Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
  Weer Lombok, Flores en overige Kleine Sunda eilanden

  Lombok ligt direct ten oosten van Bali en Flores ligt weer ten oosten van Lombok. Tussen Flores en Lombok ligt het nauwelijks bezochte eiland Sumbawa. Het klimaat van Flores, Lombok en Bali is behoorlijk gelijk, en als je wilt eilandhoppen in Indonesië ligt een combinatie van eilandhoppen tussen Bali, Lombok, en Flores met haar Komodo eilanden voor de hand.

  Regenseizoen Kleine Sunda Eilanden, regenseizoen Lombok en Flores

  December tot en met maart is de regentijd, waarbij januari en februari de uitschieters zijn. Wil je detrekking naar de Rinjani vulkaan op Lombok maken, dan is de kans dat deze vanwege het weer is gesloten is het grootst van november tot en met maart. Met het oog op wandelen rondom de Rinjani is de beste reistijd voor Lombok van april tot oktober. April tot en met november is de droge periode, waarbij juni tot en met september voor Indonesische begrippen tamelijk droog zijn.

  Temperatuur kleine Sunda eilanden

  De gemiddelde maximum temperatuur op Lombok varieert tussen de 30 en 32 (maart, april, september en oktober) graden. De gemiddelde minimum temperatuur varieert van 21 graden in de maanden mei tot en met september, tot 23 graden in de maanden november tot en met maart. De temperatuur in het berggebied rondom de vulkaan Rinjani, zal lager liggen en met name ’s nachts zal het kwik flink teruglopen. Een fleecetrui en een thermoshirtje is een aanrader. Lees meer over advies kleding Indonesië en een inpaklijstje.

  De gemiddelde maximum temperatuur op Flores is meestal 31 graden, met uitzondering van de maanden januari, februari, juni en juli, wanneer het 30 graden is. De gemiddelde minimum temperatuur op Flores varieert van 20 graden in de maanden juli en augustus, tot 23 in de periode van november tot en met maart. De temperatuur in de berggebieden zoals Bajawa, zal met name ’s nachts een stuk lager liggen.

 
Stel je reis samen
Beleef de aanraders van kenners
Ga van de gebaande paden
Maak écht contact met de locals
Laat je bestemming beter achter