Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →

Weer Molukken

De Molukken liggen ten oosten van Sulawesi en ten westen van Papua De Molukken bestrijkt een enorm uitgestrekt gebied met verschillende eilanden groepen. Het grote eiland Ambon is het centrale punt van de Molukken, met direct erboven het grote eiland Seram. Ten noorden hiervan ligt de eilandgroep Halmahera, met onder andere de kleine eilandjes Ternate en Tidore, behorende bij de Noord-Molukken of Maluku Utara. Ten zuiden de 10 kleine Banda eilanden waar de VOC zijn specerijen haalde en nog weer verder naar het zuidoosten liggen de Kei eilanden en Aru-eilanden. Deze eilandengroepen horen, met de eilanden rondom Ambon en Seram tot de Zuid-Molukken of Molukku Selatan. De eilandengroepen liggen ver uit elkaar. Ter plaatse kan het weer dan ook sterk variëren.
 

Regentijd Molukken:

De Molukken hebben een omgekeerd regenseizoen ten opzichte van de rest van Indonesië. Mei tot en met september zijn de natste maanden. Er kunnen hevige slagregens vallen en er is kans op tyfoons. Oktober tot en met april vallen juist in de droge periode.
 

Temperatuur Molukken:

De gemiddelde maxium temperatuur ligt het hele jaar door rond de 31 graden. De gemiddelde minimum temperatuur varieert van 21 graden (augustus) tot 23 graden (december tot en met februari). De overige maanden is het stabiel met gemiddelde 22 graden.
 

Beste reistijd Molukken

Reisadvies: november tot en met maart is de beste periode om de Molukken te bezoeken.
 
 
 
 
 
 
Stel je reis samen
Beleef de aanraders van kenners
Ga van de gebaande paden
Maak écht contact met de locals
Laat je bestemming beter achter