Rondreis Indonesie: Nostalgisch Java - Terug in de tijd (Jakarta-Surabaya)

Rondreis Indonesie: Jakarta - Bogor - Malabar - Bandung - Borobudur - Yogyakarta - Solo - Surabaya - Malang - Bromo vulkaan

Deze nostalgische reis naar Indonesië neemt je mee terug naar het oude Java. Speciaal voor liefhebbers van geschiedenis en architectuur, of mensen met een familiegeschiedenis en roots in Indië, heeft Footprint Travel unieke stadswandelingen samengesteld in de oude stadsharten van Jakarta, Bandung en Surabaya. Achterop de brommer maak je kennis met de eetgewoontes van de lokale bevolking in Yogyakarta en je fietst door dorpen en rijstvelden rondom Solo. De accommodatie is afwisselend: van statige koloniale hotels in Bandung en Surabaya, kleine familiehotels, op een oude theeplantage en je slaapt aan de voet van de Borobudur! Tweemaal maak je een nostalgische treintocht tussen Bandung-Yogyakarta en Solo-Surabaya. Extensie naar Malang en Bromo vulkaan mogelijk.

Hoogtepunten van deze rondreis:

  • Stadswandeling Jakarta, Bandung, Surabaya
  • Bezoek Botanische tuinen Bogor
  • 2 nostalgische treinreizen
  • Slaap op theeplantage Heren van de thee
  • Verblijf in mooie heritage hotels Bandung en Surabaya
  • Extensie: Malang en de Bromo vulkaan
Reisschema
Dag 1: Vertrek Amsterdam
Dag 2: Vliegveld Jakarta, airport transfer
Dag 3: Jakarta, Excursie City walk local guide in oude stad Jakarta
Dag 4: Bogor - Puncak - Malabar, botanische tuinen, diner Malabar
Dag 5: Malabar - Bandung, theefabriek
Dag 6: Bandung, stadswandeling en Go Local
Dag 7: Bandung - Yogyakarta (treinreis) - Borobudur
Dag 8: Borobudur - Yogyakarta, sunrise Borobodur, Prambanan
Dag 9: Yogyakarta, Culinaire excursie
Dag 10: Yogyakarta - Solo, Excursie fietstocht en lokale lunch, stops Solo
Dag 11: Solo - Surabaya, treinreis, hotelrondleiding
Dag 12: Surabaya: Excursie Stadswandeling met lokale gids (lokaal transport), transfer airport
Dag 13: Aankomst in Amsterdam
Dag tot dag

Dag 1: Begin van je rondreis Indonesië

Begin van je rondreis Indonesië
Vlucht van Amsterdam naar Jakarta. Het begin van je vakantie Indonesië!

Dag 2: Fijne start van je Indonesië vakantie

Fijne start van je Indonesië vakantie
Bij aankomst op het vliegveld van Jakarta staat je privé-chauffeur al voor je klaar. Dankzij het bord met jullie naam erop, vinden jullie elkaar al gauw en is het instappen en wegwezen uit de chaos van taximannetjes. Direct transfer van (vliegveld) naar je fijne hotel in Jakarta, hierna vertrekt de chauffeur. In het rustige hotel is het heerlijk bijkomen van de lange vliegreis. En heb je toch zin om iets te doen, pak dan zo'n oranje bajaj -een hele belevenis- of een blue bird taxi naar het Merdeka plein waar je bovenin Monas (Monumen Nasional) een prachtig uitzicht over Jakarta hebt. Je kunt dit combineren met het naastgelegen Nationaal Museum. Of je kunt het indrukwekkende ereveld voor slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog Menteng Pulo bekijken. (PS: Op aanvraag kunnen we uiteraard ook voorzien in auto met chauffeur voor de hele dag. Ook is het op aanvraag mogelijk om in Bogor te slapen ipv Jakarta.) 

Dag 3: Stadswandeling door het oude Batavia

Stadswandeling door het oude Batavia
Op het Taman Fatahilah (Stadhuisplein) in de oude Kota van Jakarta waan je je terug in het oude Batavia. Een lokale gids verzorgt speciaal voor Footprint Travel een stadswandeling.  Rondom het plein liggen diverse musea.Het beroemde kanon Si Jagur staat in de tuin van het voormalige stadhuis, gebouwd in 1627. Het graf van de in 1629 gestorven J.P. Coen, de stichter van Batavia, is te vinden in het Wayang museum. In het bankmuseum zie je hoe de planters hun geld in gigantische kluizen bewaarden. Lunchen in stijl doe je in Café Batavia, uitgeroepen tot een van de beste restaurants van de wereld. Ook de wachttoren en Sunda Kelapa, de haven waar Batavia ooit is ontstaan, worden bezocht. Na het bezoek aan de oude stad rijdt je direct door naar Bogor, je bent namelijk al relatief dichtbij de snelweg naar Bogor.

Dag 4: Poffertjes eten in de botanische tuinen

Poffertjes eten in de botanische tuinen
In de immense Botanische tuinen is het niet moeilijk voor te stellen hoe de elite hier vroeger flaneerde. Hoewel toegeschreven aan Sir Raffles, zijn de 80 hectare grote tuinen in 1817 aangelegd door de Nederlandse botanicus Professor Reinwardt. Speur ook naar het oude Nederlandse begraafplaatsje dat verscholen tussen de bomen ligt. (Desgewenst kun je op eigen gelegenheid aan de entree van de Botanische tuinen een lokale gids boeken voor een rondleiding.) Hollandse poffertjes kun je eten in restaurant De Daunen. Vandaag gaat de route via de Puncak pas naar Malabar. De Puncak pas is beroemd om zijn sateh kelinci (konijn) en sateh kambing (geit), waarvoor talloze lokale dagjesmensen een stop aan de top maken. Je verblijft op de theeplantage waar Hella Haasse’s Heren van de Thee zich afspeelt. ’s Middags is het genieten van de rust van de theeplantage. Maak een wandelingetje en zie hoe de rijstplukkers vliegensvlug de manden op hun rug vullen met theeblaadjes. Je dineert in het plantagehuis van Albert Bosscha (inclusief), waar de glorie van weleer nog altijd de dagelijkse realiteit is.

Dag 5: Voel je een van de Heren van de Thee

Voel je een van de Heren van de Thee
In de theefabriek wordt duidelijk hoeveel werk er in zakje Pickwick thee zit. Onder toeziend oog van een professionele theeproever(!), drink je een kopje thee van de eerste kwaliteit. Daarna neem je een kijkje bij het graf van Bosscha - een ware vogelliefhebber waarvan de lokale bevolking beweert dat nog altijd zwermen vogels iedere middag zijn graf bezoeken. Iemand van de theeplantage loopt met je mee, maar omdat hier weinig internationale toeristen komen, spreekt niet iedereen evengoed Engels. Desalniettemin redt je je prima, het spreekt van zelf, iedereen is hulpvaardig en je chauffeur is ook best bereid te vertalen indien gewenst. Je overnacht in een historisch hotel in Bandung.

