Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →

Weer Sulawesi (Celebes)

Sulawesi, ook wel Celebes genoemd, heeft een vreemde vorm met vier armen. Hierdoor zijn er plaatselijk grote verschillen in het weerbeeld. Regent het in het zuiden aan de kust, dan kan het goed zijn dat het in het centrale hoogland droog is en omgekeerd. Sulawesi heeft duikers een overweldigende onderwaterwereld te bieden. De gemiddelde temperatuur van het water is het hele jaar door aangenaam voor duikers en snorkelaars, variërend van 28 tot 30 graden.
 

Regenseizoen Sulawesi:

December tot en met maart is de regentijd, waarbij januari en februari de uitschieters zijn. April en november vormen een overgangsperiode. Het zijn maanden waarin nog wel veel neerslag valt, maar in veel minder dagen per maand, er zijn dus veel droge dagen.  Mei tot en met oktober is de droge periode, waarbij juli en augustus gemiddeld de minste neerslag kent.
 

Temperatuur Sulawesi:

De gemiddelde maximum temperatuur op Sulawesi varieert van 29 graden in december en januari tot 31 graden in mei, juli tot en met november. De gemiddelde minimum temperatuur verschilt van 21 graden in juli tot en met september tot 24 graden in februari en maart.
 
 
 
Stel je reis samen
Beleef de aanraders van kenners
Ga van de gebaande paden
Maak écht contact met de locals
Laat je bestemming beter achter