Rondreis Bali: Ontspannen familiereis Bali

Bali: Rondreis Indonesie - Ubud - Pemuteran - Munduk - Lovina - Padangbai - Sanur

Deze reis heeft een rustig reistempo -Slow Travel dus- en geeft je veel gelegenheid om er zelf op uit te trekken. Dat maakt deze rondreis Bali zeer geschikt voor families met kinderen, maar ook voor iedereen die op een rustiger tempo wil reizen. Deze Familierondreis Bali leidt je weg van de toeristische massa in het zuiden en laat je alle authentieke kanten van magisch Bali ervaren. Je gaat op dolfijnexcursie, wandelen in rijstvelden, snorkelen boven prachtig koraal, en onderweg stop je bij alle belangrijke bezienswaardigheden zodat je niets mist. Op je vrije dagen kun je zelf kiezen of je wilt fietsen, wandelen door sawa's of koken bij mensen thuis. Geniet van de vriendelijke bevolking en de bijzondere cultuur van Bali!
 

Hoogtepunten van deze rondreis:

  • Snorkelen Menjangan eiland
  • Schildpadden opvang
  • Eco trekkings door rijstvelden
  • Dolfijnen spotten
  • Strand bij Padangbai en Sanur
  • Ontspannen reistempo
  • ​Veel vrije tijd
  • Extensie: Paradijselijk Gili Meno
  • Keuze uit excursies in Ubud en Pemuteran
Reisschema
Dag 1: Amsterdam - Denpasar
Dag 2: Aankomst Denpasar, transfer naar Ubud
Dag 3: Ubud, vrije dag
Dag 4: Ubud, vrije dag
Dag 5: Ubud, vrije dag
Dag 6: Ubud - Pemuteran, stops onderweg
Dag 7: Pemuteran, snorkelexcursie Menjangan eiland
Dag 8: Pemuteran
Dag 9: Pemuteran - Munduk, via warmwaterbronnen, boeddhistisch klooster
Dag 10: Munduk, soft trekking
Dag 11: Munduk - Lovina, waterval en Danau Bratan
Dag 12: Lovina, vrije dag
Dag 13: Lovina, dolfijn spotten
Dag 14: Lovina - Besakih - Padangbai
Dag 15: Padangbai, vrije dag
Dag 16: Padangbai, vrije dag
Dag 17: Padangbai - Sanur, stops onderweg
Dag 18: Sanur, vrije dag
Dag 19: Sanur - Vliegveld Denpasar
Dag 20: Aankomst Amsterdam
Dag tot dag

Dag 1: Je vakantie naar Bali begint

Je vakantie naar Bali begint
Zodra je het vliegtuig pakt, voor je vlucht van Amsterdam naar Denpasar, begint je Bali vakantie eigenlijk al. Leun achterover en relax, alles is al voor je geregeld!

Dag 2: Eten, Bidden, Beminnen in Ubud

Eten, Bidden, Beminnen in Ubud
Aankomst in Denpasar en transfer naar Ubud, een gezellig plaatsje bekend uit het boek en de film Eten, Bidden, Beminnen. Het gezellige Ubud is vol met mooie boetiekjes, fijne spa's voor een Ayurvedische Balinese massage en lekkere restaurantjes. De places to be zijn biologische restaurants zoals het hippe Clear, yogi hotspot Kafé, het relaxte Bali Buddha, raw food in het kleine Soma, drink een verse kokosnoot in Juice Ja of laat je verwennen in het luxere Nomads. Nu begint je Bali vakantie écht! 

Dag 3: Het apenbos in Ubud

Het apenbos in Ubud
De komende dagen zijn naar eigen inzicht in te delen. Je kunt het beroemde apenbos bezoeken, waar de apen elkaar zitten te vlooien voor de tempels. Pas wel op, zeker met kinderen, de apen staan erom bekend dat ze soms bijten of spullen afpakken. Voer ze niet en blijf op een afstand. Het is ook mogelijk het paleis van de Koninklijke familie van Ubud te bekijken. Vergeet vooral ook niet naar één van de vele traditionele dansoptredens te gaan, waar Ubud beroemd om is. De Kecak dans is onze favoriet: 50 tot 100 mannen in traditionele sarong maken met hun stem het geluid van een heel orkest bij het licht van fakkels. Magisch!

Dag 4: Ubud en omgeving verkennen

Ubud en omgeving verkennen
Ubud is een uitstekende uitvalsbasis voor excursies in de omgeving. Ga fietsen of wandelen tussen de groene rijstvelden, beklim de Batur vulkaan, ga raften of leer Balinees koken bij mensen thuis. Dit kun je zelf regelen, maar wij hebben alle excursies voor je uitgeprobeerd en de meest interessante voor je geselecteerd. Kies zelf welke het beste bij je past! Je kunt er meer over lezen onder Excursies.

Dag 5: Vrije dag in het gezellige Ubud

Vrije dag in het gezellige Ubud
Een laatste dag in dit levendige stadje, waar van alles te doen is. Shoppen, lekker eten, zwemmen, luieren: kies zelf maar. En natuurlijk kun je ook vandaag een interessante excursie in de omgeving maken, waardoor je nog meer uit je reis haalt.

Dag 6: Trip dwars over het eiland

Trip dwars over het eiland
Vertrek naar Pemuteran, in het uiterste noordwesten van Bali. Je reist per privé auto met Engelssprekende chauffeur,  onderweg maak je volop stops voor de bezienswaardigheden van Bali en om het prachtige landschap te fotograferen. Pemuteran heeft een prachtig wit strand en is één van de eerste plekken ter wereld waar koraal door middel van elektriciteit wordt gestimuleerd opnieuw aan te groeien. National Geografic besteedde er een uitzending aan.

Dag 7: Snorkelen bij Menjangan eiland

Snorkelen bij Menjangan eiland
Vandaag maak je een schitterende snorkelexcursie naar Menjangan eiland, onderdeel van het Nationaal Park West Bali. Na een rit per busje naar de haven, vaart een lokale boot je in een half uur naar het eiland. Het turkooizen water is superhelder, je kunt meters diep naar de koraalmuur kijken. Visjes in alle kleuren van de regenboog zwemmen om je heen. De gids weet van alles aan te wijzen. En ook als je nog nooit gesnorkeld hebt, weet hij je al snel op je gemak te stellen. Je picknickt op het poederwitte strand of in de boot (afhankelijk van stroming).
 
Inclusief: transport, gids & boot voor 3 uur, lunchbox. Exclusief: handdoek zelf meebrengen, snorkelspullen in Pemuteran huren (ivm diefstal en verlies helaas niet mogelijk om dit inclusief aan te bieden), entree en activiteiten toeslag Nationaal Park Bali Barat ter plaatse te voldoen.
 

Dag 8: Schildpadden in Pemuteran

Schildpadden in Pemuteran
Een lekker dagje om te genieten van het strand of te snorkelen naar het Reef Recharge project. Het is ook erg leuk om het schildpaddenproject te bezoeken, even verder op het strand. Als je wilt, kun je zelfs een schildpadje uitzetten in zee. Als je actief wilt zijn, kun je ook de fietsexcursie boeken. De opbrengsten gaan naar kansarme dorpsjongeren. Met één van deze lokale jongeren als gids, ga je fietsen in de omgeving van het dorp. De jongeren leren zo beter Engels spreken, doen werkervaring op voor een toekomstige baan als gids en verdienen hun schoolgeld bij elkaar. Hun gedrevenheid om Engels te leren spreken en alles goed te doen om het je naar de zin te maken, is erg ontwapenend!

