Deze nostalgische reis naar Indonesië neemt je mee terug naar het oude Java. Speciaal voor liefhebbers van geschiedenis en architectuur, of mensen met een familiegeschiedenis en roots in Indië, heeft Footprint Travel unieke stadswandelingen samengesteld in de oude stadsharten van Jakarta, Bandung en Surabaya. Achterop de brommer maak je kennis met de eetgewoontes van de lokale bevolking in Yogyakarta en je fietst door dorpen en rijstvelden rondom Solo. De accommodatie is afwisselend: van statige koloniale hotels in Bandung en Surabaya, kleine familiehotels, op een oude theeplantage en je slaapt aan de voet van de Borobudur! Tweemaal maak je een nostalgische treintocht tussen Bandung-Yogyakarta en Solo-Surabaya. Extensie naar Malang en Bromo vulkaan mogelijk.
Hoogtepunten

Stadswandeling Jakarta, Bandung, Surabaya

Bezoek Botanische tuinen Bogor

2 nostalgische treinreizen

Slaap op theeplantage Heren van de thee

Verblijf in mooie heritage hotels Bandung en Surabaya

Extensie: Malang en de Bromo vulkaan

€ 1.131,- p.p. Prijs bij 2 personen 13-18 Dagen
  Toevoegen aan Mijn Reisplan Toegevoegd
Rondreis Indonesie: Nostalgisch Java - Terug in de tijd (Jakarta-Surabaya)
8,8

Beoordeling van deze reis:
8,8/10 - 22 recensies
Klik op de kaart om te vergrotenKaart reis
Reacties van reizigers (22)
Reisschema
Dag 1: Vertrek Amsterdam
Dag 2: Vliegveld Jakarta, airport transfer
Dag 3: Jakarta, Excursie City walk local guide in oude stad Jakarta
Dag 4: Bogor - Puncak - Malabar, botanische tuinen, diner Malabar
Dag 5: Malabar - Bandung, theefabriek
Dag 6: Bandung, stadswandeling en Go Local
Dag 7: Bandung - Yogyakarta (treinreis) - Borobudur
Dag 8: Borobudur - Yogyakarta, sunrise Borobodur, Prambanan
Dag 9: Yogyakarta, Culinaire excursie
Dag 10: Yogyakarta - Solo, Excursie fietstocht en lokale lunch, stops Solo
Dag 11: Solo - Surabaya, treinreis, hotelrondleiding
Dag 12: Surabaya: Excursie Stadswandeling met lokale gids (lokaal transport), transfer airport
Dag 13: Aankomst in Amsterdam
Kaart reis
Hotel & Vervoer
Accommodatie:
Wij zijn altijd op zoek naar de beste locaties. In deze reis bieden wij een afwisseling tussen de beste heritage hotels, en 'good value for money' hotels die de reis betaalbaar houden. Hotels met geweldige koloniale charme zoals het Savoy Homann in Bandung, Majapahit in Surabaya en Rumhakoe in Solo brengen je terug in de tijd. Ook Jakarta gaan we uit van een boutique hotel. In Bogor, Yogyakarta en Malabar zijn de hotels iets eenvoudiger, maar zeker charmant en comfortabel. In Bogor en Yogyakarta is het mogelijk te upgraden naar een meer luxe of koloniaal hotel. In Malabar slaap je op een tea-estate die wordt genoemd in de Heeren van de Thee.  De accommodatie bij de Bromo is eenvoudig, maar ligt wel dichtbij het uitzichtpunt over de vulkaan. Het kan echter voorkomen dat het genoemde hotel niet beschikbaar is, wij stellen je dan een passend alternatief voor. Heb je andere wensen, overleg deze met ons, dan stellen wij een reis op maat samen.

Vervoer:
Je hebt je eigen auto of busje met chauffeur gedurende deze reis ter beschikking. Tweemaal wordt een traject per trein afgelegd (Bandung-Yogyakarta en Solo-Surabaya), in de comfortabele executive klasse. Tijdens de culinaire tocht in Yogyakarta wordt gebruikt gemaakt van een brommer (of bij een grote groep een 'bemo'). Een ervaren chauffeur rijdt je door de stad terwijl jij achterop zit. 
 