Dag 6: Bandung - het Parijs van Java

Bandung - het Parijs van Java
Vandaag ga je met een goed Engelssprekende lokale gids Bandung verkennen. Met zwartwit foto's uit het Nederlands-Indië van de jaren '30, brengt hij de stad tot leven. Bandung is een erg interessante en mooie stad qua architectuur, gebouwd in Art Deco stijl. Vroeger werd Bandung 'het Parijs van Indonesië' genoemd. Je bezoekt 'Kilometer 0', waar de stad werd gesticht, Afrika-Asia straat, Jalan Braga, de alun-alun met de moskee en nog veel meer. In Jalan Braga, waar nog veel Hollandse huizen staan, is een bakkerijtje terug te vinden met allerlei Hollandse lekkernijen, zoals ontbijtkoek en amandelstaaf. De gids kan je tips geven voor leuke plekjes om koffie te drinken of een gebakje te eten (eigen kosten).Wij vonden dit met stip de beste stadswandeling van Indonesië. 
 
Hierna pak je samen met de gids lokaal transport -een bemo- en verken je een hele andere kant van Bandung. 
Je bezoekt de markten van Chinatown. De traditionele markt met alle exotische groente en fruit, en de moderne overdekte markten van kleding tot schroef. Dit is waar de gewone Indonesiër zijn boodschappen doet, hier speelt het echte leven zich af. In Chinatown ontbreekt natuurlijk ook een Chinese kruidenwinkel niet. Je zou wel willen weten waar al die geheimzinnige kruidjes goed voor zijn. In een lokaal cafeetje kun je snacks van verschillende culturen proeven, Nederland, China en Indonesië komen hier bij elkaar, net als op deze dag. Dit is ook een prima plekje om een nasi te eten (eigen kosten), als je inmiddels trek hebt gekregen.Tot slot pak je een becak terug richting hotel en loop je door een kampung. Hier klop je aan bij een Wayang poppenmaker. In zijn achtertuintje maakt hij net als zijn vader en grootvader voor hem, op ambachtelijke wijze deze poppen. Kalmpjes aan en met grote zorg worden de poppenhoofden uit hout gesneden en geschilderd. Je loopt weer door de wirwar van straatjes en opeens blijk je weer voor je hotel te staan. Veel gezien vandaag!
NB: Op zon-en feestdagen zijn sommige zaken gesloten, de gids laat je alternatieven zien, maar desondanks kan de wandeling wat korter duren. 
 
Tip: In de omgeving van je hotel zijn ook leuke restaurants voor je diner. Wil je in de tijd van toen blijven, ga dan bijvoorbeeld naar De Indische Tafel, helemaal in tempo doeloe stijl. Je oma had hier zo kunnen zitten!
 

Dag 7: Treinreis en slapen in de buurt van de Borobudur

Treinreis en slapen in de buurt van de Borobudur
Per Lodaya trein van Bandung naar Yogyakarta (8:00-15:42). Vooral de eerste uren zijn fantastisch, als het spoor zich een weg baant door tunnels en langs bergwanden, met uitzicht op majestueuze vulkanen en valleien. Vanuit het treinraampje zie je de rijstboeren op de sawa’s werken en trekken tijdloze dorpjes aan je voorbij. Je overnacht in de buurt van de Borobudur. Tip: wil je morgenochend een goede gids, regel dit dan bij aankomst in het hotel. Absoluut de moeite waard. 

Dag 8: Zonsopgang over de Borobudur en Prambanan

Zonsopgang over de Borobudur en Prambanan
Voor dag en dauw op voor een dag vol hoogtepunten op je Indonesië rondreis. Nog voordat de toegangspoort open gaat voor het publiek, beklim jij al de Borobudur om de zon op te zien komen. Ademloos wacht je tot langzaam de zon de wereld om je heen verlicht. We raden je aan een lokale gids te nemen (avond van te voren regelen, eigen kosten) die uitleg kan geven over deze enorme boeddhistische stupa. Tijdens officiele ceremonies lopen monniken spiraalsgewijs alle paden omhoog en leggen zo 10 kilometer af, die symbolisch de weg van het aarde bestaan naar het Nirvana weergeeft.
 
Ben je uitgekeken, dan ga je ontbijten in het hotel, inpakken en vertrekken. Na het ontbijt staat de kleine Mendut tempel op het programma, het bijzondere is hier de grote, zittende Boeddha beelden. ’s Middags bezoek je Prambanan, de grootse hindoeïstische tempel complex van Java gebouwd in de achtste tot de tiende eeuw. (De entree ca €10,- betaal je zelf aan de ingang, evenals een lokale gids als je hier gebruik van wilt maken.) Dankzij het huwelijk tussen een boeddhistische prinses en een hindoeïstische prins bevat dit Unesco erfgoed een bijzondere mix in architectuur van beide geloofsrichtingen. De drie grote tempels ter ere van Shiva, Vishnu en Brahma zijn nog in tact, de 200 tempels er om heen zijn ingestort. Tip: neem ook hier voor een klein bedrag een lokale gids die je in een half uur de drie grote tempels laat zien. Daarna kun je zo lang je wilt op eigen gelegenheid rondkijken. Wij keken wel even verbaasd toen we tussen de brokstukken Kamasutra-achtige reliefs vonden!

Dag 9: Het paleis van de sultan en culinaire ontdekkingstocht

Het paleis van de sultan en culinaire ontdekkingstocht
’s Ochtends heb je vrije tijd om op eigen gelegenheid rond te dwalen in de Kraton, het paleis van de Sultan. Je kunt er naar toe lopen, maar nog veel leuker is het om een becak, de fietstaxis die het straatbeeld van Yogyakarta bepalen, te nemen. Het paleis van de Sultan is eigenlijk een complete dorpswijk. Onze tip: Bezoek de zeer goed verstopte Wayang Kulit (schaduwpoppen) makers, die al generaties lang voor de Sultan poppen maken van de fijnste kwaliteit. Zelfs Koningin Beatrix bezit dit Koninklijke geschenk!
 
’s Middags neem je deel aan een Culinaire belevenis. Er worden kleine groepjes (6-8 personen) van (internationale) reizigers gevormd voor deze trip. De Engels sprekende gids is meestal een vrouw wat op zich al heel bijzonder is in Indonesië. Zij geeft je een kijkje in het échte dagelijkse Indonesische leven. Indonesiërs zijn dol op lekker eten, zeker aan het eind van de middag zijn overal in de stad lekkere snacks te koop. Je ziet hoe in kleine achteraf keukentjes typische snacks van Yogyakarta worden gemaakt. Vaak mag je het zelf ook proberen en natuurlijk alles proeven! Je hoeft dan ook zeker niet te lunchen van te voren, en ook een lokaal diner krijg je aan het eind. Er wordt gebruik gemaakt van lokaal transport, wat meestal betekent dat je achterop de brommer stapt. Een chauffeur stuurt je behendig en veilig door het verkeer. 
 