Dag 9: Noord Bali verkennen

Noord Bali verkennen
Vandaag staat een auto met chauffeur klaar om het noorden van Bali te verkennen. In de natuurlijke warmwaterbronnen van Air Panas Banjar kun je lekker relaxen. Terwijl je in het thermale water van 38 C ligt, kijk je naar de tropische planten en bomen rondom het bad. Acht gebeeldhouwde naga, mythische slangen, spuiten water van de natuurlijke warmwaterbron in het bad, wat weer overloopt in twee andere baden. Als je uit gepoedeld bent, brengt de chauffeur je naar het enige boeddhistische klooster van Bali.
Halverwege de middag kom je aan in Munduk, een klein dorpje in de groene heuvels van Centraal Bali. Je slaapt in een hotel dat zich inzet voor duurzaam toerisme. Daardoor kun je hier veel verschillende traditionele activiteiten leren, zoals een Balinees instrument bespelen, medicinale kruiden workshop en zelfs een spiritueel gesprek met een Balinese priester als je meer wilt weten over het Balinees hindoeïsme (als je dit wilt, kun je dit bij aankomst in het hotel aangeven, voor de volgende middag). Is het eco-hotel volgeboekt, dan verblijf je in een van de andere gezellige guesthouses in Munduk, allen met mooi uitzicht. Ook dan kun je op eigen gelegenheid het eco-hotel bezoeken voor deze activiteiten. 
Tip: Je kunt deze rondreis verlengen met een avontuurlijk bezoek aan de Ijen vulkaan op Java. Zie Extensies.
 

Dag 10: Munduk, de fruittuin van Bali

Munduk, de fruittuin van Bali
In de ochtend maak je een trekking van een uur of 3-4, onder leiding van een enthousiaste en goed Engels sprekende gids. Het is echt ongelofelijk, elke 100 meter lijkt er wel weer iets nieuws aan de boom te hangen. We zien katoen, limoen, avocado, nootmuskaat, vanille, peper, salak, durian, banaan, kokosnoot, jackfruit en starfruit. Munduk is echt de groente- en fruittuin van Bali! Vaak loopt de gids over een klein paadje om zo de mooiste plekjes te kunnen laten zien. Goede wandelschoenen zijn een must. Voor iedereen met een normale conditie is deze trekking goed te doen. Kun je om een of andere reden niet over glibberige paadjes, geef dit van te voren aan, dan neemt de gids een iets andere route met wat betere paden. We hebben al veel wandelingen gemaakt in Indonesië, maar dit is wel onze favoriet! Moe maar voldaan zit je aan je lunch, die heb je wel verdiend! In het hotel kun je een massage boeken. Munduk is echt een plek om te relaxen, een boek te lezen en te genieten van het uitzicht vanaf je veranda. Je komt hier helemaal tot rust.
 
Ben je niet iemand om een middag stil te zitten, volg dan een workshop (bij aankomst aangeven) Balinese dans, Balinees instrument bespelen, bamboe muziekinstrument maken, Balinese kookcursus, palmblad weefworkshop (traditionele offertjes voor de goden maken), medicijn maken op basis van geneeskrachtige kruiden; of neem een Basis Hatha yoga of een Indonesische taalles. Een andere interessante mogelijkheid is een spirituele discussie met lokale Balinees-hindoeïstische priester. Al deze activiteiten kun je bij aankomst in de Ecolodge aanvragen. De activiteiten worden uitgevoerd door de dorpsbewoners en zijn dus op basis van beschikbaarheid.
 
Heb je wat tijdnood voor je Bali reis, dan kun je ook besluiten één nacht in Munduk te blijven en na de trekking door te reizen.

Dag 11: Het groene hart van Bali

Het groene hart van Bali
Een auto met chauffeur haalt je op voor een mooie dagtocht door het hart van Bali. Vanuit de heuvels heb je een prachtig uitzicht op de bergmeren die vlak naast elkaar liggen. Pura Ulun Danau Bratan is een tempel op een soort eilandje in het bergmeer Danau Bratan. Als je zoals wij geluk hebt, zie je misschien zelfs een hele stoet mensen in kleurrijke traditionele kleding die offers komen brengen. Op de groente en fruitmarkt zijn de specerijen een leuk souvenir.  
Hierna rijd je door naar de Gitgit waterval. Het pad ernaar toe wordt geflankeerd met allerlei souvenirstalletjes. Lokale jongeren nemen vaak onder luid gejoel een bad in het koude water.
Lovina is een klein vissersplaatsje aan het strand. Het centrum van het rustige vakantieplaatsje wordt gevormd door één hoefijzervormige straat met restaurantjes en enkele winkeltjes. De hotels liggen naar oost en west uitgewaaierd aan het strand.


Dag 12: Heerlijk relaxen in Lovina

Heerlijk relaxen in Lovina
Een dagje om heerlijk naar eigen inzicht in te vullen. Het hotel heeft een fijn zwembad en de zee is dichtbij. Lovina heeft geen echt mooi strand: het is zwart en overal staan vissersboten. Maar het is een heerlijk strand om over te wandelen. Langs het hele strand wonen Balinese families, en je zult overal vriendelijke gezichten zien en kinderen die in zee spelen. En vergeet de zonsondergang niet: die is hier beroemd.

Dag 13: Dolfijnen spotten bij Lovina

Dolfijnen spotten bij Lovina
In alle vroegte stap je in een lokale boot, op weg naar waar groepen dolfijnen ieder ochtend om 6 uur op zoek zijn naar vis voor hun ontbijt. Het is altijd spannend of je de dolfijnen zult spotten, maar in Lovina is de kans wel erg groot. Daardoor zul je zeker niet de enige zijn, die graag de dolfijnen wil kieken. Zeker in het hoogseizoen zijn er tientallen bootjes op het water. Weer terug in het hotel kun je rustig ontbijten, de rest van de dag is vrij. 
 
 

Dag 14: Goden op de Agung berg en Besakih Moedertempel

Goden op de Agung berg en Besakih Moedertempel
Je neemt een mooie weg dwars door de groene binnenlanden van Bali naar Padangbai. Deze niet toeristische route gaat via het hooggelegen vruchtbare Kintamani en het Batur meer bij de Batur vulkaan. Je rijdt een rustige route door Oost-Bali langs prachtige rijstvelden met daarachter de indrukwekkende Agung vulkaan, met 3.000 meter de grootste en heilige vulkaan van Bali. Hier wonen de Goden als op de berg Olympus! Op de flanken van de machtige Agung berg kun je Pura Besakih bezoeken, de belangrijkste moedertempel van Bali. Enorme trappen leiden je tot dichtbij de goden. Ter hoogte van Rendang vind je vervolgens schitterende rijstterrassen, dit gebied is zo mooi dat het zelfs is uitgeroepen tot Unesco-erfgoed! Houd je van authentiek, eenvoudig en rust, dan is Padangbai in het oosten van Bali een goede keuze voor een paar vrije dagen bij het strand. Kijk naar de bedrijvigheid in de kleine haven, vanwaar ook de grote langzame ferryboot naar Lombok vertrekt.
 

Dag 15: Snorkelen bij Padangbai of verken Oost-Bali

Snorkelen bij Padangbai of verken Oost-Bali
Een heerlijke vrije dag om naar eigen inzicht in te delen. Niets moet, alles mag. Voor de duikers is er de mogelijkheid om aan het strand te duiken. Of boek een duikboottocht en duik vlak langs de kust, waar je ook haaien kunt spotten en scholen barracuda's. Je kunt zelfs met de speedboot naar Nusa Lembongan om te duiken bij Manta Point, met kans op manta rays of de mola mola (zonnevis) in het seizoen. Padangbai is ook een prima plek om Oost-Bali te verkennen. Huur een brommertje of neem een lokale bemo. Ga naar het waterpaleis van Tirtagangga, en op de terugweg naar het drijvende paleis Puri Taman Ujung. Je kunt ook Bali Aga dorp Tenganan bezoeken, een traditioneel dorp dat is geopend voor bezoekers. Tip: Ga 's avonds een keertje eten in Topi Inn. Een leuk restaurant aan het eind van de boulevard.

Dag 16: Geniet van het levendige havenplaatsje

Geniet van het levendige havenplaatsje
Je hebt nog een dag om te zwemmen bij een van de strandjes, te snorkelen of te duiken of de omgeving te verkennen. Wandel over de heuvel naar White Sand beach of de andere kant op naar Blue Lagoon beach, strandjes die alleen te voet bereikbaar zijn. Duik in de golven (en wel goed opletten met de stroming) en een hapje eten in één van de kleine restaurantjes op White Sand beach. Of laat je lekker masseren op het strand. Ga ook eens kijken bij de levendige haven waar de grote veerboten naar Lombok vertrekken.  

