Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →

Internet in Indonesië

Veel hotels, café’s en restaurants in grotere plaatsen bieden draadloos internet, wat erg handig is als je een eigen laptop of smartphone bij je hebt. Er komen steeds meer internetcafés in Indonesië. In grotere steden en toeristische gebieden is de kans groot dat je er een kan vinden. In kleinere plaatsen en meer afgelegen gebieden moet je hier echter niet op rekenen. Prijzen en de snelheid van de connectie kunnen sterk variëren. Je betaalt circa één euro per half uur tot een uur. 
 

 

Telefonie Indonesië

Internationaal telefoneren vanuit je hotel is over het algemeen erg duur. In steeds meer internetcafés is het mogelijk om internationaal te bellen, over het algemeen is dit de goedkoopste optie. Skypen met de eigen laptop is ook vaak mogelijk in hotels, café’s en restaurants met draadloos internet, met name in de grote steden, toeristische gebieden en met name op Java en Bali.
 

Mobiel bellen

De laatste jaren is de bereikbaarheid van mobiele netwerken in Indonesië enorm vooruit gegaan. Veel Indonesiërs hebben nu zelf een mobieltje. Echter, op afgelegen gebieden (jungle, nationaal parken, op een berg) waar geen groot dorp is, zul je geen bereik hebben. Blijf je op je mobiele telefoon of smartphone je Nederlandse netwerk gebruiken, informeer van te voren bij je Nederlandse provider naar de kosten van bellen en van roaming (internet gebruik in het buitenland). Let op: mobiel bellen is duur, ook als je gebeld wordt! Je kunt in Indonesië een prepaid SIM kaart kopen voor je eigen mobiele telefoon. Zorg in Nederland dat je telefoon SIM lock vrij is. Je krijgt dan een Indonesisch nummer en kunt goedkoop bellen om restaurants te reserveren of tussen reisgenoten onderling. Je kunt op deze manier ook goedkoper SMS-jes naar Nederland sturen en korte belletjes plegen. Geef thuisblijvers én onze Indonesische vertegenwoordiger je tijdelijke Indonesische telefoonnummer, zodat je goed bereikbaar blijft.
 
 

Internationaal toegangsnummer (kengetal) Indonesië

  • Het internationaal toegangsnummer (kengetal) Indonesië is +62. Vanuit Nederland naar Indonesië: 00 - 62 - netnummer  zonder nul - abonneenummer.
  • Bel je naar een Nederlands nummer, dan is het internationaal toegangsnummer +31 of 0031. Ook dan vervalt de eerste 0 van het Nederlandse telefoonnummer. Vanuit een vaste lijn in Indonesië naar Nederland: 00 1 (Indonesië) of 8 (Bali) - 31 - netnummer zonder nul - abonneenummer.
 
 

Elektriciteit en (verloop) stekker Indonesië

In Indonesië is de voltage 230 volt. In Indonesië gebruikt men dezelfde stekker als in Nederland. Je hoeft dus geen verloopstekker (wereldstekker) mee te nemen. Stopcontacten hebben 2 ronde gaten en kunnen geaard of ongeaard zijn.
 
Stel je reis samen
Beleef de aanraders van kenners
Ga van de gebaande paden
Maak écht contact met de locals
Laat je bestemming beter achter