Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →

Weer Java

Java kent een tropisch klimaat, met het hele jaar door een gelijkmatige temperatuur met slechts lichte schommelingen van enkele graden. Plaatselijk kunnen er verschillen zijn. In grote steden als Jakarta, Bandung, Surabaya, Yogyakarta is het warmer dan op grote hoogte zoals bovenop de Bromo vulkaan. In een tropisch klimaat regent het weliswaar het hele jaar door, maar er is wel sprake van een zogenaamde ‘regentijd’ en een ‘droge tijd’, waarin de regen afneemt.
 

Regenseizoen Java

De regen is vrij constant het hele jaar door. Java kent voornamelijk harde, hevige regenbuien, die passeren en plaats maken voor de zon. November tot en met maart is de regentijd, waarbij januari en februari de uitschieters zijn. April is een overgangsmaand, er valt nog wel vrij veel neerslag maar er zijn ook meer droge dagen zonder neerslag. Mei tot en met november is de droge periode.
 

Temperatuur Java

Het weer Java is ondanks de moesson, het hele jaar door aangenaam. De gemiddelde maximum temperatuur ligt tussen de 30 (januari) en 33 (april t/m november) graden. De gemiddelde minimum temperatuur schommelt tussen 22 (juli, augustus) en 23 graden.
 
 
 
 
Stel je reis samen
Beleef de aanraders van kenners
Ga van de gebaande paden
Maak écht contact met de locals
Laat je bestemming beter achter