Dag 17: Van oost naar zuid Bali

Van oost naar zuid Bali

Van Padangbai rijd je naar Sanur. Onderweg kun je verschillende stops maken. Bijvoorbeeld bij het Kertagosa paleis in Klungkung en de vleermuis tempel Goa Lawah. Wil je nog andere stops maken, dan kan dat in overleg met je chauffeur.
Sanur is een handige plaats om je reis relaxed te eindigen, omdat het vlakbij het vliegveld ligt. Daarbij heeft het een van de beroemde stranden van Bali, met restaurantjes op het strand waar je lekker geroosterde vis kunt eten.

Dag 18: Strandleven van Sanur

Strandleven van Sanur
Vrije dag in Sanur. Geniet van zon, zee en strand. Drink een verse sapje of koud biertje en 's avonds een visje op de barbecue.
 
 

Dag 19: Van Denpasar naar Amsterdam

Van Denpasar naar Amsterdam
Helaas, tijd om uit te checken, je Bali vakantie zit erop. Je wordt opgehaald door een chauffeur die je rechtstreeks naar de luchthaven brengt. Je vliegt weer terug naar Amsterdam.

Dag 20: Einde van je Bali vakantie

Einde van je Bali vakantie
Aankomst in Amsterdam. Vol indrukken, mooie foto's en fijne souvenirs kom je weer thuis. We weten zeker dat 'magisch Bali' ook jou heeft betoverd!

Achtergrond

Spiritueel en creatief Ubud

Je Bali vakantie begint in Ubud, het spirituele en creatieve hart van Bali. Er zijn veel mooie boetiekjes, leuke galerieën en veel lekkere restaurants. In Ubud is voor iedereen altijd iets te doen. We hebben een aantal interessante Bali excursies alvast voor je geselecteerd, in Ubud heb je tijd om er 2 uit te kiezen. Zo maak je echt je Indonesië vakantie op maat. Lekkerbekken kunnen een kookcursus volgen, heel bijzonder bij een Balinese familie thuis. Actievelingen maken een wandeling langs de kraterrand of een fietstocht heuvelafwaarts vanaf Mount Batur. De interessante Herbal Walk door groene sawa’s, kan gecombineerd worden met een Jamu workshop, waar je leert om een kruidenmedicijn te maken. Nieuwsgierigen gaan op zoek naar de belangrijkste archeologische vondsten uit de vroegere koninkrijken. Go Fair, en bezoek dan ook het indrukwekkende project van de Cahaya Mutiara Stichting, tijdens deze  'ontdek de groene omgeving van Ubud'-toer.
 

Snorkelen bij Pemuteran

Ga snorkelen in het kristalheldere water vol gekleurde vissen bij Menjangan eiland, in het Nationaal Park West Bali (Bali Barat). Verblijf in een hotel aan zee en geniet optimaal van het meest relaxte strand in Bali. Al snorkelend kun je zelf een uniek 'Reef Recharge' project zien, dat zorgt voor nieuw koraal voor de deur van het hotel. Bezoek het schildpadden project en zet een babyschildpad uit in zee.
 

Groene heuvels van Munduk

Geniet van het uitbundig groen van Munduk, de fruittuin van Bali. Koel gelegen in de bergen, is dit de ideale plek voor een trekking, met prachtige uitzicht over de vallei. Bezoek het mistige meer van Bratan met de elegante tempel Ulun Danau, omringd door lotusbloemen. Je slaapt in tot Eco-cottage omgebouwde lumbungs, waar traditioneel rijst in werd bewaard, of in een klein guesthouse. Dit is de plek om aardbeien te eten en vanaf je veranda te genieten van het uitzicht over de vallei.
 

Dolfijnen bij Lovina

Zie dolfijnen buitelen door het zeewater. Houd je camera in de aanslag, want Lovina is één van de beste plaatsen ter wereld om dolfijnen te spotten. Poedel in warmwaterbronnen en koel af bij een 40 meter hoge waterval. Bekijk grappige tempeltjes, bezoek het enige boeddhistische klooster van Bali of neem de tijd om lekker te relaxen.
 

 

Strandleven in Padangbai en Sanur 

Je Bali vakantie eindig je ontspannen aan het strand. Padangbai is relatief onontdekt en heeft twee kleine, strandjes en een vriednelijke boulevartd. Sanur biedt niet alleen een relaxed strandleven, je kunt er ook goed shoppen en heerlijk eten.

Deze rondreis kan worden uitgebreid met de Extensie Paradijselijk Gili Meno, voor een verblijf van drie nachten op dat paradijselijke eilandje. Aanrader!
 
Hotel & Vervoer
Accommodatie:
In Ubud hebben we gekozen voor een gezellig middenklasse hotelletje met een mooie tuin met zwembad. Wil je jezelf aan het begin van je vakantie verwennen met een zeer luxe hotel, dan zijn er upgrade mogelijkheden. In Pemuteran slaap je in charmante cottages met een eigen veranda, gelegen in een mooie tuin en aan het strand. In Munduk slaap je in authentieke Lumbungs, huizen op palen waar traditioneel de rijst in werd opgeslagen. David Bowie en Iman gingen je voor en nu slaap jij beschermd door de rijstgodin! Vanaf je eigen veranda bij je cottage heb je een mooi uitzicht over de groene vallei. Het hotel heeft een voorbeeld functie voor duurzaam toerisme; zij helpen ook de lokale families hun guesthouse te runnen. Indien de Lumbungs vol zijn, slaap je in een van deze guesthouses, gerund door een lokale familie, ook erg karakteristiek. In Lovina verblijf je in een fijn hotel met een mooie tuin met zwembad. Het hotel ligt aan zee, dus je kunt zo een plons nemen. In Padangbai verblijf je in een centraal gelegen hotelletje met zwembad, vlakbij de boulevard. Je hebt zicht op de boten in de haven. Van hieruit loop je zo naar een van de twee leuke strandjes. Je kunt hier leren duiken. In Sanur verblijf je in een gezellig hotelletje, met een mooie tuin met zwembad. Het hotel ligt dichtbij het strand, gezellige restaurants en leuke shops. Wil je graag je vakantie afsluiten in een zeer luxe hotel, dan kunnen we dat -tegen een meerprijs- uiteraard ook regelen.
 
Extensie Gili Meno:
Op Gili Meno zijn de accommodaties iets eenvoudiger, zoals een koud water douche. Aangezien het toch 30 graden is, maakt dat eigenlijk niet echt uit. Onze eerste keuze is een sfeervolle accommodatie, met een tuin waarin de bungalows staan (derde slaapplaats mogelijk) en het ligt op een rustige plek aan het strand. Een duikschool en andere restaurantjes zijn op loopafstand.


Vervoer:
Kom je aan op het vliegveld, dan staat de chauffeur klaar met een bordje met je naam erop, om je rechtstreeks naar Ubud te brengen. Een relaxed begin van je vakantie!

Voor alle dagtochten word je opgehaald bij je hotel door een privé auto met chauffeur. Van te voren stellen we in overleg met jou een programma vast, ter plekke in Bali ontvang je een draaiboek waarin alles nog eens staat. Onderweg heb je alle tijd voor foto stops en de chauffeur weet waar je lekker kunt eten onderweg. De chauffeurs waar wij mee werken zien jou als gast en trots laten ze hun eiland Bali van haar beste kant zien. De Engelssprekende chauffeurs zijn geen officiële gidsen, maar weten je prima wegwijs te maken. Bij de stops ga je dus lekker je eigen gang. Je krijgt voor onderweg informatie en een draaiboek van ons mee. En wil je toch nog meer weten van een bezienswaardigheid, dan neem je ter plaatse gewoon een lokale gids. Je maakt van iedere vervoerdag dus een leuke excursiedag om veel van het onbekende Bali te zien. De weg er naar toe is minstens even leuk als de bestemming zelf. 
 
