Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →

Weer Bali

Hoewel geen groot eiland, is het weer op Bali niet overal op het eiland hetzelfde. Het hart van Bali wordt gevormd door een gebergte met vulkanen. In een hoger gelegen gebied is het altijd iets koeler. Ook worden in een berggebied meer wolken gevormd en is er meer neerslag. Deze gebieden zijn dan ook vaak erg groen, en fotogeniek. Om een oud gezegde aan te halen: Ieder nadeel heeft zijn voordeel!
 

Temperatuur Bali

Op het eiland komen temperatuur verschillen voor. De binnenlanden kennen grotere hoogtes en hierdoor daalt de temperatuur. Bovenop de bergen is het kouder, dan aan de kust. De zuidkust is gemiddeld zo’n 5 graden warmer dan de noordkust. De gemiddeld maximum temperatuur op Bali is 30 (januari, februari en juni, juli) tot 31 graden. De gemiddelde minimum temperatuur op Bali varieert tussen 20 tot 23 graden. De gemiddelde temperatuur van het water is het hele jaar door zo’n 27 tot 29 graden. Het weer op Bali is daardoor het hele jaar rond aangenaam.
 

Regenseizoen Bali

December tot en met maart zijn de natste maanden, waarbij januari en februari de uitschieters zijn. De luchtvochtigheid ligt dan een stuk hoger. April tot en met november is de droge periode, waarbij juni tot en met september de droogste maanden zijn.
 

Beste reistijd Bali

De beste reisperiode voor Bali is gezien het regenseizoen in de zomermaanden. Echter dan is het eiland ook drukker en gelden voor hotels hoogseizoen toeslagen. Je zou daarom ook juist voor de maanden mei, juni of september kunnen kiezen, wanneer het minder druk is en de meeste prijzen nog niet omhoog gaan. Het beste reisadvies voor Bali hangt natuurlijk af van je eigen behoeftes. Want ook als je aan de koude Nederlandse winter wilt ontsnappen, is het met her en der een tropische bui en een gemiddelde maximum temperatuur van 30 graden in januari goed overwinteren op Bali!
 
 
 
 
Stel je reis samen
Beleef de aanraders van kenners
Ga van de gebaande paden
Maak écht contact met de locals
Laat je bestemming beter achter