Tip: Wil je een dagje verlengen, dan is Yogyakarta zeker een leuke stadje om wat langer rond te kijken. (zie onder extensies)

Dag 10: Fietsen door rijstvelden en dorpen van Solo

Fietsen door rijstvelden en dorpen van Solo
Go Local en ga fietsen in Solo! Deze dag is een absolute favoriet van ons! Vanuit Yogyakarta is het een korte rit (kleine 2 uur) naar Solo (ook Surakarta genoemd), het ándere sultanstadje. Vertrek direct na het ontbijt, want 's ochtends is het nog niet zo warm. Je ontmoet je Engelssprekende gids en samen steken jullie aan de rand van de stad met een bootje de rivier over. Hier staan de fietsen al klaar en begint jullie relaxte fietstocht langs rijstvelden en dorpen van Solo. Regelmatig kom je een fietsende local tegen, omdat Solo nauwelijks heuvels kent, is fietsen hier populair. De inwoners van deze dorpen zijn ontzettend bezige bijtjes: ieder dorp heeft zijn eigen 'huisnijverheid' specialiteit. In het ene dorp wordt kroepoek gemaakt, ergens anders tofu (tahu), en in weer een ander dorp brouwt men alcohol. We waren erg onder de indruk van de mannen die zich in het zweet werken om gongs voor de gamalan te slaan. Ongelofelijk, wat een zwaar werk! Als het warm begint te worden, fiets je naar het huis van een Javaanse familie voor een Javaanse lunch. De vrouw des huizes heeft al de hele morgen staan koken en er verschijnen allerlei verschillende gerechten op tafel. Lekker!
 
NB: op zondagen, belangrijke feestdagen en Idul Fitri (Suikerfeest) zijn de werkplaatsen dicht. De gids maakt dan een alternatieve tocht door Solo zelf.
 
Na de lunch heb je de middag tijd om zelf Solo te verkennen. Wil je naar het paleis Istana Mangkunegara? Tip: Laat je hier rondleiden door een lokale gids. Onze ervaring is dat een leuke gids die de verhalen van de prinselijke familie kent, het paleis tot leven kan brengen, anders sta je vooral naar vitrines te kijken waar je niet zo veel van snapt. We vonden het ook erg leuk om rond te snuffelen op de antiek en curiosa markt Pasar Tri Windu. Solo is ook bekend om zijn batik markt. Wat je vanmiddag wilt doen, mag je helemaal zelf weten. Je chauffeur staat voor je klaar en weet alle plekjes te vinden.

Dag 11: Treinreis naar historische Surabaya

Treinreis naar historische Surabaya
In de ochtend een comfortabele treinreis van Surakarta (Solo) naar Surabaya (8:10-12:00). Je wordt in Solo naar het station gebracht. Laat de lapjesdeken van sawa’s en dorpjes aan je voorbijtrekken. Op het station van Surabaya word je opgehaald en rechtstreeks naar het hotel gebracht. Je komt uitgerust aan in het luxueuze Majapahit hotel. Dit voormalig Oranje Hotel heeft met het ‘vlagincident’ een roemruchte rol gespeeld tijdens de onafhankelijkheidsstrijd (in Nederland bekend als de politionele acties). Je krijgt een rondleiding in je eigen hotel met een Engels sprekende medewerker, die vertelt over de rijke geschiedenis van dit hotel. De middag heb je vrij om te genieten van de luxe van dit hotel. Misschien met een boek bij het zwembad? (Geen auto standby.) Wil je iets bezichtigen, dan kun je met een taxi (vraag hotelreceptie). (NB: Naar House of Sampoerna kun je morgen met de gids, echter dit is gesloten op zon- en feestdagen.)
* Heb je morgen een vroege vlucht, dan kan de stadswandeling worden verplaatst naar vanmiddag. Geef dit aan bij boeking!

Dag 12: Stadswandeling door Surabaya

Stadswandeling door Surabaya
’s Ochtends een stadswandeling van 4 uur door het oude hart van Surabaya. Architect C. Citroen zette zijn handtekening op de stad met zijn Indische variant op het Nieuwe Bouwen, wat deze stad een totaal ander aanzicht geeft dan Jakarta of Bandung. Surabaya is na Jakarta de grootste stad van Indonesië en wordt geroemd om zijn rol in de Indonesische Onafhankelijkheidsstrijd. Ook leuk om naar House of Sampoerna gaan, waar je kunt zien hoe de befaamde kretek sigaretten worden gemaakt. (House of Sampoerna gesloten op zon- en feestdagen.) Je wandelt of maakt gebruik van lokaal vervoer als becak of bemo.
Bagage ophalen in het hotel. Je wordt rechtstreeks naar het vliegveld van Surabaya gebracht.* Het einde van je reis door Java. 
*De meeste vluchten vertrekken 's avonds. Indien je een vroeg vlucht hebt, kan de stadswandeling ook de middag ervoor bij aankomst worden gedaan. Geef dit door bij boeking!

Dag 13: Einde van je rondreis Indonesië

Einde van je rondreis Indonesië
Aankomst in Amsterdam. Helaas het einde van je Indonesië rondreis waarin je kennis hebt gemaakt met het verleden en het heden van Indonesië.

Achtergrond

Een reis terug in de tijd

Deze heritage Indonesië reis brengt je terug naar de tijd dat de Hollanders hun Overzeese kolonie bestierden vanuit Batavia en de weekenden in het koele Buitenzorg doorbrachten. Footprint Travel heeft unieke stadswandelingen samengesteld in de oude stadsharten van Bandung en Surabaya en je kunt zelf het oude Batavia ontdekken met de haven Sunda Kelapa. Word op je wenken bediend in de voornaamste heritage hotels, zoals het Savoy Homann in Bandung en het voormalige Oranje Hotel in Surabaya. Op de theeplantage van Malabar word je wakker als één van de Heeren van de Thee, en ziet hoe de thee geplukt en verwerkt wordt.
 

Treinreizen Indonesië en bezoek Borobudur en Prambanan

Tweemaal wordt er een treinreis gemaakt, van Bandung naar Yogyakarta en van Solo (ook Surakarta genaamd) naar Surabaya. Een plaatsje aan het treinraam geeft een heel ander perspectief op de lapjesdeken aan dorpjes en sawa’s. Je overnacht aan de voet van de imposante Borobudur, de grootste boeddhistische stupa van Indonesië, zodat je in select gezelschap als eerste de zon ziet opkomen over de Borobudur. De hindoeïstische tempels van Prambanan en het paleis van de sultan in Yogyakarta en Solo zijn weer totaal andere architectonische hoogstandjes. Een geweldige reis voor de liefhebber van vroegere tijden.

