Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →

Kan ik met mijn gewone pinpas pinnen in Indonesië?

Om geld op te kunnen nemen in het buitenland heb je een zogenaamde wereldpas nodig. Een bankpas waar je wereldwijd mee kunt pinnen, is voorzien van een Maestro- of Cirrus-logo. Ontbreekt dit op je pas, ga dan naar je bank voor informatie over een wereldpas. Let op, om fraude te voorkomen heeft Rabobank onlangs de wereldpassen preventief geblokkeerd en deze moet je bij je bank activeren als je op vakantie gaat.
 
Bij elke ATM met het Cirrus-logo kun je ook pinnen met je pas met het Maestro-logo. In de grotere plaatsen (steden) en grotere vliegvelden (Jakarta op Java, Medan op Sumatra, Denpasar op Bali, Mataram op Lombok) zijn voldoende banken voorzien van een pinautomaat (ATM). Voor een banktransactie met je wereldpas zal ruim 2 euro in rekening worden gebracht door je bank.
 
 

Waarvoor kan ik mijn creditcard in Indonesië gebruiken? Kan ik met mijn creditcard pinnen in Indonesië?

Een creditcard is altijd handig om bij je te hebben, al is het maar voor noodgevallen. In sommige plaatsen bijvoorbeeld is er wel een bank, maar hebben ze geen pinautomaat of de pinautomaat accepteert geen internationale bankpassen. Met je creditcard kun je dan aan de balie geld opnemen. Met een creditcard kun je ook pinnen (houd rekening met relatief hoge transactiekosten ca €4,-). Dit kan handig zijn als je pinpas niet werkt, of bij sommige pinautomaten niet werkt. Daarnaast kan een creditcard gebruikt worden om grotere bedragen af te rekenen. Bijvoorbeeld als je wilt duiken, naar een duur restaurant bent gegaan of in een groter hotel verblijft.
 
 
Stel je reis samen
Beleef de aanraders van kenners
Ga van de gebaande paden
Maak écht contact met de locals
Laat je bestemming beter achter