Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →

Geldautomaten, pinautomaten Indonesië (ATM)

Ook in Indonesië verschijnen op steeds meer plekken pinautomaten. Natuurlijk is de situatie continu aan verandering onderhevig. Deze lijst pretendeert dan ook niet volledig te zijn, maar geeft een indruk waar je pinautomaten kunt verwachen en in welk gebied dit moeilijker wordt.
 
Als er sprake is van 'beperkte' aanwezigheid van geldautomaten, dan is dit er mogelijk maar één. Het kan voorkomen dat deze pinautomaat defect is, geen internationale pinpassen accepteert of juist nét jouw pas niet accepteert. Daarom is het verstandig in grotere plaatsen te pinnen, en wat extra euro’s voor noodgevallen achter de hand te houden. Het kan ook zijn dat de pinautomaat alleen maar creditcards accepteert.
 
 

Pinautomaten Noord Sumatra:  

Medan, Berastagi (beperkt), Padang (West Sumatra)
 

Pinautomaten Java:

Jakarta, Bogor, Bandung, Pangandaran, Yogyakarta, Solo, Malang, Surabaya
 

Pinautomaten Bali:

Sanur, Ubud, Kuta, Seminyak, Singaraja, Lovina (beperkt), Semarapura (Klungkung), Padangbai (beperkt), Amlapura (beperkt).
 
Zodra je voorbij Ubud bent, wordt het aantal pinautomaten in Bali beperkt. Je zult ze vooral vinden in de drukke winkelcentra die op de lokale bevolking gericht zijn, en niet perse in de plaatsen waar je verblijft of doorheen rijdt. Overleg ‘s ochtends met je chauffeur waar je kunt pinnen.
 

Pinautomaten Lombok:

Mataram, Sengigi
 

Pinautomaten Gili eilanden:

Hier zijn geen pinautomaten. Ook de creditcard verbindingen bij de duikscholen kunnen moeizaam zijn. Gelukkig weten de meeste duikscholen dit op te lossen.
 

Pinautomaten Flores:

Maumere, Labuanbajo, Bajawa, Ruteng (beperkt), Ende (beperkt).
 

Pinautomaten Sulawesi:

Makassar, Sengkang (beperkt), Rantepao, Palu, Manado
 

Pinautomaten Kalimantan:

Banjarmasin, Pangkalan Bun (beperkt)
 
 
Stel je reis samen
Beleef de aanraders van kenners
Ga van de gebaande paden
Maak écht contact met de locals
Laat je bestemming beter achter