Reisschema
Dag 1: Vertrek Amsterdam
Dag 2: Vliegveld Jakarta, airport transfer
Dag 3: Jakarta, Excursie City walk local guide in oude stad Jakarta
Dag 4: Bogor - Puncak - Malabar, botanische tuinen, diner Malabar
Dag 5: Malabar - Bandung, theefabriek
Dag 6: Bandung, stadswandeling en Go Local
Dag 7: Bandung - Yogyakarta (treinreis) - Borobudur
Dag 8: Borobudur - Yogyakarta, sunrise Borobodur, Prambanan
Dag 9: Yogyakarta, Culinaire excursie
Dag 10: Yogyakarta - Solo, Excursie fietstocht en lokale lunch, stops Solo
Dag 11: Solo - Surabaya, treinreis, hotelrondleiding
Dag 12: Surabaya: Excursie Stadswandeling met lokale gids (lokaal transport), transfer airport
Dag 13: Aankomst in Amsterdam


Aansluitend kan de Extensie Malang/Bromo worden geboekt, wat de reis met 2 dagen verlengt.
Hotel & Vervoer
Accommodatie:
Wij zijn altijd op zoek naar de beste locaties. In deze reis bieden wij een afwisseling tussen de beste heritage hotels, en 'good value for money' hotels die de reis betaalbaar houden. Hotels met geweldige koloniale charme zoals het Savoy Homann in Bandung, Majapahit in Surabaya en Rumhakoe in Solo brengen je terug in de tijd. Ook Jakarta gaan we uit van een boutique hotel. In Bogor, Yogyakarta en Malabar zijn de hotels iets eenvoudiger, maar zeker charmant en comfortabel. In Bogor en Yogyakarta is het mogelijk te upgraden naar een meer luxe of koloniaal hotel. In Malabar slaap je op een tea-estate die wordt genoemd in de Heeren van de Thee.  De accommodatie bij de Bromo is eenvoudig, maar ligt wel dichtbij het uitzichtpunt over de vulkaan. Het kan echter voorkomen dat het genoemde hotel niet beschikbaar is, wij stellen je dan een passend alternatief voor. Heb je andere wensen, overleg deze met ons, dan stellen wij een reis op maat samen.

Vervoer:
Je hebt je eigen auto of busje met chauffeur gedurende deze reis ter beschikking. Tweemaal wordt een traject per trein afgelegd (Bandung-Yogyakarta en Solo-Surabaya), in de comfortabele executive klasse. Tijdens de culinaire tocht in Yogyakarta wordt gebruikt gemaakt van een brommer (of bij een grote groep een 'bemo'). Een ervaren chauffeur rijdt je door de stad terwijl jij achterop zit. 
 
Prijzen
De hieronder vermelde prijzen zijn geldig tot 15 december 2019. De prijzen zijn per persoon, gebaseerd op 2 personen per kamer. Bij een reis met 3 of 5 personen wordt een derde bed (stretcher, daybed, matras) op de kamer bijgezet; de prijs voor een eenpersoonskamer is op aanvraag. Wij behouden ons het recht voor om onze prijzen te wijzigen. In de zomer (juli/augustus/september), rond de feestdagen (van 15 december t/m 15 januari) en het Suikerfeest berekenen we een hoogseizoentoeslag. Prijzen kunnen ook fluctueren door o.a. wijzigingen in de brandstof prijzen of de wisselkoers. De minimale reisduur is 7 dagen. Een reis kan tot uiterlijk 14 dagen voor vertrek worden geboekt.

Rondreis Indonesie: Nostalgisch Java - Terug in de tijd (Jakarta-Surabaya)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 2.066,- p.p.€ 1.105,- p.p.€ 926,- p.p.€ 860,- p.p.€ 856,- p.p.€ 830,- p.p.
Inclusief:
 • 10 overnachtingen met ontbijt
 • Stadswandeling Jakarta met Engelssprekende gids (incl auto)
 • Bezoek theefabriek en rondleiding Malabar
 • Stadswandeling en Go Local tour in Bandung met Engelssprekende lokale gids (incl lokaal vervoer)
 • Sunrise package inclusief entree Borobudur
 • ​Culinaire belevenis per brommer met Engelssprekende gids, in klein (6-8 pers) internationaal gezelschap
 • Stadswandeling (4 uur/halve dag) door Engelssprekende gids in Surabaya (incl lokaal vervoer)
 • Treinreis Bandung-Yogyakarta, Lodaya klasse
 • Treinreis Solo (Surakarta)-Surabaya, Sancaka pagi klasse
 • Privé vervoer met chauffeur
 • Direct transfers van en naar vliegvelden en treinstations.
 • Alle kosten met betrekking tot het transport (parkeergeld, tolgeld, etc.)
 • Uitgebreide Nederlandstalige reisinformatie
 • Nederlandstalige ondersteuning ter plekke door onze lokale vertegenwoordiger

Exclusief:
 • Internationale en binnenlandse vluchten
 • Overige maaltijden
 • Overige entreegelden, donaties en fooien

Extensie 1: Koken in de Kraton van Solo (voor Sukuh)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 246,- p.p.€ 129,- p.p.€ 101,- p.p.€ 94,- p.p.€ 77,- p.p.€ 71,- p.p.
Inclusief:
Inclusief:
-Transfer per auto met chauffeur
-Excursie met gids, snacks, paardenkar, kookcursus en lunch
-1 overnachting met ontbijt

Excursie 1: Wandeling langs de Code rivier
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 29,- p.p.€ 15,- p.p.€ 15,- p.p.€ 15,- p.p.€ 15,- p.p.€ 15,- p.p.
Starttijd 15:00 uur, afhankelijk van wie en wat je onderweg tegen komt ben je einde van de middag weer terug. Er kunnen meerdere internationale deelnemers zijn, maximale groepsgrootte 4.

Excursie 2: Koken in traditioneel Kota Gede
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 122,- p.p.€ 82,- p.p.€ 61,- p.p.€ 56,- p.p.€ 59,- p.p.€ 56,- p.p.
Tijd: van circa 8 tot begin van de middag, inclusief vervoer per andhong (paardenkar), Engelssprekende gids, Javaanse snacks, kookles, uitgebreide lunch met gerechten uit Centraal Java.

Excursie 3: Fietsen op het platteland van Yogyakarta
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 20,- p.p.€ 20,- p.p.€ 20,- p.p.€ 20,- p.p.€ 20,- p.p.€ 20,- p.p.
Extensies

Extensie 1: Bromo vulkaan en Malang


Maak je Indonesië rondreis compleet met een bezoek aan het mooie koloniale stadje Malang en maak een jeeptocht naar de Bromo vulkaan. De zonsopkomst is daar magisch! 

Dag 12: Stadswandeling Surabaya en naar Malang

Stadswandeling Surabaya en naar Malang
’s Ochtends maak je met een gids een exclusieve stadswandeling door het koloniale hart van Surabaya. Daarna met je eigen auto van Surabaya naar Malang. In Malang zijn veel gezellige restaurants. Probeer het restaurant van Hotel Tugu, dat tevens dienst doet als museum of voor romantici de club L’Amour Fou. Opmerking: alternatief kun je ook verblijven in heritage Hotel Kusuma Wijaya in het groene Batu, waar de stedelingen uit Malang en Surabaya zomers nog steeds verkoeling zoeken.