Prijzen
Rondreis Indonesie: Nostalgisch Java - Terug in de tijd (Jakarta-Surabaya)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 2.092,- p.p.€ 1.131,- p.p.€ 952,- p.p.€ 886,- p.p.€ 882,- p.p.€ 856,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
€ 2.092,- p.p.€ 1.131,- p.p.€ 952,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 886,- p.p.€ 882,- p.p.€ 856,- p.p.
De hieronder vermelde prijzen zijn geldig tot 15 december 2019. De prijzen zijn per persoon, gebaseerd op 2 personen per kamer. Bij een reis met 3 of 5 personen wordt een derde bed (stretcher, daybed, matras) op de kamer bijgezet; de prijs voor een eenpersoonskamer is op aanvraag. Wij behouden ons het recht voor om onze prijzen te wijzigen. In de zomer (juli/augustus/september), rond de feestdagen (van 15 december t/m 15 januari) en het Suikerfeest berekenen we een hoogseizoentoeslag. Prijzen kunnen ook fluctueren door o.a. wijzigingen in de brandstof prijzen of de wisselkoers. De minimale reisduur is 7 dagen. Een reis kan tot uiterlijk 14 dagen voor vertrek worden geboekt.

Extensies
Extensie 1: Bromo vulkaan en Malang
Maak je Indonesië rondreis compleet met een bezoek aan het mooie koloniale stadje Malang en maak een jeeptocht naar de Bromo vulkaan. De zonsopkomst is daar magisch! 

Dag 12: Stadswandeling Surabaya en naar MalangStadswandeling Surabaya en naar Malang
’s Ochtends maak je met een gids een exclusieve stadswandeling door het koloniale hart van Surabaya. Daarna met je eigen auto van Surabaya naar Malang. In Malang zijn veel gezellige restaurants. Probeer het restaurant van Hotel Tugu, dat tevens dienst doet als museum of voor romantici de club L’Amour Fou. Opmerking: alternatief kun je ook verblijven in heritage Hotel Kusuma Wijaya in het groene Batu, waar de stedelingen uit Malang en Surabaya zomers nog steeds verkoeling zoeken.

Dag 13: Koloniaal stadje Malang en jeeptocht naar BromoKoloniaal stadje Malang en jeeptocht naar Bromo
Vertrek vandaag om 8 uur. Overleg met je chauffeur of je eerst even in Malang wil rondkijken of liever gelijk vertrekt naar de bergen. Je hebt genoeg tijd om een paar uurtjes rond te kijken in Malang voor de jeeptocht, maar hou er rekening mee dat rond het middaguur in de bergen vaak wolken binnen drijven, en in het regenseizoen heb je dan uiteraard meer kans op regen. Dan kan het koud worden in de open jeep in de bergen. Kleed je hier voldoende op.  Zorg dat je voldoende geld pint voor de komende dagen op Java, zodat je entreegelden en camera fees kunt voldoen bij de Nationaal Parken. (Entree Bromo Nationaal Park op dit moment Rp 267.000 (ca €20) per persoon, en in het weekend, Indonesische feest- en vakantiedagen Rp 400.000 (ca €27) per persoon. Camera €5,-, filmcamera €15,-.)
 
Adem de koloniale sfeer van het vriendelijke stadje Malang, je chauffeur brengt je naar de leuke plekjes zodat je op eigen gelegenheid even rond kunt neuzen in Malang. Loop rond op de vogeltjesmarkt, naast vogels is er van alles te zien, zoals slangen en allerlei huisdieren. Koop wat lekkere snacks voor onderweg bij Toko Oen, waar sinds de jaren 30 niets veranderd is. Vertrek uiterlijk 10-11 uur uit Malang en neem een lunchbox mee voor onderweg. Tip: Wil je uitgebreid Malang bekijken, boek dan een extra nacht bij.
 