Extensie Gili Meno:
Let op: de snelboot doet zijn naam eer aan... hij gaat echt snel. Soms zijn er op de heen- of terugreis hoge golven. De boot stuitert dan behoorlijk op de golven. Word je snel zeeziek, zorg dan dat je ruim van te voren tabletjes tegen zeeziekte in neemt of van die handige polsbandjes met drukpunten (het lijkt er op dat ze echt werken!).
 
 
Prijzen
De hieronder vermelde prijzen zijn geldig tot 15 december 2019. De prijzen zijn per persoon, gebaseerd op 2 personen per kamer. Bij een reis met 3 of 5 personen wordt een derde bed (stretcher, daybed, matras) op de kamer bijgezet; de prijs voor een eenpersoonskamer is op aanvraag. Wij behouden ons het recht voor om onze prijzen te wijzigen. In de zomer (juli/augustus/september), rond de feestdagen (van 15 december t/m 15 januari) en het Suikerfeest berekenen we een hoogseizoentoeslag. Prijzen kunnen ook fluctueren door o.a. wijzigingen in de brandstof prijzen of de wisselkoers. De minimale reisduur is 7 dagen. Een reis kan tot uiterlijk 14 dagen voor vertrek worden geboekt.

Rondreis Bali: Ontspannen familiereis Bali
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 2.114,- p.p.€ 1.074,- p.p.€ 887,- p.p.€ 922,- p.p.€ 864,- p.p.€ 864,- p.p.
Inclusief:
 • 17 overnachtingen met ontbijt.
 • Rechtstreekse privé-transfer vliegveld- Ubud, niet Engelssprekende chauffeur.
 • Dagtocht Ubud-Pemuteran met Engels sprekende privé-chauffeur inclusief stops.
 • Excursie snorkelen Menjangan eiland. Inclusief: transport, gids & boot voor 3 uur, lunchbox. Exclusief: entree en activiteiten toeslag Nationaal Park ter plaatse voldoen, handdoek zelf meebrengen, snorkelspullen in Pemuteran huren (ivm diefstal en verlies helaas niet mogelijk om dit inclusief aan te bieden).
 • Dagtocht Pemuteran-Munduk per privéauto met chauffeur met excursie naar meer en tempel.
 • Eco-trekking met Engels sprekende gids circa 3-4 uur in Munduk.
 • Dagtocht Munduk-Lovina per privéauto met chauffeur voor bezoek aan warmwaterbronnen en waterval.
 • Boottrip dolfijnen spotten excursie Lovina.
 • Dagtocht Lovina-Padangbai per privéauto met Engels sprekende chauffeur met diverse stops onderweg.
 • Dagtocht Padangbai naar Sanur per privé auto met Engels sprekende chauffeur met diverse stops onderweg
 • Transfer van Sanur naar de luchthaven
 • Uitgebreide Nederlandstalige reisinformatie bij aankomst
 • Nederlandstalige ondersteuning ter plekke door onze lokale vertegenwoordiger

Exclusief:
 • Internationale en binnenlandse vluchten
 • Overige entreegelden, donaties en fooien
 • Excursies die niet zijn genoemd onder inclusief zijn optioneel en dus op eigen gelegenheid of waar aan gegeven bij te boeken.
 • De prijzen voor de excursies voor Ubud staan hieronder en zijn extra bij te boeken.
 • De prijzen voor de excursies met jongeren in Pemuteran staan hieronder en zijn extra bij te boeken.

Excursie 1: Fietsen rond Pemuteran
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 47,- p.p.€ 24,- p.p.€ 24,- p.p.€ 24,- p.p.€ 24,- p.p.€ 24,- p.p.
Inclusief huur van de fiets, een Engelstalige gids en een snack.

Excursie 2: Dagtour: Ontdek de groene omgeving van Ubud
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 78,- p.p.€ 39,- p.p.€ 26,- p.p.€ 26,- p.p.€ 23,- p.p.€ 20,- p.p.
Inclusief privé auto met Engelssprekende chauffeur. Exclusief entrees en lokale gidsen tijdens de Tour in omgeving, je beslist en betaalt ter plekke wat je wilt zien.

Excursie 3: Kookcursus bij Balinese familie
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
vanuit Ubud€ 169,- p.p.€ 85,- p.p.€ 71,- p.p.€ 64,- p.p.€ 68,- p.p.€ 64,- p.p.
Sidemen/Sanur€ 175,- p.p.€ 88,- p.p.€ 73,- p.p.€ 68,- p.p.€ 73,- p.p.€ 68,- p.p.
Inclusief privé auto met Engelssprekende chauffeur/gids, bezoek aan markt, Kertagosa paleis in Klungklung en (zelfgekookte) Balinese lunch bij familie in Balinese compound.

Excursie 4: Bike trip vanaf Mount Batur
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 49,- p.p.€ 49,- p.p.€ 49,- p.p.€ 49,- p.p.€ 49,- p.p.€ 49,- p.p.
Inclusief ontbijt, lunch, transport, gids, drinkwater, op basis van join in (groepsgrootte maximaal 12 personen). Vanaf 4 charter (privé tocht) ook mogelijk.

Excursie 5: Herbal Walk
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 15,- p.p.€ 15,- p.p.€ 15,- p.p.€ 15,- p.p.€ 15,- p.p.€ 15,- p.p.
Inclusief Engelssprekende gids, versnapering onderweg.

Excursie 6: Purificatieceremonie met Balinese healer
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 76,- p.p.€ 52,- p.p.€ 52,- p.p.€ 52,- p.p.€ 52,- p.p.€ 52,- p.p.
Inclusief transport per auto, sarong en sjaal, offerandes, wierrook en bloemen, healer I Made Sumantra.

Excursie 7: Jamu workshop - Zelf Ayurveda kruidenmedicijn maken
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 39,- p.p.€ 39,- p.p.€ 39,- p.p.€ 39,- p.p.€ 39,- p.p.€ 39,- p.p.
Inclusief Engelstalige uitleg en recepten. Wat je maakt mag je bovendien meenemen!

Excursie 8: Wandelen op de bergkam van de Mount Batur vulkaan
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 150,- p.p.€ 76,- p.p.€ 76,- p.p.€ 76,- p.p.€ 76,- p.p.€ 76,- p.p.
Inclusief: lokale gids, eenvoudig ontbijt (fruit en zoet brood) op uitzichtpunt, transport van en naar Ubud, boot overtocht. (NB. Deze excursie is join-in, er kunnen andere reizigers - max. 6 - op mee gaan)

Excursie 9: Herbal Walk & Jamu workshop (Ayurvedisch kruidenmedicijn)(8:00-16:00)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 52,- p.p.€ 52,- p.p.€ 52,- p.p.€ 52,- p.p.€ 52,- p.p.€ 52,- p.p.
Inclusief: Engelssprekende gids Herbal Walk, versnapering, Engelssprekende gids Jamu workshop en recepten. Wat je maakt mag je meenemen. Lunch is op eigen gelegenheid, de gids kan je meenemen naar een eenvoudige maar goede warung (lokaal eethuisje).
 
Extensies

Extensie 1: Extra vrije dag in Sanur


Voor je het weet zit je reis er op, geniet dus een extra dagje van het relaxte leven op de heerlijke stranden van Sanur. 

Dag 19: Extra vrije dag in Sanur

Extra vrije dag in Sanur
Een extra dag om nog van alles te ondernemen of juist erg lui te zijn. Tip: ga eens kijken op de avondmarkt (night market).