Dag 13: Koloniaal stadje Malang en jeeptocht naar Bromo

Koloniaal stadje Malang en jeeptocht naar Bromo
Vertrek vandaag om 8 uur. Overleg met je chauffeur of je eerst even in Malang wil rondkijken of liever gelijk vertrekt naar de bergen. Je hebt genoeg tijd om een paar uurtjes rond te kijken in Malang voor de jeeptocht, maar hou er rekening mee dat rond het middaguur in de bergen vaak wolken binnen drijven, en in het regenseizoen heb je dan uiteraard meer kans op regen. Dan kan het koud worden in de open jeep in de bergen. Kleed je hier voldoende op.  Zorg dat je voldoende geld pint voor de komende dagen op Java, zodat je entreegelden en camera fees kunt voldoen bij de Nationaal Parken. (Entree Bromo Nationaal Park op dit moment Rp 267.000 (ca €20) per persoon, en in het weekend, Indonesische feest- en vakantiedagen Rp 400.000 (ca €27) per persoon. Camera €5,-, filmcamera €15,-.)
 
Adem de koloniale sfeer van het vriendelijke stadje Malang, je chauffeur brengt je naar de leuke plekjes zodat je op eigen gelegenheid even rond kunt neuzen in Malang. Loop rond op de vogeltjesmarkt, naast vogels is er van alles te zien, zoals slangen en allerlei huisdieren. Koop wat lekkere snacks voor onderweg bij Toko Oen, waar sinds de jaren 30 niets veranderd is. Vertrek uiterlijk 10-11 uur uit Malang en neem een lunchbox mee voor onderweg. Tip: Wil je uitgebreid Malang bekijken, boek dan een extra nacht bij.
 
De reis van Malang naar Bromo (normaal 5 uur) wordt bijna met de helft verkort én veel leuker door na een uur over te stappen in een open ‘plantage’ jeep. De 'rij-tijd is veel korter, en je kunt onderweg uitstappen en wandelingen maken (afhankelijk hoeveel je stopt voor foto's en wandelt doe je er uiteraard weer langer over). De normale auto brengt via de asfaltweg je bagage naar je hotel, en komt veel later aan in het hotel. Neem in ieder geval zelf in de jeep een tasje mee met een dikke trui, lange broek, sokken, op Bromo is het namelijk echt koud en de chauffeur kan in de file komen te staan of lekke band krijgen. Hou je goed vast terwijl je achterin de open laadbak staat (er zijn ook eenvoudige bankjes) en maak je op voor een hobbelige en avontuurlijke  rit. Na een tijdje de dorpsweg gevolgd te hebben sla je af naar een steeds smaller wordend pad. Je rijdt tenslotte over een smalle bergkam. Na ongeveer 3 kwartier kun je een stuk over een voetpad lopen naar een waterval lopen. Deze wandeling is niet al te zwaar, maar bij regen kan het glad zijn. Zorg dus voor schoeisel met profiel. Hierna rijdt je ongeveer een half uur door een nevelbos, mistig, mysterieus en fris. Het bos uitkomend rijd je door een landschap waarin dorpjes en akkers liggen met de indrukwekkende piek van de Semeru vulkaan op de achtergrond. Onderweg, in de vallei kun je een stukje wandelen en pauze houden en genieten van het uitzicht. Daarna duik je de zandzee die de Bromo omringt in: magnifiek!
 
Bromo is een actieve vulkaan. Beklimming is altijd op eigen risico. De Indonesische autoriteiten kunnen de toegang tot een vulkaan ontraden, beperken of verbieden, indien dit door verhoogde vulkanische activiteit nodig wordt geacht.
 

Dag 14: Zonsopgang over de Bromo vulkaan

Zonsopgang over de Bromo vulkaan
Vroeg op (4 uur!) om per jeep naar het uitzichtpunt op de Penanjakan berg te rijden voor de zonsopgang over de Bromo. De krater rijst uit een dikke zee van mist. Een fantastisch gezicht en je bent al snel vergeten dat je zo vroeg je bed uit moest. Daarna rij je met een jeep door de enorme zee van vulkaanzand, eigenlijk een tien kilometer grote krater van een eerder geëxplodeerde vulkaan. In deze krater zijn drie nieuwe vulkanen ontstaan, Kursi (2581m), Batok (2440m) en Bromo (2392m). De hoogste piek van Java, de Semeru (3676m) ligt ook in dit gebied. Je kunt op de rug van een pony naar de trappen rijden en 253 treden brengen je naar de rand van de krater van Bromo. Breng warme kleren mee, want het wordt hier ’s nachts flink koud! Na het ontbijt rijd je terug naar Surabaya, waar je op het vliegtuig stapt naar Amsterdam.
NB: Indien je liever nog een nacht in Surabaya slaapt, dan kan dit ook.
 
Bromo is een actieve vulkaan. Beklimming is altijd op eigen risico. De Indonesische autoriteiten kunnen de toegang tot een vulkaan ontraden, beperken of verbieden, indien dit door verhoogde vulkanische activiteit nodig wordt geacht.

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Bromo vulkaan en Malang:
Dag 1: Vertrek Amsterdam
Dag 2: Vliegveld Jakarta, airport transfer
Dag 3: Jakarta, Excursie City walk local guide in oude stad Jakarta
Dag 4: Bogor - Puncak - Malabar, botanische tuinen, diner Malabar
Dag 5: Malabar - Bandung, theefabriek
Dag 6: Bandung, stadswandeling en Go Local
Dag 7: Bandung - Yogyakarta (treinreis) - Borobudur
Dag 8: Borobudur - Yogyakarta, sunrise Borobodur, Prambanan
Dag 9: Yogyakarta, Culinaire excursie
Dag 10: Yogyakarta - Solo, Excursie fietstocht en lokale lunch, stops Solo
Dag 11: Solo - Surabaya, treinreis, hotelrondleiding
Dag 12: Surabaya - Malang, stadswandeling Surabaya
Dag 13: Malang - Bromo, stadstour Malang, jeeptocht Malang-Bromo
Dag 14: Bromo (zonsopgang per jeep) - Surabaya - Amsterdam
Dag 15: Aankomst in Amsterdam

Extensie 1: Bromo vulkaan en Malang
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 617,- p.p.€ 319,- p.p.€ 238,- p.p.€ 214,- p.p.€ 177,- p.p.€ 181,- p.p.


Extensie 2: Extra vrije dag in Yogyakarta


Iets meer rust in je reis? Yogyakarta is een fijne plaats voor een extra vrije dag. 

Dag 10: Extra vrije dag in Yogyakarta

Yogyakarta is een prettig stadje. Je kunt hier winkelen, beroemd is het batik en zilverwerk voor sieraden. Er zijn gezellige restaurantjes. Bekend is ook de kraton. Of heerlijk aan het zwembad voordat je aan je reis door Oost-Java begint. Op verzoek kunnen we ook extra excursies voor je regelen: een Go Local fietstocht (ochtend), zilversmeden (maak je eigen sieraad) of een wandeling langs de rivier Kali Code in de namiddag. 

