Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →

Weer Kalimantan (Borneo)

Kalimantan is de naam van het Indonesische deel van Borneo. Kalimantan beslaat het grootste en zuidelijke deel van Borneo. Het noordelijk-westelijk stuk van Borneo valt onder Maleisië en Brunei. Kalimantan op Borneo is overdekt met ondoordringbare jungle. Borneo is, naast Sumatra, de tweede plaats ter wereld waar de met uitsterven bedreigde orang-oetans leven. Er zijn bergen met een hoogte tot zo’n 2500 meter en het hele eiland is doorkruist door rivieren.  De rivieren zijn de levensaders van Borneo, het meeste transport vindt plaats over rivieren en mensen wonen in de buurt van het water.
 

Regenseizoen Kalimantan (Borneo)

Kalimantan heeft het hele jaar door een vrij nat klimaat.
Mei t/m oktober zijn de droogste maanden, binnen deze periode hebben de maanden juni t/m september de minste mm neerslag per maand. De maanden november t/m april zijn het natst, met een gemiddelde neerslag van meer dan 200 mm per maand.
 

Temperatuur Kalimantan (Borneo)

Augustus, september en oktober zijn met 32 graden de warmste maanden. December t/m maart zijn met 30 graden de koudste maanden. De gemiddelde minimumtemperatuur ligt het hele jaar door tussen 22 en 24 graden. De gemiddelde temperatuur ligt op 25 graden.
 
 
 
Stel je reis samen
Beleef de aanraders van kenners
Ga van de gebaande paden
Maak écht contact met de locals
Laat je bestemming beter achter