Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →

Weer Sumatra

Sumatra is een prachtig eiland met indrukwekkend natuurlijk schoon. Over de gehele lengte van het eiland loopt aan de oostkant een bergketen met pieken tot rond de 3.000 meter. De flanken van de bergketens met actieve vulkanen zijn begroeid met groene bossen. De zeldzame orang-oetans leven in een jungle, diep in het oerbos leven ook de laatste Sumatraanse tijgers. Met zo’n vegetatie kan het niet anders, het hele jaar door regent het hier. Tegelijkertijd is ook de temperatuur is constant rond de 30 graden. Sumatra is het op vijf na grootste eiland van de wereld, en heeft een oppervlakte van 470.000 km2. Het weer in Sumatra kan dan ook variëren van plaats tot plaats en worden beinvloed door de geografie van een plaats (hoogte, gebergte, woud).
 

Temperatuur Sumatra

De gemiddelde maximum temperatuur is het hele jaar door 31 graden. De gemiddelde minimum temperatuur is 21 graden, met uitzondering van juli en augustus, wanneer het gemiddeld 20 graden is. Sumatra is een van de grootste eilanden van Indonesië, er kunnen uiteraard plaatselijk verschillen zijn.
 

Regenseizoen Sumatra

Sumatra heeft het hele jaar door een vrij nat klimaat. De drogere maanden zijn mei tot en met september, waarbij juni en juli het droogste zijn. De maanden oktober tot en met december zien gemiddeld de meeste dagen neerslag (meer dan 20). De maanden januari tot en met september zien gemiddeld 13 tot 19 dagen neerslag.
 

Beste reistijd Sumatra

Omdat het in Sumatra het hele jaar door warm is, maar relatief veel regent is het beste reisadvies Sumatra om rekening te houden met het regenseizoen. Oktober tot en met december zijn het beste te mijden. De beste reistijd voor Sumatra is het droge seizoen tussen mei en september.
 
 
 
 
Stel je reis samen
Beleef de aanraders van kenners
Ga van de gebaande paden
Maak écht contact met de locals
Laat je bestemming beter achter