Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →

Weer Papua

De Indonesische provincies Papua en West-Papua zijn gelegen op het eiland Nieuw-Guinea. Over het algemeen noemt iedereen het geheel nog steeds Papua. Gedurende de Nederlandse koloniale tijd heette dit gehele gebied Nederlands Nieuw Guinea.
 
Het eiland kent een grote verscheidenheid van landschappen, variërend van ondoordringbaar tropisch regenwoud, tot savanne tot gletsjers. Een 1600 km lange bergketen loopt in het midden van het eiland van oost naar west. Dit zijn de hoogste bergen tussen de Himalaya en de Andes, met pieken tot 4884 meter hoog. Ten noorden en westen zijn kleinere bergketens gelegen. De bergen zorgen voor een continue aanvoer van regen van de tropische atmosfeer. De bekende Baliemvallei, thuis van de Dani stam, is een tafelplateau op 1600 meter boven zeeniveau. Behalve in hooggelegen gebieden, hebben de meeste gebieden een hoge luchtvochtigheid.
 

Regentijd Papua

De regen valt gelijkmatig door het hele jaar. De buien zijn kort en hevig. Na zo’n wolkbreuk schijnt vaak al snel de zon weer. Er is geen droge periode in Papua.
 

Temperatuur Papua

Het hele jaar door is de temperatuur constant hoog. De gemiddelde maximum temperatuur is 30 graden van december tot mei. Daarna loopt de gemiddelde maximum temperatuur op tot 32 graden. De gemiddelde minimum temperatuur is het hele jaar door gelijk op 23 graden, de maand januari komt gemiddeld een graadje lager uit. Uiteraard wijkt dit af in hooggelegen gebieden. Het hele jaar door de gemiddelde temperatuur van het zeewater 29 graden. Papua is beroemd om zijn onderwaterwereld en geliefd bij duikers.
 
 
 
Stel je reis samen
Beleef de aanraders van kenners
Ga van de gebaande paden
Maak écht contact met de locals
Laat je bestemming beter achter