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Extra vrije dag in Sanur:
Dag 1: Amsterdam - Denpasar
Dag 2: Aankomst Denpasar, transfer naar Ubud
Dag 3: Ubud, vrije dag
Dag 4: Ubud, vrije dag
Dag 5: Ubud, vrije dag
Dag 6: Ubud - Pemuteran, stops onderweg
Dag 7: Pemuteran, snorkelexcursie Menjangan eiland
Dag 8: Pemuteran
Dag 9: Pemuteran - Munduk, via warmwaterbronnen, boeddhistisch klooster
Dag 10: Munduk, soft trekking
Dag 11: Munduk - Lovina, waterval en Danau Bratan
Dag 12: Lovina, vrije dag
Dag 13: Lovina, dolfijn spotten
Dag 14: Lovina - Besakih - Padangbai
Dag 15: Padangbai, vrije dag
Dag 16: Padangbai, vrije dag
Dag 17: Padangbai - Sanur, stops onderweg
Dag 18: Sanur, vrije dag
Dag 19: Sanur, extra vrije dag
Dag 20: Sanur - Vliegveld Denpasar
Dag 21: Aankomst Amsterdam

Extensie 1: Extra vrije dag in Sanur
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 114,- p.p.€ 58,- p.p.€ 54,- p.p.€ 58,- p.p.€ 58,- p.p.€ 58,- p.p.


Extensie 2: Extra vrije dag in Ubud


Nog niet uitgekeken in Ubud? Er valt hier ook van alles te ontdekken. Fiets bijvoorbeeld Mount Batur af, woon een purificatieceremonie bij of maak een Herbal Walk. Een extra dagje is een goede optie!

Dag 6: Extra vrije dag in Ubud

Extra vrije dag in Ubud
In Ubud is zoveel te zien en te doen, dat een extra dag hier goed uitkomt. Je kunt één van onze optionele excursies boeken, maar ook zelf op pad gaan; wandelen door de rijstvelden rondom Ubud, het paleis bezoeken, shoppen of een dagje relaxen.

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Extra vrije dag in Ubud:
Dag 1: Amsterdam - Denpasar
Dag 2: Aankomst Denpasar, transfer naar Ubud
Dag 3: Ubud, vrije dag
Dag 4: Ubud, vrije dag
Dag 5: Ubud, vrije dag
Dag 6: Ubud, vrije dag
Dag 7: Ubud - Pemuteran, stops onderweg
Dag 8: Pemuteran, snorkelexcursie Menjangan eiland
Dag 9: Pemuteran
Dag 10: Pemuteran - Munduk, via warmwaterbronnen, boeddhistisch klooster
Dag 11: Munduk, soft trekking
Dag 12: Munduk - Lovina, waterval en Danau Bratan
Dag 13: Lovina, vrije dag
Dag 14: Lovina, dolfijn spotten
Dag 15: Lovina - Besakih - Padangbai
Dag 16: Padangbai, vrije dag
Dag 17: Padangbai, vrije dag
Dag 18: Padangbai - Sanur, stops onderweg
Dag 19: Sanur, vrije dag
Dag 20: Sanur - Vliegveld Denpasar
Dag 21: Aankomst Amsterdam

Extensie 2: Extra vrije dag in Ubud
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 71,- p.p.€ 36,- p.p.€ 33,- p.p.€ 36,- p.p.€ 36,- p.p.€ 36,- p.p.


Extensie 3: Ijen vulkaan en koffieplantage op Java


Maak de oversteek naar Java en beklim de Ijen vulkaan. Voor dag en dauw start de pittige wandeling naar de rand van de krater met zijn blauwe kratermeer. De zwaveldragers dragen bij aan de bijzondere couleur locale.

Dag 11: Slapen in een plantage huisje

Slapen in een plantage huisje
Een auto brengt je rechtstreeks naar de ferry voor de overtocht naar Java. De chauffeur koopt een kaartje voor je en je gaat zelf de veerboot op, de auto blijft achter. Bali verdwijnt langzaam uit het zicht en aan de andere kant verschijnen de contouren van Java met haar vulkanen. Na 45 minuten ben je aangekomen op Java, hier word je weer opgehaald met een auto en naar je verblijf nabij de Ijen vulkaan gebracht. Je verblijft in een authentiek plantage huisje, op een werkende koffieplantage, cacao wordt hier ook verbouwd. Er zijn slechts 7 huisjes met ieder 2 slaapkamers en een gedeelde huiskamer. 's Middags krijg je een rondleiding over de plantage en de bijbehorende fabriek. Je ziet nu zelf hoe het hele proces in elkaar steekt, van boom met koffieboon tot zakken vol koffie die klaar liggen voor de export. Dat kopje koffie waardeer je nu nog meer! En waar cacaobonen vandaan komen, is na vandaag ook geen mysterie meer voor je. 's Avonds wordt er een smakelijk homemade diner in de huiskamer van je huisje geserveerd. Wij vonden het heel knus, zo'n plantagehuisje!

Dag 12: Het blauwe kratermeer van Ijen vulkaan

Het blauwe kratermeer van Ijen vulkaan
‘s Ochtends vroeg naar het startpunt voor de wandeling naar de krater van de Ijen vulkaan. De lokale autoriteiten verplichten internationale reizigers een jeep te gebruiken (ondanks dat de weg net is gerepareerd. Lokale toeristen worden hiertoe niet verplicht.) Boven aan de berg gekomen is het wandelpad de berg op eenvoudig te volgen, maar best wel steil. Onderweg kom je zwavel verzamelaars tegen. Ze zijn trots op hun zware werk en vinden het dan ook vaak prima dat je een foto van hun maakt. Middels je lokale gids kun je een praatje met hen maken. Bijvoorbeeld bij het weegstation. Koop een pakje sigaretten en biscuitjes en je maakt al snel vrienden! Boven aan de top zie je vaak geen hand voor ogen door de stoom en dan ben je wel blij dat iemand de weg kent.  In de krater zie je stoom uit de grond komen, en het gifgele zwavel kleurt de rotsen. Mannen verzamelen deze rotsen en sjouwen ze in manden omhoog. Het uitzicht is adembenemend, de droge vulkaan en het blauw van het kratermeer. De wandeling was zeker de moeite waard en je bent een van de weinige reizigers die er staat. Je wandelt terug naar de auto, die je naar de haven brengt voor de overtocht naar Bali. Je krijgt je kaartjes en je loopt zelf de boot op. De overtocht duurt ongeveer 3 kwartier en je kunt aan dek rondlopen.
Op Bali staat een chauffeur die je naar Munduk brengt. Eerst rijd je langs de kust en dan het binnenland in, naar de Gitgit waterval. Het pad ernaar toe wordt geflankeerd met allerlei souvenirstalletjes. Lokale jongeren nemen vaak onder luid gejoel een bad in het koude water. Vanuit de heuvels heb je een prachtig uitzicht op de bergmeren die vlak naast elkaar liggen. Eind van de middag kom je aan in Munduk, een klein dorpje in de groene heuvels van Centraal Bali. Je slaapt in een hotel dat zich inzet voor duurzaam toerisme. Daardoor kun je hier veel verschillende traditionele activiteiten leren, zoals een Balinees instrument bespelen, medicinale kruiden workshop en zelfs een spiritueel gesprek met een Balinese priester als je meer wilt weten over het Balinees hindoeïsme (als je dit wilt, kun je dit bij aankomst in het hotel aangeven, voor de volgende middag).
 
Ijen is -evenals Bromo- een actieve vulkaan. Beklimming is altijd op eigen risico. De Indonesische autoriteiten kunnen de toegang tot een vulkaan ontraden, beperken of verbieden, indien dit door verhoogde vulkanische activiteit nodig wordt geacht.

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Ijen vulkaan en koffieplantage op Java:
Dag 1: Amsterdam - Denpasar
Dag 2: Aankomst Denpasar, transfer naar Ubud
Dag 3: Ubud, vrije dag
Dag 4: Ubud, vrije dag
Dag 5: Ubud, vrije dag
Dag 6: Ubud - Pemuteran, stops onderweg
Dag 7: Pemuteran, snorkelexcursie Menjangan eiland
Dag 8: Pemuteran
Dag 9: Pemuteran - Munduk, via warmwaterbronnen, boeddhistisch klooster
Dag 10: Munduk, soft trekking
Dag 11: Pemuteran - Ijen, ferry, plantagetour en diner
Dag 12: Ijen - Munduk, jeeptocht en beklimming Ijen vulkaan, ferry, Gitgit waterval
Dag 13: Lovina, vrije dag
Dag 14: Lovina, dolfijn spotten
Dag 15: Lovina - Besakih - Padangbai
Dag 16: Padangbai, vrije dag
Dag 17: Padangbai, vrije dag
Dag 18: Padangbai - Sanur, stops onderweg
Dag 19: Sanur, vrije dag
Dag 20: Sanur - Vliegveld Denpasar
Dag 21: Aankomst Amsterdam

Extensie 3: Ijen vulkaan en koffieplantage op Java
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 361,- p.p.€ 197,- p.p.€ 150,- p.p.€ 138,- p.p.€ 142,- p.p.€ 145,- p.p.