De reis van Malang naar Bromo (normaal 5 uur) wordt bijna met de helft verkort én veel leuker door na een uur over te stappen in een open ‘plantage’ jeep. De 'rij-tijd is veel korter, en je kunt onderweg uitstappen en wandelingen maken (afhankelijk hoeveel je stopt voor foto's en wandelt doe je er uiteraard weer langer over). De normale auto brengt via de asfaltweg je bagage naar je hotel, en komt veel later aan in het hotel. Neem in ieder geval zelf in de jeep een tasje mee met een dikke trui, lange broek, sokken, op Bromo is het namelijk echt koud en de chauffeur kan in de file komen te staan of lekke band krijgen. Hou je goed vast terwijl je achterin de open laadbak staat (er zijn ook eenvoudige bankjes) en maak je op voor een hobbelige en avontuurlijke  rit. Na een tijdje de dorpsweg gevolgd te hebben sla je af naar een steeds smaller wordend pad. Je rijdt tenslotte over een smalle bergkam. Na ongeveer 3 kwartier kun je een stuk over een voetpad lopen naar een waterval lopen. Deze wandeling is niet al te zwaar, maar bij regen kan het glad zijn. Zorg dus voor schoeisel met profiel. Hierna rijdt je ongeveer een half uur door een nevelbos, mistig, mysterieus en fris. Het bos uitkomend rijd je door een landschap waarin dorpjes en akkers liggen met de indrukwekkende piek van de Semeru vulkaan op de achtergrond. Onderweg, in de vallei kun je een stukje wandelen en pauze houden en genieten van het uitzicht. Daarna duik je de zandzee die de Bromo omringt in: magnifiek!
 
Bromo is een actieve vulkaan. Beklimming is altijd op eigen risico. De Indonesische autoriteiten kunnen de toegang tot een vulkaan ontraden, beperken of verbieden, indien dit door verhoogde vulkanische activiteit nodig wordt geacht.
 

Dag 14: Zonsopgang over de Bromo vulkaanZonsopgang over de Bromo vulkaan
Vroeg op (4 uur!) om per jeep naar het uitzichtpunt op de Penanjakan berg te rijden voor de zonsopgang over de Bromo. De krater rijst uit een dikke zee van mist. Een fantastisch gezicht en je bent al snel vergeten dat je zo vroeg je bed uit moest. Daarna rij je met een jeep door de enorme zee van vulkaanzand, eigenlijk een tien kilometer grote krater van een eerder geëxplodeerde vulkaan. In deze krater zijn drie nieuwe vulkanen ontstaan, Kursi (2581m), Batok (2440m) en Bromo (2392m). De hoogste piek van Java, de Semeru (3676m) ligt ook in dit gebied. Je kunt op de rug van een pony naar de trappen rijden en 253 treden brengen je naar de rand van de krater van Bromo. Breng warme kleren mee, want het wordt hier ’s nachts flink koud! Na het ontbijt rijd je terug naar Surabaya, waar je op het vliegtuig stapt naar Amsterdam.
NB: Indien je liever nog een nacht in Surabaya slaapt, dan kan dit ook.
 
Bromo is een actieve vulkaan. Beklimming is altijd op eigen risico. De Indonesische autoriteiten kunnen de toegang tot een vulkaan ontraden, beperken of verbieden, indien dit door verhoogde vulkanische activiteit nodig wordt geacht.

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Bromo vulkaan en Malang:
Dag 1: Vertrek Amsterdam
Dag 2: Vliegveld Jakarta, airport transfer
Dag 3: Jakarta, Excursie City walk local guide in oude stad Jakarta
Dag 4: Bogor - Puncak - Malabar, botanische tuinen, diner Malabar
Dag 5: Malabar - Bandung, theefabriek
Dag 6: Bandung, stadswandeling en Go Local
Dag 7: Bandung - Yogyakarta (treinreis) - Borobudur
Dag 8: Borobudur - Yogyakarta, sunrise Borobodur, Prambanan
Dag 9: Yogyakarta, Culinaire excursie
Dag 10: Yogyakarta - Solo, Excursie fietstocht en lokale lunch, stops Solo
Dag 11: Solo - Surabaya, treinreis, hotelrondleiding
Dag 12: Surabaya - Malang, stadswandeling Surabaya
Dag 13: Malang - Bromo, stadstour Malang, jeeptocht Malang-Bromo
Dag 14: Bromo (zonsopgang per jeep) - Surabaya - Amsterdam
Dag 15: Aankomst in Amsterdam

Extensie 1: Bromo vulkaan en Malang
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 617,- p.p.€ 319,- p.p.€ 238,- p.p.€ 214,- p.p.€ 177,- p.p.€ 181,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
€ 617,- p.p.€ 319,- p.p.€ 238,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 214,- p.p.€ 177,- p.p.€ 181,- p.p.
Inclusief:
  • Inclusief  2 overnachtingen met ontbijt (de laatste overnachting in Surabaya uit de basisreis vervalt)
  • 3 dagen privé vervoer met chauffeur
  • Jeeptocht van Malang naar Bromo door Bromo Nationaal park
  • Jeepexcursie zonsopkomst Bromo
  • Alle kosten met betrekking tot het transport (parkeergeld, tolgeld, etc.)
NB: Naar keuze -en afhankelijk van vluchttijden- komt de laatste overnachting in Surabaya uit de basisreis te vervallen, of wordt toegevoegd aan dag 15.