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Extra vrije dag in Yogyakarta:
Dag 1: Vertrek Amsterdam
Dag 2: Vliegveld Jakarta, airport transfer
Dag 3: Jakarta, Excursie City walk local guide in oude stad Jakarta
Dag 4: Bogor - Puncak - Malabar, botanische tuinen, diner Malabar
Dag 5: Malabar - Bandung, theefabriek
Dag 6: Bandung, stadswandeling en Go Local
Dag 7: Bandung - Yogyakarta (treinreis) - Borobudur
Dag 8: Borobudur - Yogyakarta, sunrise Borobodur, Prambanan
Dag 9: Yogyakarta, Culinaire excursie
Dag 10: Yogyakarta, vrije dag
Dag 11: Yogyakarta - Solo, Excursie fietstocht en lokale lunch, stops Solo
Dag 12: Solo - Surabaya, treinreis, hotelrondleiding
Dag 13: Surabaya: Excursie Stadswandeling met lokale gids (lokaal transport), transfer airport
Dag 14: Aankomst in Amsterdam

Extensie 2: Extra vrije dag in Yogyakarta
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 52,- p.p.€ 26,- p.p.€ 23,- p.p.€ 26,- p.p.€ 25,- p.p.€ 26,- p.p.
Excursies

Yogyakarta

Excursie 1: Wandeling langs de Code rivier

Wandeling langs de Code rivier
Deze wandeling langs de Code rivier laat je zien hoe gewone mensen in Yogyakarta leven, werken en georganiseerd zijn als gemeenschap. Onderweg zie je verschillende handwerklieden bezig met het maken van producten, zoals kleding, tassen, en sandalen. Eind van de middag wordt er op diverse plekken gorengan gebakken, proef deze lekker vers gebakken hartige snack! Je komt verschillende gemeenschapsinitiatieven tegen. Zoals wachthuisjes waar mannen de wacht houden tegen dieven, het waterpeil van de rivier in de gaten houden en geesten bij pasgeboren baby’s vandaan houden! Een relaxte manier om aan de hand van dagelijkse dingen meer te begrijpen over het leven op Java. Je gaat letterlijk van de gebaande paden af, naar een buurtje waar je normaal nooit zou zijn gekomen.
 

Excursie 1: Wandeling langs de Code rivier
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 29,- p.p.€ 15,- p.p.€ 15,- p.p.€ 15,- p.p.€ 15,- p.p.€ 15,- p.p.Excursie 2: Koken in traditioneel Kota Gede

Koken in traditioneel Kota Gede
Deze verrassende excursie brengt je naar het hart van Kota Gede. In de reisgidsen slechts bekend als zilverstadje, maar met deze excursie -waarbij je op bezoek gaat bij de locals- leer je Kota Gede op een heel andere manier kennen. Je wordt opgehaald met een andhong, een traditionele paardenkar. Je wordt deze ochtend hartelijk ontvangen door de mensen van een buurtje met eeuwenoude huizen in typische Javaanse Joglo stijl. Samen doe je inkopen op de traditionele markt. Bij deze mensen thuis ga je samen Javaanse gerechten koken (ook zeer geschikt voor vegetariërs) terwijl je gezellig zit te kletsen. De missie van deze groep is om mensen thuis te ontvangen als vrienden, niet als ‘bezoekers’, en dat blijkt goed uit de ontspannen sfeer. Na de uitgebreide lunch, kun je bij voldoende tijd samen met je gids nog de begraafplaats van de Sultan van Mataram bezoeken.

Excursie 2: Koken in traditioneel Kota Gede
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 122,- p.p.€ 82,- p.p.€ 61,- p.p.€ 56,- p.p.€ 59,- p.p.€ 56,- p.p.Excursie 3: Fietsen op het platteland van Yogyakarta

Fietsen op het platteland van Yogyakarta
Een leuke manier om een kijkje in het dagelijkse leven van de Javanen te nemen, is een fietstochtje over het Javaanse platteland. Onder leiding van een Engelssprekende gids maak je verschillende stops en hoor je de verhalen. Wat is de lippenstift plant? En hoe ziet een bank er op het Javaanse platteland er uit? Je bezoekt een aantal huisindustrieën en ziet hoe krupuk, tempe en tahu gemaakt wordt. Fietsend op koloniaal aandoende ‘’omafietsen’’ krijg je een prima inkijkje in het dagelijks leven op het platteland.
 
Inclusief: fietshuur, lokale snack, Engelssprekende gids. Join in, dat wil zeggen samen met andere internationale reizigers.
 

Excursie 3: Fietsen op het platteland van Yogyakarta
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 20,- p.p.€ 20,- p.p.€ 20,- p.p.€ 20,- p.p.€ 20,- p.p.€ 20,- p.p.


Indonesië reizen - Java - BorobudurIndonesië reizen - Java - BorobudurIndonesië reizen - Java - BorobudurIndonesië reizen - Java - Beelden bij de BorobudurIndonesië reizen - Java - BorobudurIndonesië reizen - Java - Borobudur en Merapi vulkaanIndonesië reizen - Java - Merapi vulkaanIndonesië reizen - Java - PrambananIndonesië reizen - Java - PrambananIndonesië reizen - Java - PrambananIndonesië reizen - Java - PrambananIndonesië reizen - Java - Wayang poppenIndonesië reizen - Java - Kota & Sunda KelapaIndonesië reizen - Java - Kota & Sunda KelapaIndonesië reizen - Java - Kota & Sunda KelapaIndonesië reizen - Java - Kota & Sunda KelapaIndonesië reizen - Java - Villa Isola, BandungIndonesië reizen - Java - Savoy Homann, BandungIndonesië reizen - Java - Straatleven van JakartaIndonesië reizen - Java - Bajaj in JakartaIndonesië reizen - Java - Botanische tuinenIndonesië reizen - Java - Botanische tuinenIndonesië reizen - Java - YogyarkartaIndonesië reizen - Java - YogyakartaIndonesië reizen - Java - YogyakartaIndonesië reizen - Java - Paleis van de sultan, KratonIndonesië reizen - Java - Koloniaal stadje MalangIndonesië reizen - Java - Koloniaal stadje MalangIndonesië reizen - Java - Zonsopgang over bij de Bromo vulkaanIndonesië reizen - Java - Zonsopgang over bij de Bromo vulkaanIndonesië reizen - Java - Zonsopgang over bij de Bromo vulkaanIndonesië reizen - Java - Zonsopgang over bij de Bromo vulkaanIndonesië reizen - Java - Thee plantagesIndonesië reizen - Java - Thee plantagesIndonesië reizen - Java - Thee plantagesIndonesië reizen - Java - Thee plantagesIndonesië reizen - Java - Fietsen door de rijstvelden en dorpen van SoloIndonesië reizen - Java - Stadswandeling door Surabaya

Reacties van reizigers (20)

"Het was een onvergetelijke vakantie!"