Extensie 4: Paradijselijk Gili Meno


Waan je even Robinson Crusoë op dit paradijselijke eilandje met witte zandstranden en turquoise zeewater waarin je fantastisch kunt snorkelen of duiken.  

Dag 17: Snelboot en lokale boot naar Gili Meno

Snelboot en lokale boot naar Gili Meno
Met deze bouwsteen ga je naar de Gili Meno, één van de drie koraaleilanden voor de kust van Lombok. Gili Air of Gili Trawangan (meer ontwikkeld, meer uitgaansleven, meer ontwikkelde accommodatie) kan ook op aanvraag. 
 
Komende van Amed rij je naar de haven in Padangbai (prive auto). Komende van Ubud of Sanur ga je met een join in shuttle busje met internationaal publiek. Je vertrekt dan vroeg in de ochtend (ca half 7 vanuit Ubud) en vertrekt rond 9 uur met de boot uit de haven van Padangbai. Je maakt gebruik van de snelboot, een grote speedboot, de vaartocht zelf duurt zeker 2 uur. Met een gladde zee is dit een prima tochtje, maar met harde wind zijn tabletjes tegen zeeziekte een aanrader, als je hier gevoelig voor bent. Na de snelboot naar Gili Trawangen ga je met een lokale boot naar het kleinere eiland Gili Meno. Vanuit de boot zie je al het poederwitte strand van het eiland. Je checkt in, en eet een heerlijke lunch in de tuin, koel onder de bomen. Hierna ben je klaar voor de turkooisblauwe zee! Al dobberend kijk je naar de strakblauwe lucht, zie je de palmbomen op het strand en je denkt bij jezelf:”Het is hier fantastisch!”
 
 
NB: De Gili eilanden liggen voor de kust van Lombok en horen bij Lombok, en niet bij Bali. De tropenarts zal dan ook malariatabletten 'noodpakket' aanraden. 

Dag 18: Schildpadje uitzetten bij lokale schildpaddenopvang

Schildpadje uitzetten bij lokale schildpaddenopvang
Het strand loopt helemaal rondom het eiland en in een uur ben je het hele eiland omgelopen. Op sommige plekken zie je mogelijk nog wel wat schade veroorzaakt door de aardbeving van augustus 2018. Een bewuste eilandbewoner heeft een ‘schildpaddenopvang’ opgezet, bestaande uit opblaaszwembadjes en oude badkuipen. Door dit initiatief brengen de eilandbewoners gevonden schildpadeieren naar hem toe, in plaats van ze op te eten. De vele schildpadden in het water trekken veel duikers en snorkelaars naar het eiland en dit stimuleert de lokale economie. Iedereen begrijpt nu dat een schildpad zwemmend in zee meer oplevert dan een schildpad in de soep! In de badjes kunnen ze rondzwemmen totdat ze sterk genoeg zijn om in zee uitgezet te worden, zo hebben ze meer overlevingskansen dan als ieniemienie babyschildpad. Je kunt een donatie in de box doen, voor een paar centen kan er weer voer worden gekocht. 

Dag 19: Snorkeltrip

Snorkeltrip
Vandaag kun je bijvoorbeeld op eigen gelegenheid een mooie snorkeltrip maken. Een lokale glasbodemboot brengt je dan naar een plek waar veel schildpadden zwemmen. Er zijn ook prachtige koraaltuinen waar je kunt snorkelen en nemo’s hun anemoon huis kunt zien verdedigen. Het is erg grappig als zo’n klein visje dapper voor je duikbril begint te zwemmen en jou weg probeert te jagen. Je kunt natuurlijk ook gaan duiken, de kans is heel groot dat je grote zeeschildpadden ziet. En ben je meer een creatief type; er is zelfs een klein zilverwinkeltje waar je een workshop kunt volgen om een zelfontworpen ring te maken. Kortom, bepaal zelf lekker wat je gaat doen. 
 
’s Avonds kun je aan het strand eten met uitzicht over zee. Je kunt kiezen wat je op de bbq wilt hebben, een lekker visje, kippenpootje of een kebab. Biertje of vers geperst vruchtensapje erbij… Zucht, beter dan dit wordt het niet!

Dag 20: Van Gili Meno terug naar Bali

Van Gili Meno terug naar Bali
Je neemt alweer afscheid van Gili Meno, want er is nog zoveel meer te zien in Indonesië! Voor veel mensen is dit een hoogtepunt van de reis geweest (je kunt deze bouwsteen natuurlijk ook verlengen!). Vanaf Gili Meno pak je eerst een lokaal bootje naar het iets grotere buureiland Trawangan, om daar om 11 uur de fastboot naar Padangbai op Bali te nemen.  Voor meer informatie, zie de tab Vervoer.

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Paradijselijk Gili Meno:
Dag 1: Amsterdam - Denpasar
Dag 2: Aankomst Denpasar, transfer naar Ubud
Dag 3: Ubud, vrije dag
Dag 4: Ubud, vrije dag
Dag 5: Ubud, vrije dag
Dag 6: Ubud - Pemuteran, stops onderweg
Dag 7: Pemuteran, snorkelexcursie Menjangan eiland
Dag 8: Pemuteran
Dag 9: Pemuteran - Munduk, via warmwaterbronnen, boeddhistisch klooster
Dag 10: Munduk, soft trekking
Dag 11: Munduk - Lovina, waterval en Danau Bratan
Dag 12: Lovina, vrije dag
Dag 13: Lovina, dolfijn spotten
Dag 14: Lovina - Besakih - Padangbai
Dag 15: Padangbai, vrije dag
Dag 16: Padangbai, vrije dag
Dag 17: Amed - Padangbai - Gili Trawangan - Gili Meno
Dag 18: Gili Meno
Dag 19: Gili Meno
Dag 20: Gili Meno - Gili Trawangan - Padangbai - Sanur
Dag 21: Sanur, vrije dag
Dag 22: Sanur - Vliegveld Denpasar
Dag 23: Aankomst Amsterdam

Extensie 4: Paradijselijk Gili Meno
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 528,- p.p.€ 316,- p.p.€ 272,- p.p.€ 276,- p.p.€ 266,- p.p.€ 270,- p.p.
Excursies

Pemuteran

Excursie 1: Fietsen rond Pemuteran

Fietsen rond Pemuteran
Deze fietstocht maak je met een kansarme jongere uit het dorp, die op deze manier bijverdient om school te kunnen betalen, en tegelijkertijd een beroep als gids leert. Sommige jongeren (zeker de meisjes) zijn dan ook nog best wel verlegen. Stel hun vooral eens wat simpele vragen. We nemen je mee van de gebaande paden, waar geen toeristen komen. De fietstocht op mountainbikes gaat dan ook over hobbelige paadjes langs velden en door de kampung. Je fietst (soms lopen met fiets aan de hand) over een heuvel, waar volgens de legende een koning regeerde. De bevolking kent speciale krachten toe aan de heuvel. Onderweg stop je regelmatig om iets te bekijken en je ziet hoe mensen in het kleine dorpje wonen. Je bekijkt een Balinese tempel, in de namiddag hebben kinderen hier soms dans of gamelan les. Afhankelijke hoe vaak je stopt en hoe snel je fietst, duurt de fietstocht ongeveer drie uur en doe je het beste in de ochtend of late namiddag wanneer het koel is. Na afloop krijg je thee en een Balinese snack. 

Excursie 1: Fietsen rond Pemuteran
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 47,- p.p.€ 24,- p.p.€ 24,- p.p.€ 24,- p.p.€ 24,- p.p.€ 24,- p.p.Ubud

Excursie 2: Dagtour: Ontdek de groene omgeving van Ubud

Dagtour: Ontdek de groene omgeving van Ubud
Maak een tour door de omgeving van Ubud naar de belangrijkste archeologische vondsten uit de vroegere koninkrijken. Kom achter de legende over de Gevallen Maan uit het Pejeng koninkrijk. Bewonder de koningsgraven in de rotsen van Gunung Kawi, ook de Berg der Dichters genoemd. Ontdek de restanten van het Bedulu koninkrijk; de olifanten grot en het Yeh Pulu relief. Bezoek de heilige bron Tirta Empul met zijn magische krachten. Breng ook een bezoek aan ons sponsorproject Yayasan Chaya Mutiara, oftewel Stichting de Stralende Parel. Dit is een organisatie voor en door mensen met een lichamelijke handicap. Dankzij deze organisatie kunnen mensen met een handicap deelnemen aan de maatschappij en onafhankelijk zijn, omdat ze zelf een inkomen verwerven. Bekijk hun tuin, snuffel in het winkeltje met zelfgemaakte souvenirs en vraag waar hun naam vandaan komt. Wedden dat je onder de indruk bent van de positiviteit van onze vrienden bij Chaya Mutiara?

Excursie 2: Dagtour: Ontdek de groene omgeving van Ubud
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 78,- p.p.€ 39,- p.p.€ 26,- p.p.€ 26,- p.p.€ 23,- p.p.€ 20,- p.p.Excursie 3: Kookcursus bij Balinese familie

Kookcursus bij Balinese familie
De Balinese keuken is verrukkelijk. Leer de kneepjes van het vak tijdens deze kookcursus. Dit is geen gewone kookcursus, je volgt het bij mensen thuis. Geen toeristische aftreksels, maar de authentieke keuken! 's Ochtends bezoek je eerst de markt. Je leert welke kruiden en groentes er gebruikt worden en hoe je alles moet snijden of stampen in een vijzel. Al snel stijgen de heerlijkste geuren op. Na afloop eet je zelf als (late) lunch de heerlijke nasi goreng, kare of bubur ketan hitam (pudding van zwarte rijst). Smullen geblazen! Na de lunch wordt je terug naar Ubud gebracht, eventueel nog met een stop onderweg.De recepten krijg je mee, dus thuis kun je vriend en vijand versteld doen staan over je kookkunsten.

Excursie 3: Kookcursus bij Balinese familie
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
vanuit Ubud€ 169,- p.p.€ 85,- p.p.€ 71,- p.p.€ 64,- p.p.€ 68,- p.p.€ 64,- p.p.
Sidemen/Sanur€ 175,- p.p.€ 88,- p.p.€ 73,- p.p.€ 68,- p.p.€ 73,- p.p.€ 68,- p.p.Excursie 4: Bike trip vanaf Mount Batur

Bike trip vanaf Mount Batur
Vandaag trek je eropuit om wat meer van de groene omgeving van Ubud te zien. Met de auto ga je naar Mount Batur, waar je eerst een lekker ontbijt krijgt, met uitzicht op de Batur berg. Met de auto bezoek je een tuin, waar je uitleg krijgt over verschillende planten en kruiden en ook het proces van 'kopie luwak', de duurste koffie ter wereld. Vervolgens staan de fietsen klaar in een gebied vol groene sawa’s, terrassen vol met rijst. Onderweg -heuvelafwaarts dus- rijd je door verschillende dorpjes. Je ziet hoe mensen op het platteland leven en je rijdt langs vele tempeltjes. De kans is groot dat je onderweg vrouwen met offerschalen op hun hoofd ziet lopen, in Bali is namelijk altijd wel ergens een ceremonie aan de gang. Na een prachtige tocht krijg je een heerlijke lunch waarbij je allerlei Balinese gerechten kunt proeven. Na de (late) lunch wordt je terug naar het hotel gebracht. Deze excursie doe je samen met andere internationale reizigers.
NB:Tijdens de volgende feestdagen is op Bali alles gesloten en kan deze excursie niet plaatsvinden: Galungan, Kuningan en Nyepi Balinees Nieuwjaar. Wanneer de feestdagen plaats vinden, verschilt per jaar. 

Excursie 4: Bike trip vanaf Mount Batur
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 49,- p.p.€ 49,- p.p.€ 49,- p.p.€ 49,- p.p.€ 49,- p.p.€ 49,- p.p.Excursie 5: Herbal Walk

Herbal Walk
Gids Westi legt je met veel passie en kennis alles uit over planten en kruiden die in Bali groeien en waar ze voor worden gebruikt. Hij heeft deze eeuwenoude kennis van zijn familie en zijn streven is dat deze kennis niet verloren gaat in de moderne wereld vol voorverpakte middeltjes. Daarnaast vertelt Westi heel veel over de cultuur van Bali, waarom juist eenden heilige dieren zijn bijvoorbeeld. Ook wordt duidelijk hoe slim het 1000 jaar oude systeem voor rijstbouw en verdeling van water is en hoe de gemeenschap samenwerkt in een eeuwenoud democratisch systeem. “Ontwikkelingsland? Volgens mij kunnen we hier nog wat van leren!” denk je waarschijnlijk na deze wandeling. De Herbal Walk duurt de ochtend. Er kunnen meer internationale reizigers mee doen aan de wandeling. 
NB:Tijdens de volgende feestdagen is op Bali alles gesloten en kan deze excursie niet plaatsvinden: Galungan, Kuningan en Nyepi Balinees Nieuwjaar. Wanneer de feestdagen plaats vinden, verschilt per kalenderjaar. 

Excursie 5: Herbal Walk
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 15,- p.p.€ 15,- p.p.€ 15,- p.p.€ 15,- p.p.€ 15,- p.p.€ 15,- p.p.Excursie 6: Purificatieceremonie met Balinese healer

Purificatieceremonie met Balinese healer
Voor de Purificatieceremonie krijg je de traditionele Balinese kleding aan om naar de tempel te gaan, dit geeft je de mogelijkheid mee naar het hart van de tempel te gaan en daar de Balinees-hindoeïstische godsdienst te ervaren. Made Sumantra is de vijfde generatie healer in zijn familie en heeft zijn kennis van zijn opa en vader gekregen. Samen met Made, of zijn assistent bid je met bloemen en wierrook. Daarna kleed je je om in zwemkleding met een sarong eroverheen. In het water van de heilige bron van Tampak Siring onderga je van hem de purificatieceremonie. Wellicht overbodig om te zeggen: aangezien je meegaat in de tempel wordt een participerende en respecterende houding van je verwacht voor deze dag. De excursie duurt een dagdeel, je wordt opgehaald en terug naar Ubud gebracht met een auto. 
 
Om teleurstelling te voorkomen is het belangrijk om te weten dat het Balinese geloof niet toestaat dat vrouwen tijdens hun menstruatie de tempel in gaan.

Excursie 6: Purificatieceremonie met Balinese healer
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 76,- p.p.€ 52,- p.p.€ 52,- p.p.€ 52,- p.p.€ 52,- p.p.€ 52,- p.p.Excursie 7: Jamu workshop - Zelf Ayurveda kruidenmedicijn maken

Jamu workshop - Zelf Ayurveda kruidenmedicijn maken
Jamu betekent medicijn op basis van planten en kruiden. Lilir en haar man Westi willen deze oude kennis, die zij van hun ouders hebben geleerd, doorgeven. In hun familiebedrijf leren ze je de traditionele Indonesische middeltjes maken. Bijvoorbeeld het Tumeric drankje, wat volgens Lilir de reden is dat zij nog nooit naar de dokter is geweest. Het zijn schatten van mensen, met niet alleen enorm veel kennis, ook erg veel humor. Na de workshop kun je heerlijke biologische producten kopen, van wierrook tot bodylotion, uiteraard ook allemaal gemaakt op basis van de heilzame werking van kruiden en planten. O ja, hadden we al gezegd dat Julia Robert hier tijdens de opnames van de film Eat, Pray, Love ook haar cadeautjes voor thuis kwam shoppen? De workshop duurt ongeveer twee uur. Er kunnen meerdere internationale reizigers meedoen. Er is maar één tafel, dus het is altijd een klein gezellige groepje. NB: De Jamu Workshop kan ook direct achter de Herbal Walk aan worden gevolgd. Er wordt dan een lunchpauze ingelast. 
 