Exclusief:
  • Overige maaltijden
  • Overige entreegelden, donaties en fooien

Extensie 2: Extra vrije dag in Yogyakarta
Iets meer rust in je reis? Yogyakarta is een fijne plaats voor een extra vrije dag. 

Dag 10: Extra vrije dag in Yogyakarta
Yogyakarta is een prettig stadje. Je kunt hier winkelen, beroemd is het batik en zilverwerk voor sieraden. Er zijn gezellige restaurantjes. Bekend is ook de kraton. Of heerlijk aan het zwembad voordat je aan je reis door Oost-Java begint. Op verzoek kunnen we ook extra excursies voor je regelen: een Go Local fietstocht (ochtend), zilversmeden (maak je eigen sieraad) of een wandeling langs de rivier Kali Code in de namiddag. 

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Extra vrije dag in Yogyakarta:
Dag 1: Vertrek Amsterdam
Dag 2: Vliegveld Jakarta, airport transfer
Dag 3: Jakarta, Excursie City walk local guide in oude stad Jakarta
Dag 4: Bogor - Puncak - Malabar, botanische tuinen, diner Malabar
Dag 5: Malabar - Bandung, theefabriek
Dag 6: Bandung, stadswandeling en Go Local
Dag 7: Bandung - Yogyakarta (treinreis) - Borobudur
Dag 8: Borobudur - Yogyakarta, sunrise Borobodur, Prambanan
Dag 9: Yogyakarta, Culinaire excursie
Dag 10: Yogyakarta, vrije dag
Dag 11: Yogyakarta - Solo, Excursie fietstocht en lokale lunch, stops Solo
Dag 12: Solo - Surabaya, treinreis, hotelrondleiding
Dag 13: Surabaya: Excursie Stadswandeling met lokale gids (lokaal transport), transfer airport
Dag 14: Aankomst in Amsterdam

Extensie 2: Extra vrije dag in Yogyakarta
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 52,- p.p.€ 26,- p.p.€ 23,- p.p.€ 26,- p.p.€ 25,- p.p.€ 26,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
€ 52,- p.p.€ 26,- p.p.€ 23,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 26,- p.p.€ 25,- p.p.€ 26,- p.p.
Inclusief:
  • 1 overnachting met ontbijt

Exclusief:
  • Overige fooien, donaties en maaltijden
  • Geen vervoer (gemakkelijk met becak te regelen)

Excursies
YogyakartaExcursie 1: Wandeling langs de Code rivierWandeling langs de Code rivier
Deze wandeling langs de Code rivier laat je zien hoe gewone mensen in Yogyakarta leven, werken en georganiseerd zijn als gemeenschap. Onderweg zie je verschillende handwerklieden bezig met het maken van producten, zoals kleding, tassen, en sandalen. Eind van de middag wordt er op diverse plekken gorengan gebakken, proef deze lekker vers gebakken hartige snack! Je komt verschillende gemeenschapsinitiatieven tegen. Zoals wachthuisjes waar mannen de wacht houden tegen dieven, het waterpeil van de rivier in de gaten houden en geesten bij pasgeboren baby’s vandaan houden! Een relaxte manier om aan de hand van dagelijkse dingen meer te begrijpen over het leven op Java. Je gaat letterlijk van de gebaande paden af, naar een buurtje waar je normaal nooit zou zijn gekomen.
 

Excursie 1: Wandeling langs de Code rivier
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 29,- p.p.€ 15,- p.p.€ 15,- p.p.€ 15,- p.p.€ 15,- p.p.€ 15,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
€ 29,- p.p.€ 15,- p.p.€ 15,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 15,- p.p.€ 15,- p.p.€ 15,- p.p.
Excursie 2: Koken in traditioneel Kota GedeKoken in traditioneel Kota Gede
Deze verrassende excursie brengt je naar het hart van Kota Gede. In de reisgidsen slechts bekend als zilverstadje, maar met deze excursie -waarbij je op bezoek gaat bij de locals- leer je Kota Gede op een heel andere manier kennen. Je wordt opgehaald met een andhong, een traditionele paardenkar. Je wordt deze ochtend hartelijk ontvangen door de mensen van een buurtje met eeuwenoude huizen in typische Javaanse Joglo stijl. Samen doe je inkopen op de traditionele markt. Bij deze mensen thuis ga je samen Javaanse gerechten koken (ook zeer geschikt voor vegetariërs) terwijl je gezellig zit te kletsen. De missie van deze groep is om mensen thuis te ontvangen als vrienden, niet als ‘bezoekers’, en dat blijkt goed uit de ontspannen sfeer. Na de uitgebreide lunch, kun je bij voldoende tijd samen met je gids nog de begraafplaats van de Sultan van Mataram bezoeken.

Excursie 2: Koken in traditioneel Kota Gede
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 122,- p.p.€ 82,- p.p.€ 61,- p.p.€ 56,- p.p.€ 59,- p.p.€ 56,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
€ 122,- p.p.€ 82,- p.p.€ 61,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 56,- p.p.€ 59,- p.p.€ 56,- p.p.
Excursie 3: Fietsen op het platteland van YogyakartaFietsen op het platteland van Yogyakarta
Een leuke manier om een kijkje in het dagelijkse leven van de Javanen te nemen, is een fietstochtje over het Javaanse platteland. Onder leiding van een Engelssprekende gids maak je verschillende stops en hoor je de verhalen. Wat is de lippenstift plant? En hoe ziet een bank er op het Javaanse platteland er uit? Je bezoekt een aantal huisindustrieën en ziet hoe krupuk, tempe en tahu gemaakt wordt. Fietsend op koloniaal aandoende ‘’omafietsen’’ krijg je een prima inkijkje in het dagelijks leven op het platteland.
 
Inclusief: fietshuur, lokale snack, Engelssprekende gids. Join in, dat wil zeggen samen met andere internationale reizigers.
 

Excursie 3: Fietsen op het platteland van Yogyakarta
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 20,- p.p.€ 20,- p.p.€ 20,- p.p.€ 20,- p.p.€ 20,- p.p.€ 20,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
€ 20,- p.p.€ 20,- p.p.€ 20,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 20,- p.p.€ 20,- p.p.€ 20,- p.p.
Van dag tot dag
Impressie
Indonesië reizen - Java - BorobudurIndonesië reizen - Java - BorobudurIndonesië reizen - Java - BorobudurIndonesië reizen - Java - Beelden bij de BorobudurIndonesië reizen - Java - BorobudurIndonesië reizen - Java - Borobudur en Merapi vulkaanIndonesië reizen - Java - Merapi vulkaanIndonesië reizen - Java - PrambananIndonesië reizen - Java - PrambananIndonesië reizen - Java - PrambananIndonesië reizen - Java - PrambananIndonesië reizen - Java - Wayang poppenIndonesië reizen - Java - Kota & Sunda KelapaIndonesië reizen - Java - Kota & Sunda KelapaIndonesië reizen - Java - Kota & Sunda KelapaIndonesië reizen - Java - Kota & Sunda KelapaIndonesië reizen - Java - Villa Isola, BandungIndonesië reizen - Java - Savoy Homann, BandungIndonesië reizen - Java - Straatleven van JakartaIndonesië reizen - Java - Bajaj in JakartaIndonesië reizen - Java - Botanische tuinenIndonesië reizen - Java - Botanische tuinenIndonesië reizen - Java - YogyarkartaIndonesië reizen - Java - YogyakartaIndonesië reizen - Java - YogyakartaIndonesië reizen - Java - Paleis van de sultan, KratonIndonesië reizen - Java - Koloniaal stadje MalangIndonesië reizen - Java - Koloniaal stadje MalangIndonesië reizen - Java - Zonsopgang over bij de Bromo vulkaanIndonesië reizen - Java - Zonsopgang over bij de Bromo vulkaanIndonesië reizen - Java - Zonsopgang over bij de Bromo vulkaanIndonesië reizen - Java - Zonsopgang over bij de Bromo vulkaanIndonesië reizen - Java - Thee plantagesIndonesië reizen - Java - Thee plantagesIndonesië reizen - Java - Thee plantagesIndonesië reizen - Java - Thee plantagesIndonesië reizen - Java - Fietsen door de rijstvelden en dorpen van SoloIndonesië reizen - Java - Stadswandeling door Surabaya
Reacties van reizigers (22)
 

Blogs over Indonesië


Sluiten