Malabar - Bandung - Borobudur - Yogya - Solo - Surabaya - Malang - Bromo - Kalibaru - Sukamade - Ijen - Sanur - Komodo

Clara Sindhunata - 28-08-2017
Het was een onvergetelijke vakantie en dan bedoel ik alleen maar in positieve zin!! De accommodaties waren heel gevarieerd. Hoe eenvoudig sommige ook waren, het was altijd een aangename verrassing! Waar ik heel gecharmeerd van was, waren het hotel in Solo, planta...
Verder lezen
Rondreis Indonesie: Nostalgisch Java - Terug in de tijd (Jakarta-Surabaya)
Beoordeling van deze reis: 8,0
8,0/10 - 1 recensie
"Een groot compliment!"

Jakarta - Ancol - Malabar - Bandung - Yogyakarta - Solo - Surabaya - Malang - Bromo - Bukti Lawang - Tobameer

Trevor van Schaik - 17-08-2017
Het was een geweldige reis met zeer veel variatie en veel activiteiten. Hierdoor hebben we veel van het land en de cultuur mee gekregen. Perfecte organisatie met prima chauffeurs en gidsen. Een groot compliment aan Footprint en haar partners. De accommodaties war...
Verder lezen
Rondreis Indonesie: Nostalgisch Java - Terug in de tijd (Jakarta-Surabaya)
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Ik heb Sumatra met positief gevoel in mijn hart gesloten!"

Medan - Bukit Lawang - Gunung Leuser - Sibayak - Tobameer

Familie Kaat - 07-08-2017
Vakantie is voor ons nieuwe gebieden verkennen, nieuwe culturen zien en voelen en lekker in de natuur zijn. Wat betreft de hotels: In Bukit Lawang: mooie lokatie, goed restaurant. De kwaliteit van de bedden handdoeken mag echt wel iets verbeterd worden. Ov...
Verder lezen
Rondreis Indonesie: Nostalgisch Java - Terug in de tijd (Jakarta-Surabaya)
Beoordeling van deze reis: 8,0
8,0/10 - 1 recensie
"Deze reis was zo erg goed georganiseerd, we hoefden ons nergens zorgen over te maken."

Indonesie reis - Nostalgisch Java - Jakarta - Bogor - Bandung - Yogyakarta - Malang - Surabaya

Marianne en Suzanne - 28-06-2017
Eerste reactie  Fantastisch, zo goed georganiseerd: geweldig! Hotels allemaal keurig verzorgd, zulke vriendelijke mensen, behulpzame chauffeurs en gidsen. Helemaal top! In de voetsporen van opa en oma Onze reis naar Java stond ...
Verder lezen
Rondreis Indonesie: Nostalgisch Java - Terug in de tijd (Jakarta-Surabaya)
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Het 'kleine' leven van de Javanen van dichtbij zien"

Indonesie rondreis - Java reis - Ijen - Kalibaru - Malang - Bromo - Soerabaja - Suku - Solo - Yogyakarta

Eva en Karlien - 14-06-2017
Fantastische reis over Oost Java, met veel excursies waarbij je het 'kleine' leven van de Javanen van dichtbij ziet, door middel van wandelingen, fietstocht, dokar en door achterop brommers plaats te nemen. En naast dat 'kleine' leven uiteraard ook de natuurlijke en culturele ho...
Verder lezen
Rondreis Indonesie: Nostalgisch Java - Terug in de tijd (Jakarta-Surabaya)
Beoordeling van deze reis: 8,0
8,0/10 - 1 recensie
"De beleving van de historie en de cultuur van Java waren intens!"

Jakarta - Bogor - Malabar - Bandung - Borobudur - Yogyakarta - Prambanan - Solo - Surabaya

Henk de Graaf - 18-04-2016
Toppers wat betreft de accommodaties waren het Majapahit hotel én het plantershuisje op oost-Java. Beide tonen de uitersten van Java ten volle terwijl beide toch overeenstemmen qua reinheid en vriendelijkheid maar weer uniek waren qua hun eigen specifieke schoonheid....
Verder lezen
Rondreis Indonesie: Nostalgisch Java - Terug in de tijd (Jakarta-Surabaya)
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Nergens had je het idee dat je op reis was, maar eerder gewoon thuis bij mensen op bezoek!"

Jakarta - Bogor - Malabar - Bandung - Borobudur - Yogyakarta - Prambanan - Solo - Surabaya - Sanur

Angelo, Christiaan en Matthijs - 15-08-2015
Mijn complimenten voor jullie werk! Hoewel een individuele reis, was het tot in de puntjes geregeld. Zelden heb ik zoveel zorg, belangstellende interesse, en adequate medewerking ervaren als bij jullie. Pet je af. Mijn twee zonen hebben eveneens genoten. &n...
Verder lezen
Rondreis Indonesie: Nostalgisch Java - Terug in de tijd (Jakarta-Surabaya)
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Een bijzondere ervaring, mooi, indrukwekkend en zeer goed geregeld!"

Jakarta - Bogor - Sukabumi - Leuwi Manggu - Malabar - Bandung - Pangandaran - Yoygyakarta - Prambanan - Borobudur - Solo - Surabaya - Sembalun - Rinjani - Tetebatu - Senaru - Gili Meno

Marilinde en Stefan - 17-06-2015
De accommodaties waar we tijdens onze reis verbleven, waren heel afwisselend. In Malabar vonden we onze kamer bijvoorbeeld wat tegen vallen, omdat deze verouderd was. Daarentegen was het kleinschalige hotel in de buurt van de Borobudur juist weer heel netjes en lag ...
Verder lezen
Rondreis Indonesie: Nostalgisch Java - Terug in de tijd (Jakarta-Surabaya)
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Dichter bij de werkelijkheid kan niet!"

Jakarta - Bogor - Malabar - Bandung - Yogyakarta - Borobudur - Dieng plateau - Surakarta - Surabaya - Sanur - Munduk - Padangbai - Gili Meno

Martien en Christien - 03-09-2014
De reis was indrukwekkend, afwisselend, prachtig; heel veel waar voor ons geld. Een 9 voor deze reis!   De accommodaties waren allemaal bijzonder en varieerden van heel luxe (Majapahit, Surabaya) tot sober (Malabar). Of i...
Verder lezen
Rondreis Indonesie: Nostalgisch Java - Terug in de tijd (Jakarta-Surabaya)
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Mooi, avontuurlijk en alles klopte!"