NB:Tijdens de volgende feestdagen is op Bali alles gesloten en kan deze excursie niet plaatsvinden: Galungan, Kuningan en Nyepi Balinees Nieuwjaar. De exacte data dat deze feestdagen wordt gevierd verschillen per kalenderjaar. 
 

Excursie 7: Jamu workshop - Zelf Ayurveda kruidenmedicijn maken
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 39,- p.p.€ 39,- p.p.€ 39,- p.p.€ 39,- p.p.€ 39,- p.p.€ 39,- p.p.Excursie 8: Wandelen op de bergkam van de Mount Batur vulkaan

Wandelen op de bergkam van de Mount Batur vulkaan
Deze wandeling biedt de mooiste uitzichten van Bali, maar soms wordt het zicht volledig ontnomen door binnen drijvende witte wolken. Je moet daarom wel vroeg op (4 uur). Na ca 2 uur rijden loop je in het schemerdonker (ca 3 kwartier) de berg op naar boven (neem zaklamp mee). Vanuit het uitkijkpunt zie je de zon op komen terwijl je geniet van je eenvoudig ontbijtje. Je loopt over de rand van de caldera, de kom van een enorme oude vulkaan krater, waarbij je uitkijkt op de actieve ‘jonge’ vulkaan Batur (Gunung Batur) (1717 m), en het vulkaanmeer Danau Batur –een meer gevormd in de oude vulkaankrater. (Je gaat dus niet naar de top van een vulkaan, een groot deel van de wandeling is relatief vlak.) Erachter zie je Mount Agung liggen, met 3142 meter de hoogste piek van Bali, en aan de andere kant zie je de zee. Je loopt ca 1,5 uur langs de rand, veelal langs een smal paadje met rechts van je een verval van 900 meter naar het meer en links een verval van 1000 meter naar de zee. Adembenemend! Pittig steil afdalen (ca 30-40 min) naar het meer en met een lokaal vissersbootje steek je het meer over, waar de auto met chauffeur al op je wacht. De tijden zijn gebaseerd op een gemiddelde conditie, de excursie is een privé tocht, dus je kunt je eigen tempo bepalen. Op de terugweg kun je stoppen bij de mooie hotspring (entree niet inbegrepen) en je spieren verwennen in het weldadig warme water en opfrissen in het grote zwembad. (deze excursie is join in; er kunnen andere reizigers mee gaan, max 6 pers.)

Excursie 8: Wandelen op de bergkam van de Mount Batur vulkaan
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 150,- p.p.€ 76,- p.p.€ 76,- p.p.€ 76,- p.p.€ 76,- p.p.€ 76,- p.p.Excursie 9: Herbal Walk & Jamu workshop (Ayurvedisch kruidenmedicijn)(8:00-16:00)

Herbal Walk & Jamu workshop (Ayurvedisch kruidenmedicijn)(8:00-16:00)
Jamu betekent medicijn op basis van planten en kruiden. Lilir en haar man Westi willen deze oude kennis, die zij van hun ouders hebben geleerd, doorgeven. Met Westi wandel je door de rijstvelden, op zoek naar kruiden en hun toepassingen, en je hoort van alles over de manier van leven in Bali. In een eenvoudige warung kun je zelf een lunch halen. In hun familiebedrijfje leren ze je hoe je zelf de traditionele Indonesische middeltjes kunt maken. Bijvoorbeeld het Koenjit drankje, wat volgens Lilir de reden is dat zij nog nooit naar de dokter is geweest. Het zijn schatten van mensen, met niet alleen enorm veel kennis, ook erg veel humor. Na de workshop kun je voordelig heerlijke biologische producten kopen, en net als Julia Roberts met een lipbalm naar huis gaan.

NB:Tijdens de volgende feestdagen is op Bali alles gesloten en kan deze excursie niet plaatsvinden: Galungan, Kuningan en Nyepi Balinees Nieuwjaar. De exacte data dat deze feestdagen wordt gevierd verschillen per kalenderjaar. 

Excursie 9: Herbal Walk & Jamu workshop (Ayurvedisch kruidenmedicijn)(8:00-16:00)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 52,- p.p.€ 52,- p.p.€ 52,- p.p.€ 52,- p.p.€ 52,- p.p.€ 52,- p.p.


Indonesië reizen - Bali - Purificatieceremonie UbudIndonesië reizen - Bali - Traditionele Ceremonie UbudIndonesië reizen - Bali - Traditionele Ceremonie UbudIndonesië reizen - Bali - Traditionele Ceremonie UbudIndonesië reizen - Bali - Rijstvelden onderweg naar UbudIndonesië reizen - Bali - Herbal walk UbudIndonesië reizen - Bali - Monkey Forest UbudIndonesië reizen - Bali - Monkey Forest UbudIndonesië reizen - Bali - Lekker dineren in UbudIndonesië reizen - Bali - Kookcursus bij een Balinese familieIndonesië reizen - Bali - Workshop Ayurveda huidverzorgingsproductenIndonesië reizen - Bali - Bike trip vanaf Mount BaturIndonesië reizen - Bali - Wandelen op de bergkam van de Mount Batur vulkaanIndonesië reizen - Bali - Op de scooterIndonesië reizen - Bali - Snorkelen bij Menjangan, PemuteranIndonesië reizen - Bali - Schildpadje uitzetten van het schildpaddenproject van PemuteranIndonesië reizen - Bali - Watreval wandeling nabij PemuteranIndonesië reizen - Bali - Fietsen rond PemuteranIndonesië reizen - Bali - Pura Ulun Danau BratanIndonesië reizen - Bali - Pura Ulun Danau BratanIndonesië reizen - Bali - Munduk het groene hartIndonesië reizen - Bali - Munduk, de fruittuin van BaliIndonesië reizen - Bali - Dolfijnen spotten bij LovinaIndonesië reizen - Bali - Zonsondergang bij LovinaIndonesië reizen - Bali - De natuurlijke warmwater bronnen van Air Panas BanjarIndonesië reizen - Bali - De natuurlijke warmwater bronnen van Air Panas BanjarIndonesië reizen - Bali - Pura Besakih, de moedertempelIndonesië reizen - Bali - Pura Besakih, de moedertempelIndonesië reizen - Bali - Raften op de Telega Waja rivier, SidemenIndonesië reizen - Bali - RijstveldenIndonesië reizen - Bali - Kinderen in traditionele kledijIndonesië reizen - Bali - Waterpaleis TirtaganggaIndonesië reizen - Bali - Standleven van SanurIndonesië reizen - Bali - Het dorpje Bali AgaIndonesië reizen - Bali - Boten op het strand in de buurt van AmedIndonesië reizen - Bali - Romantisch relaxen op het strandIndonesië reizen - Gili - Relaxen op het strandIndonesië reizen - Bali - Duiken door het wrak van de USS Liberty in AmedIndonesië reizen - Gili - Duiken bij Gili MenoIndonesië reizen - Bali - Grote school Jackfish bij het wrak van de USS Liberty in Amed

Destination: Bali


Reacties van reizigers (1)

"Fantastische, afwisselende reis!"

Bukit Lawang - Gunung Leuser - Berastagi - Sibayak - Tobameer - Sanur - Pemuteran - Lovina - Munduk - Ubud - Seminyak

Annemarie - 09-08-2017
We hadden een alternatief hotel in Bukit Lawang, dat was absoluut een topper; hoog Footprint gehalte, echt leuk! Het hotel in Pemuteran was ook super. Laatste hotel in Seminyak 'Puri Saron' was perfecte afsluiter. Hotel in Berastagi vonden we niet goed. In Mun...
Verder lezen
Rondreis Bali: Ontspannen familiereis Bali
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie