie kun je nog zolang blijven als je wilt. Je neemt op eigenlijk gelegenheid gemakkelijk een taxi (of de beroemde tuktuk) terug naar je hotel. 
 
Tip: bekijk vandaag na afloop van de excursie ook het Fatahilla plein, zodat je morgen niet een uur terug hoeft te rijden. Op het Fatahillah plein in de oude Kota van Jakarta waan je je terug in het oude Batavia. Rondom het plein liggen diverse musea (op maandag zijn de meesten gesloten). Het beroemde kanon Si Jagur staat in de tuin van het voormalige stadhuis, gebouwd in 1627. Het graf van de in 1629 gestorven Jan Pieterszoon Coen, de stichter van Batavia, is te vinden in het Wayang museum. In het bankmuseum (zijstraat) zie je hoe de planters hun geld in gigantische kluizen bewaarden. Koffie drinken, borrelen of dineren in koloniale stijl doe je in Café Batavia, uitgeroepen tot een van de beste restaurants van de wereld.
 

Dag 3: Jakarta naar Bogor via Botanische tuinen in BogorJakarta naar Bogor via Botanische tuinen in Bogor
Als je gisteren al het oude Batavia hebt bekeken, hoe je vandaag niet terug te rijden naar het centrum van de stad en kun je direct de snelweg op. Hierdoor heb je relaxed de tijd om Bogor te bekijken. (Is dat niet gelukt, dan is het geen probleem om dit alsnog vanochtend te doen.) De immense Botanische tuinen van Bogor (Kebun Raya Bogor) zijn een oase van rust, behalve op zondag wanneer de lokale bevolking gezellig komt picknicken. Hoewel toegeschreven aan Sir Raffles, zijn de 80 hectare grote tuinen in 1817 aangelegd door de Nederlandse botanicus Professor Reinwardt. Tip: Verscholen tussen de bomen ligt een mooi oud Nederlands begraafplaatsje. Hollandse poffertjes kun je eten in restaurant De Daunen en als je dorst hebt, is een verse jonge cocosnoot een goed idee. Het guesthouse heeft een heerlijk zwembad in een groene tuin tussen de rijstvelden. Je kunt ook een wandelingetje in de rijstvelden maken. 

Dag 4: Puncak pas naar BandungPuncak pas naar Bandung
Vandaag gaat de route via de Puncakpas door naar Bandung. De pas is beroemd om zijn saté kelinci (konijn) en saté kambing (geit), waarvoor talloze lokale dagjesmensen een stop aan de top maken. Onderweg kun je een theeplantage met fabriek bezoeken en wordt duidelijk hoeveel werk  je dagelijkse bakkie thee wel niet is. Je overnacht in Bandung, vroeger het Parijs van Java genoemd. In Jalan Braga, waar nog veel Hollandse huizen staan, is een bakkerijtje terug te vinden met allerlei Hollandse lekkernijen, zoals ontbijtkoek en amandelstaaf. Je neemt afscheid van je chauffeur. 

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Verborgen Jakarta:
Dag 1: Aankomst Jakarta
Dag 2: Jakarta
Dag 3: Jakarta - Bogor
Dag 4: Bogor - Bandung
Dag 5: Bandung, stadswandeling
Dag 6: Bandung - Yogyakarta, treinreis

Extensie 4: Verborgen Jakarta
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 197,- p.p.€ 133,- p.p.€ 127,- p.p.€ 125,- p.p.€ 129,- p.p.€ 128,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
€ 197,- p.p.€ 133,- p.p.€ 127,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 125,- p.p.€ 129,- p.p.€ 128,- p.p.
Inclusief:
 • Excursie Verborgen Jakarta met Engelssprekende gids
 • Diverse lokale vervoersmiddelen tijdens de Excursie Verborgen Jakarta
 • Transfer van hotel naar meeting point Fatahilla plein (terugweg op eigen gelegenheid)
 • Extra nacht Jakarta

Excursies
Van dag tot dag
Impressie
Indonesië reizen - Java - Kota & Sunda Kelapa, JakartaIndonesië reizen - Java - Kota & Sunda Kelapa, JakartaIndonesië reizen - Java - Kota & Sunda Kelapa, JakartaIndonesië reizen - Java - Kota & Sunda Kelapa, JakartaIndonesië reizen - Java - Villa Isola, BandungIndonesië reizen - Java- Savoy Homann, BandungIndonesië reizen - Java - Straatleven van JakartaIndonesië reizen - Java - Bajaj in JakartaIndonesië reizen - Java - Botanische tuinenIndonesië reizen - Java - Botanische tuinenIndonesië reizen - Java - Candi CangkuangIndonesië reizen - Java - Ereveld menteng Pulo, JakartaIndonesië reizen - Java - Glodok Chinese wijk, JakartaIndonesië reizen - Java- Chinese Tempel, BandungIndonesië reizen - Java- Uitzicht Treinreis van Tasik Maya naar YogyakartaIndonesië reizen - Java- Uitzicht Treinreis van Tasik Maya naar Yogyakarta
Reacties van reizigers (67)
 

Blogs over Indonesië


Sluiten