Jakarta - Bogor - Puncak - Malabar - Bandung - Yogyakarta - Borobudur - Prambanan - Solo - Surabaya - Malang - Bromo - Kalibaru - Pemuteran - Sanur

Rob, Daniëlle, Quinten en Fayline - 26-08-2014
Als we in één zin onze reis moeten omschrijven: mooi, avontuurlijk en alles klopte, (volgens de beschrijving en het draaiboek), hotels, chauffeurs, gidsen, afgesproken tijden, alles! Daarom geven we de reis een dikke TIEN. We maken al ...
Verder lezen
Rondreis Indonesie: Nostalgisch Java - Terug in de tijd (Jakarta-Surabaya)
Beoordeling van deze reis: 10,0
10,0/10 - 1 recensie
"We hebben het ongelofelijk naar ons zin gehad"

Jakarta - Bogor - Malabar - Bandung - Yogyakarta - Borobudur - Surakarta - Surabaya

Suus en Franka - 20-08-2014
Mijn eerste reactie als ik denk aan onze vakantie is: Super, zeker een aanrader voor anderen. We hebben het ongelofelijk naar ons zin gehad. Ik geef de reis dan ook een 9.   De variatie in accommodaties was goed, de hotel...
Verder lezen
Rondreis Indonesie: Nostalgisch Java - Terug in de tijd (Jakarta-Surabaya)
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Je komt op plekken die je in je eentje niet zou vinden!"

Java - Jakarta - Solo - Malabar - Bandung - Lodaya Pagi - Yogyakarta - Solo - Surabaya

Jan Paul - 08-07-2014
We hebben een geweldige reis gehad. De hotels waren prima; de ene meer sfeervol, de ander mooi gelegen en weer een ander prachtig qua architectuur en veel service en gastvrijheid van het personeel. Ook de gidsen waren heel prettig, met veel ken...
Verder lezen
Rondreis Indonesie: Nostalgisch Java - Terug in de tijd (Jakarta-Surabaya)
Beoordeling van deze reis: 8,0
8,0/10 - 1 recensie
"Een geweldige ervaring die ons leven heeft verrijkt."

Indonesie reizen - Java - Jakarta - Bogor - Bandung - Malabar - Yogyakarta - Solo - Surabaya - Malang - Bromo

George Vermeulen en Jacqueline Hartman - 10-03-2014
De reis Nostalgisch Java inclusief Bromo vulkaan was voor ons een aaneenschakeling van hoogtepunten. Wij hebben in twee weken veel gedaan, gesproken, gezien, geroken, geproefd en dus meegemaakt. Een overstroming (waardoor de stadswandeling Jakarta helaas niet kon doorgaan) en een vulka...
Verder lezen
Rondreis Indonesie: Nostalgisch Java - Terug in de tijd (Jakarta-Surabaya)
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"De reis was uitstekend georganiseerd"

Java, treinreizen,koloniale hotels, Yogyalkarta, Borobudur, Bromo

Herman en Annemie Bouwman - 11-11-2013
De reis was in een woord geweldig, we hebben zeer genoten van het land, de cultuur, de mensen en het eten. We geven de reis een ruime 9 en zullen Footprint zeker aanraden, sterker nog dat hebben we al gedaan! ...
Verder lezen
Rondreis Indonesie: Nostalgisch Java - Terug in de tijd (Jakarta-Surabaya)
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"De zonsopgang bij de Borobudur was indrukwekkend"

Java-Bandung- Pangadaran-Borobudur-Bromo-Yogyakarta-Malang-Surabaya-Oranje hotel

Jan Kees en Mia Baijens - 01-11-2013
Een mooie mix van familiebezoek en vakantie. Alles was perfect georganiseerd. We hebben Footprint Travel al aan familie en bekenden aangeraden.   Er waren zeer mooie historische...
Verder lezen
Rondreis Indonesie: Nostalgisch Java - Terug in de tijd (Jakarta-Surabaya)
Beoordeling van deze reis: 8,0
8,0/10 - 1 recensie
"We hebben de reis van ons leven gehad!"

Indonesie reizen - Java - Jakarta - Bandung - Malabar - Borobodur - Yogyakarta - Solo - Surabaya - Malang - Bromo - Banjarmasin - Loksado - Orang-oetans Tanjung Puting - Kalimantan

Lies Wenselaar en Ben Hoogstad - 01-10-2013
We zijn van de week weer in Nederland teruggekomen en willen graag laten weten hoe we vol lof zijn voor al het werk dat voor ons is verricht. We hebben de reis van ons leven gehad.  Alles was tot in de puntjes georganiseerd, alle chauffeurs en gids...
Verder lezen
Rondreis Indonesie: Nostalgisch Java - Terug in de tijd (Jakarta-Surabaya)
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Mooie en indrukwekkende huwelijksreis over Java."

Indonesie reizen - Jakarta - Bogor - Bandung - Borobodur - Yogyakarta - Solo - Surabaya - Malang - Bromo

Jorien en Martijn - 19-09-2013
Onze Java reis was heel mooi en indrukwekkend, we zijn erg tevreden. We kijken terug op een perfecte huwelijksreis. We zijn bovendien door meerdere hotels en op de heenvlucht erg verwend. Over het algemeen een dikke 8. Gaan we Footprint Travel aanraden bij...
Verder lezen
Rondreis Indonesie: Nostalgisch Java - Terug in de tijd (Jakarta-Surabaya)
Beoordeling van deze reis: 8,0
8,0/10 - 1 recensie
"Rootsreis naar Java: terug naar geboorteland Indonesië"

Indonesie reizen - Jakarta – Bogor - Bandung - Pangandaran - Borobodur - Yogyakarta - Malang - Bromo - Surabaya

Ad, Elly en Thomas - 12-05-2013
Deze reis was heel bijzonder, omdat het de eerste keer was dat ik terug ging naar mijn geboorteland. Dit keer samen met mijn vrouw en zoon. Een eyeopener voor mijn zoon om voor het eerst in de tropen te zijn natuurlijk. In Bandung is het gelukt om in een archief films te bekijk...
Verder lezen
Rondreis Indonesie: Nostalgisch Java - Terug in de tijd (Jakarta-Surabaya)
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Indonesië: een geweldig land met geweldige mensen!"

Indonesie reizen - Java - Jakarta - Bogor - Bandung - Pangandaran - Yogyakarta - Borobodur - Dieng

Paul, Sylvia, Annemarie en Jan-Roelof - 11-05-2013
We hebben een fantastische reis naar onze familie roots in Indonesië gehad. Op Java ligt voor ons heel veel familie historie. Het was heel bijzonder om op deze plaatsen te komen, ook bijvoorbeeld om het graf van mijn oma in Menteng Pulo in Jakarta te bezoe...
Verder lezen
Rondreis Indonesie: Nostalgisch Java - Terug in de tijd (Jakarta-Surabaya)
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Ontzettend leuke en onverwachte belevenissen op onze Indonesie rondreis."

Indonesie reizen - Sumatra - Tobameer - Bogor - Bandung - Borobodur - Yogyakarta - Bromo - Surabaya

Pieter en Margriet - 06-10-2012
We hebben een heerlijk Indonesië reis gehad met een aantal ontzettend leuke en onverwachtse belevenissen. We hebben veel gedaan, het was goed geregeld en we zijn heel tevreden over onze reis naar Sumatra en Java.   Het leuke dorpje ...
Verder lezen
Rondreis Indonesie: Nostalgisch Java - Terug in de tijd (Jakarta-Surabaya)
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie